Κινητοποίηση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, Δευτέρα 13/3 στις 12:30 στην Cepal Hellas στη Νέα Σμύρνη

Το δικαίωμα στη στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο – Κινητοποίηση, 13/3 – 12:30, στη Cepal Hellas για τον πλειστηριασμό α’ κατοικίας

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ CEPAL HELLAS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ Α’ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ

Από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 και με την επακόλουθη βαριά οικονομική ύφεση στον τραπεζικό τομέα, τόσο σε διεθνές, όσο και σε εγχώριο επίπεδο, είναι δεδομένη μια στοχευμένη στρατηγική του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, στην κατεύθυνση της διάσωσης των τραπεζών. Φυσικά, αυτή η στρατηγική δεν θα μπορούσε να είναι σε βάρος κάποιου άλλου, παρά της εργατικής τάξης και των κατώτερων κοινωνικών και λαϊκών στρωμάτων. Η προσπάθεια αυτή, για περαιτέρω παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, συμπυκνώνεται τόσο στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με κατέυθυνση προς αυτές, όσο και στην πώληση – για εξεφτελιστικά ποσά – των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε εταιρίες ειδικού σκοπού (funds) και την μετέπειτα εξουσιοδότητση διαχείρισης αυτών, σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η παραπάνω αλυσίδα, η οποία συμπληρώνεται από εισπρακτικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία, δεν είναι απλά μια φαινομενική παρατήρηση, αλλά ένα γεγονός το οποίο αποτυπώνεται, με τον πιο χυδαίο τρόπο, στις ζωές των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Απειλές τοκογλυφικής φύσεως, διακανονισμοί – θηλιές στον λαιμό τις εργατικής τάξης, σε ένα ήδη διαρκώς υποτιμούμενο βιωτικό επίπεδο, και πλειστηριασμοί, είναι μόνο μερικές από τις εκφάνσεις της παραπάνω κατάστασης.

Την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με ένα νομοθετικό πλαίσιο που αναδιαμορφώνεται διαρκώς στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, οι πλειστηριασμοί έχουν γίνει ένα σύνηθες φαινόμενο, στην ήδη πιεστική καθημερινότητα μας. Τράπεζες και funds βγάζουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ολοένα και περισσότερα ακίνητα – μεταξύ των οποίων και πλειάδα πρώτων κατοικιών – στο σφυρί, στρέφοντας τον κόσμο στην απόλυτη απόγνωση. Τις τελευταίες μέρες, κι έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, για μετάθεση του δικαιώματος για εκκίνηση διαδικασιών για πλειστηριασμούς – δηλαδή την ουσιαστική απελευθέρωση τους – απευθείας από τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, χωρίς καν την διαμεσολάβηση των funds, τοποθετούνται στο στόχαστο περί τους 700.000 δανειολήπτες/τριες. Η συνθήκη αυτή, δεν θα μπορούσε παρά να μας επαγρυπνίσει περισσότερο σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, μιας και είναι πιθανό από δω και στο εξής να δούμε τους αριθμούς των α’ κατοικιών που θα μπαίνουν στο σφυρί να εκτοξεύονται ακόμα περισσότερο. Η ιστορία, ωστόσο, δείχνει να μην κινείται μονοδιάστατα. Δεκάδες αγώνες έχουν ξεπηδήσει από το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα, με έμπρακτες αποτυπώσεις σε ακυρώσεις – αναστολές πλειστηριασμών και εξώσεων, κεντρικές κινητοποιήσεις και δικαστικές νίκες έπειτα από τις δίκαιες κοινωνικές πιέσεις. Έτσι και την Δευτέρα 13/03, στις 12:30 μ.μ., με αφορμή την προσπάθεια απόσπασης μιας ακόμα κατοικίας – από την Cepal Hellas, άμεσα εξουσιοδοτούμενη από την Alpha Bank, καλούμαστε όλοι και όλες να παραστούμε έξω από το κτίριο της, στην Λεωφόρο Συγγρού (209-211), ωστέ να καταστίσουμε σαφές το αυτονόητο – το δικαίωμα όλων στην στέγη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΑΜΕΣΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΣΕΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/03 (12:30) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ CEPAL HELLAS (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 209-2011)

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών – Κομμουνιστ(-ρι)ών)


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "O A.M και οι δικοί του άνθρωποι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ επειδή το θέλει ένα fundασμα Να ανασταλεί o πλειστηριασμός του σπιτιού του και να γίνει διακανονισμός της οφειλής. Όλοι και όλες Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Cepal εωφ.Συγγρού NO auctions ώρα 12.30 μ.μ 209-211 παλεύουμε για το Δικαίωμα στη Στέγη, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές στη Στένη το δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο κλειστηριασμών είναι Ενωτική Πρωτοβουλία KATO6 Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών"

Μοιραστείτε το άρθρο