Καταγγελία του Βασίλη Δημάκη για άγριο ξυλοδαρμό συγκρατούμενού του από την αστυνομία

Την πρώτη Μάρτη 2023 ο συγκρατούμενος και παρεμπιπτόντως συγκάτοικός μου, Z.S έφυγε μεταγωγή για το Α.Τ Καβάλας όπου είχε ένα πλημμέλημα για εκδίκαση στις δύο του μηνός!

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καβάλας επειδή στο παρελθόν είχε ένα περιστατικό όπου μάλωσε με έναν αστυνομικό εκεί και εκκρεμεί δικαστήριο δεν τον πήγαν στο δικαστήριο που είχε στις τρεις του μηνός, ενώ αυτός βρισκόταν εκεί από την πρώτη του μηνός(!)

Με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να δικαστεί ερήμην, γεγονός το οποίο έγινε επίτηδες… Ο άνθρωπος παραπονέθηκε, αντέδρασε και οι μπάτσοι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε κλούβα να φύγει με τη βία πάλι για τον Κορυδαλλό, παρότι σε λίγες μέρες, στις 27/03, έχει πάλι δικαστήριο στην Καβάλα.
Όλο αυτό το περιστατικό του βασανισμού του, εκτυλίχθηκε μπροστά στους γονείς του οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο σε βοήθεια με αποτέλεσμα να μαζευτούν 200 άτομα ολόγυρα και να έχουν αποτυπώσει και με κινητό την όλη φάση.
Τον ξυλοκοπούσαν πάνω από 20 αστυνομικοί, κάνοντας τον άνθρωπο αγνώριστο, τον πέταξαν σαν σακί μέσα στην κλούβα, ενώ ο κόσμος αντέδρασε φωνάζοντας τους να σταματήσουν, ενώ κόσμος είχε βγει από τα γύρω σπίτια και όπως είπα μπροστά στη μαμά του και στον μπαμπά του, οι οποίοι ούρλιαζαν να σταματήσουν διότι το είχαν κάνει το παιδί άχρηστο από το ξύλο, ενώ τον είχαν πισθαγκωνα δεμένο και τον χτυπούσαν ασχημα με κλωτσιές και μπουνιές…
Του φόρεσαν κράνος στο κεφάλι και πισθάγκωνα δεμένος ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη – Αθήνα κατ’ αυτόν τον τρόπο…
Ζητούσε ο άνθρωπος να πιει νερο και δεν του έδιναν καθόλου σημασία!
Δεμένος πισθάγκωνα επαναλαμβάνω και με κράνος στο κεφάλι και καλά για να μην χτύπησει το κεφάλι του…
Φτάνοντας στον Κορυδαλλό, ακόμα και οι αστυνομικοί του μεταγωγών, είχαν πάρει εντολή φαίνεται, από τους πάνω αστυνομικούς και ξεκινούν να κατεβάζουν όλους τους άλλους κρατούμενους και αφήνουν μόνο αυτόν μέσα να τον κατεβάσουνε τελευταίο…
Τοτε ξεκινάνε πάλι να τον ξυλοκοπουν δεμένο πισθάγκωνα 3-4 άτομα ξανά, για καλή του τύχη εκείνη την ώρα σχόλαγε από τη δουλειά της η διευθύντρια του Κορυδαλλού κυρία Μαρία Στέφη, η οποία άρχισε να φωνάζει “τι κάνετε εκεί ρε και τα λοιπά αφήστε το παιδί”, τότε πετάγεται ένας αστυνομικός και λέει εσύ κυρία μου ποιά είσαι(?)
Η διευθύντρια του Κορυδαλλού είμαι του λέει και τότε σταμάτησαν αμέσως, κάπως έτσι γλίτωσε το παιδί από τον περαιτέρω βασανισμό του!
Η κυρία διευθύντρια έδωσε εντολή κατευθείαν να φύγει για Νοσοκομείο το παιδί μιας και ήταν χτυπημένος άσχημα!
Οταν γύρισε από το Νοσοκομείο και προσωπικά τον είδα και δεν τον γνώριζα, έφυγε άνθρωπος και γύρισε κομοδίνο από το ξύλο, έχει παντού εκχυμώσεις και μώλωπες!
Έχουν καταγράφει όλα αυτά από ιατροδικαστή ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας περιγράφω όσα συνέβησαν, βρίσκεται στον ιατροδικαστή – πραγματογνώμονα το παιδί και είναι σε άθλια κατάσταση δεν μπορούσε να πάρει ανάσα όλο το βράδυ πεταγόταν στον ύπνο του και αυτά τα λέω επί λόγω τιμής τσακωνόταν ακόμα και στον ύπνο του, φαντάζομαι πόσο ξύλο και τι μαρτύριο υπέστη ο άνθρωπος …
Έχει κατατεθεί μήνυση εννοείται, στο μεταξύ χθες το βράδυ ήρθαν από τον Πειραιά αστυνομικοί όπου έκαναν ανακρίσεις για το περιστατικό!
Η διευθύντρια της φυλακής όπως και ένας υπάλληλος είναι μάρτυρες υπεράσπισης για τον βασανισμό του κρατουμένου!
Όπως και οι κάμερες που καλύπτουν όλο το χώρο και έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό!
Με λίγα λόγια, αν δεν ήταν η κυρία Στέφη ο άνθρωπος μπορεί να μη ζούσε τωρα κιόλας, μιλάμε για τόσο πολύ ξύλο και βασανισμό, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες όλες οι νομικές με μηνύσεις και τα λοιπά και από χθες το βράδυ έχει εκδοθεί ένταλμα διότι είναι παραδεδεγμένο πια, αφού υπάρχουν κάμερες και εδώ εννοείται αλλά και από την Καβάλα! Απέναντι έχει τράπεζα εκεί που έγινε το περιστατικό στην Καβάλα!
Η κυρία Στέφη είπε, αυτό δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι και αγκάλιασε τον κρατούμενο που είχε βασανιστεί και όντως κίνησε τις διαδικασίες στέλνοντας τον κατευθείαν όπως είπα στο νοσοκομείο για να καταγραφεί, έτσι ωστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι…
Πιστεύω να δικαιωθεί ο συγκρατούμενος που έχει βασανιστεί αισχρά από τα συγκεκριμενα σκυλιά του Κράτους!
Εν τω μεταξύ το παιδί από τα χτυπήματα έχει απώλεια μνήμης και δεν θυμόταν ότι ο υπαρχιφύλακας του άλλαξε την μπλούζα τη σκισμένη, παίρνοντας μία άλλη από το σάκο του, δεν το θυμόταν καθόλου!
Η οποία Μπλούζα είναι το τεκμήριο 1!
Τις χειροπέδες που είχαν γίνει ένα με το δέρμα του και είχαν μπει μέσα, της έβγαλε ο υπαρχιφύλακας όπως και το κρανος από το κεφάλι του κι όχι οι αστυνομικοι όπως θα έπρεπε!
Με τα χέρια του να είναι τελείως πρησμένα και με την κυκλοφορία του αίματος να έχει διακοπει !
Η υπηρεσία εδώ τον έσωσε και συγκεκριμένα πρώτα πρώτα η διευθύντρια που για καλή του τύχη βρέθηκε την ώρα που σχόλαγε μπροστά στο περιστατικό!
Και επειδή πρέπει να αποδίδουμε “τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”, να ναι καλά ολοι τους, γιατί αν ήταν κάποιοι άλλοι, ίσως να είχε αποσιωπηθεί όπως τόσα και τόσα περιστατικά παρόμοια που συμβαίνουν και καταγγέλλονται συχνά-πυκνά εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου εν έτει 2023.
*Βασίλης Δημάκης: ακτιβιστής πολιτικός επιστήμονας, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού

Μοιραστείτε το άρθρο