Κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, Κυριακή 12/3

Αθήνα: 12:00 στην πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη: 11:30 στο άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 12:00 στην πλατεία Γεωργίου

Λάρισα: 12:00 στην πλατεία Σάπκα

Ξάνθη: 11:00 στην πλατεία Δημοκρατίας

Ηράκλειο: 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας


ΑΘΗΝΑ

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή μισθωτών τεχνικών στην απεργία στις 8 Μάρτη

Το Σωματείο μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία στις 8 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (δείτε εδώ το κάλεσμα με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου).

Οι εικόνες από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις δε μπορούν ούτε να κρυφτούν, ούτε να επισκιαστούν από το οργανωμένο κυβερνητικό προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί η διαδήλωση της Αθήνας.

Δείτε εδώ video από την απεργιακή συγκέντρωση.

Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων και άλλων φορέων την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12.00 μ. στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 11.15 Παλιά Βουλή).

Συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί και σε άλλες πόλεις στα οποία καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά.


Η απεργία της 8ης Μάρτη απέδειξε την αξία μιας πολιτικής απεργίας που ξεπερνά τα εργατικά και κοινωνικά αιτήματα και θέτει την κατεύθυνση που πορεύεται το ταξικό κίνημα. Οι 100.000 στην Αθήνα και άλλοι τόσοι σε 72 πόλεις στην υπόλοιπη χώρα βροντοφώναζαν “Δολοφόνοι” και “Κάτω η Νέα Δημοκρατία”. Αυτή η οριοθέτηση του εχθρού – την Δεξιά – είναι το νήμα του αγώνα αυτές τις μέρες που συμπυκνώνει την αγανάκτηση και την αηδία από τα 4 χρόνια ακροδεξιά κυβέρνησης. Η συνέχεια δεν μπορεί παρά να είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι από τις εκλογές, αλλά “από τα κάτω” με το πλήρες νόημα του ταξικού όρου, από το κίνημα που βρίσκεται σήμερα στον δρόμο και αγωνία για την ανατροπή.

Οι εικόνες της Τετάρτης από τις δεκάδες διαδηλώσεις και ειδικά στην Αθήνα μας θυμίζουν τις διαδηλώσεις του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το 2015 και του αντι-μνημονείου το 2010, που επίσης είχαν σαφή πολιτικό κέντρο και συγκέντρωναν την αγανάκτηση και την ελπίδα του κόσμου για αλλαγή μέσα από τον αγώνα κια κόντρα στην ανάθεση.

Τις τελευταίες μέρες μαθητές έχουν κάνει μαζικές δράσεις στα σχολεία τους με συνθήματα χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες, απέχουν από τα μαθήματα ή και προχωρούν σε καταλήψεις ώστε να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη και να κατέβουν στις διαδηλώσεις των πόλεων τους.

Τις τελευταίες μέρες το φοιτητικό κίνημα κλείνει την μία μετά την άλλη τις σχολές, κάνει 3ήμερη κατάληψη στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια χτίζοντας άλλο ένα κέντρο αντικυβερνητικού αγώνα.

Οι καταλήψεις σπουδαστών και εργαζόμενων στις τέχνες παραμένουν κέντρα αγώνα που έχουν τροφοδοτήσει αυτές τις μέρες την ορμή και συμμετοχή του κινήματος.

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων με τα σωματεία τους βρίσκονται σε απεργία διαρκείας για πάνω από μία βδομάδα, καταγγέλλοντας την διάλυση των σιδηροδρόμων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους ιδιώτες, και υπερασπίζοντας τους συναδέλφους τους που είτε χάθηκαν στα Τέμπη είτε διώκονται από τις αρχές, βρίσκονται σε θέση αποδιοπομπαίου τράγου από την κυβερνητική ανευθυνότητα και επιθετικότητα.

Μαζικά τα σωματεία και τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προχώρησαν σε απεργία την Τετάρτη συγκεντρώνοντας πλήθος εργαζόμενων παραπάνω των προσδοκιών, φανερώνοντας ότι ο κόσμος βράζει μπροστά στην αναλγησία και την χυδαιότητα των εγκλημάτων της ΝΔ και ψάχνει κάτι παραπάνω από τα στενά συντεχνιακά αιτήματα για να αγωνιστεί.

Η αποχή της ΓΣΕΕ από την απεργία με μια κατάπτυστη ανακοίνωση με άλλοθι το συνέδριο της μας ενισχύει την πεποίθηση αλλά αυτή τη φορά με εκκωφαντικό τρόπο πως μόνο πωρωμένοι γραφειοκράτες βρίσκονται στην ηγεσία της που θα υπερασπιστούν την ταξική ειρήνη με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο ακόμα κι όταν όλος ο κόσμος βρίσκεται στο δρόμο.

Η ίδια η 8η Μάρτη ως μέρα αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση στάθηκε κέντρο για να υπάρχει επιπλέον κινητοποιήσεις το απόγευμα στην Αθήνα και άλλες πόλεις με φεμινιστικό και αντικυβερνητικό περιεχόμενο.

Η λαϊκή οργή παίρνει σάρκα και οστά στο δρόμο και γίνεται κίνημα. Υπάρχει χώρος να επαναφέρουμε την πρόταση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός αντικυβερνητικός αντικαπιταλιστικός με πρώτο σαφή στόχο την ανατροπή του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Η κυβέρνηση δέχεται μια σφοδρή εργατική αντεπίθεση και βρίσκεται αποσβολωμένη. Μέσα από τα σκάνδαλα της δεν έχει κατορθώσει να βρει ευνοϊκό για την ίδια χρόνο να προετοιμάσει εκλογές. Οι τριγμοί βρίσκονται ακόμα και στο εσωτερικό της δεξιάς. Την ίδια στιγμή μένει ακάθεκτη στα σχέδια της να περάσει ό,τι πιο αντιδραστικό μέτρο σαν νομοθεσία. Η τελευταία βδομάδα είναι οχετός ιδιωτικοποιήσεων και καταστολής, από την συνέχιση διάλυσης του ΕΣΥ μέσω και της ιδιωτικοποίησης του παιδικού ογκολογικού, την τρίτη προσπάθεια – μετά από δύο αναιρέσεις αντισυνταγματικότητας – για ιδιωτικοποίηση του νερού και τις αντι-εκπαιδευτικές διατάξεις για ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων ως “σχολική βία – bullying”

Η ΟΡΜΑ με τις δυνάμεις της συνεχίζει την στήριξη στον αγώνα των καλλιτεχνών στις καταλήψεις τους και στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων κάθε κλάδου, στις γειτονιές με τις καθιερωμένες παρεμβάσεις μας χτίζουμε κομμουνιστικούς θύλακες, συζητάμε και ετοιμάζουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό. Την Κυριακή διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα στις 12μμ με σύνθημα “Κάτω η ακροδεξιά κυβέρνηση των δολοφόνων”.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κινητοποιήσεις

Παρασκευή 10/3

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 19:00, Πλ. Γεωργίου

Σάββατο 11/3

12:00, Δάφνη (πλ. Καλογήρων), Πρωτοβουλία Κατοίκων Δάφνης

Θεσσαλονίκη: 11:30, Αμπελόκηποι, πλ. Επταλόφου

Κυριακή 12/3

11:30, πλ. Ελευθερίας (μετρό), Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού

12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, πλ. Αριστοτέλους (Ολύμπιον)

Πάτρα: 12:00, Πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: 17:30, Περιφέρεια

Στα Τέμπη δεν έγινε ατύχημα, αλλά δολοφονία. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι αιτίες είναι τα μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Αργυρώνητοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή έγινε ρεσιτάλ υποκρισίας (θα μας είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής). Με θράσος τώρα ο Μητσοτάκης υπόσχεται ασφάλεια στα τρένα με κινήσεις-κοροïδία και παίζει το βιολί «φταίμε όλοι». Για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, να επιτεθεί στον συνδικαλισμό, να εμφανιστεί ως εξυγιαντής… την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί και το νερό!

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 8/3 – ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε κινητοποιήσεις χωρίς στόχο. Δεν θέλουμε την «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζουν τώρα για «διαλεύκανση» για να βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό, που δεν θα χαθεί σε μια προεκλογική περίοδο, σε «επιτροπές», «θεσμούς» και «βελτιώσεις» συγκάλυψης. Να κηρυχτεί Γενική ΑπεργίαΝα γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιέςΝα ενώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις, με κοινές μέρες μαζικής δράσης, επιτροπές και συντονιστικά.

Απαιτούμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας). Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε κάθε επόμενη κυβέρνηση που θα μαγειρευτεί απ’ τις εκλογές.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Όλοι/όλες στην διαδήλωση στο Γκύζη-Κυψέλη το Σάββατο 11 Μάρτη

 Η ταξική πάλη και το λαϊκό κίνημα να βαδίσουν μπροστά

Η παλλαϊκή, πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση – διαδήλωση της Τετάρτης 8 Μάρτη ανοίγει τον δρόμο και μεταφέρει τον φόβο στον στρατόπεδο της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και συνολικά του Αστικού πολιτικού συστήματος.

Το ρεύμα αμφισβήτησης, αντίστασης και πάλης που δημιουργείται μέσα στην εργατική τάξη και την νεολαία έχει έντονο το στοιχείο της καταδικής σαν υπεύθυνων των αστικών πολιτικών κομμάτων και του συστήματος τους.

Η κλιμάκωση του αγώνα και η συγκρότηση ανατρεπτικού μαχητικού λαϊκού κινήματος απαιτεί ανυποχώρητη πολιτική στάση-συντονισμό ανάμεσα στις δυνάμεις του κινήματος και μια σειρά προταγμάτων που με την διαλεκτική σύνδεσή τους θα απενεργοποιούν οποιαδήποτε πιθανότητα συστημικής-σοσιαλδημοκρατικής επίλυσης της δομικής για το σύστημα κρίσης.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές-απεργοί-νέοι και νέες βγαίνουν στο δρόμο γιατί οι καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν θέλουν να πολεμήσουν για τους Νατοϊκούς φονιάδες των λαών, δεν θέλουν να τους παίρνουν τα σπίτια, να ζουν στο σκοτάδι και χωρίς ρεύμα, να εξαθλιώνονται χωρίς δουλειά.

Η παλλαϊκή-πανεργατική συγκέντρωση του Σαββάτου πρέπει να χτίσει ατσάλινο τείχος στο Σύνταγμα, να μετατραπεί σε μια πολύωρη οργανωμένη-δυναμική- μετωπική και μαχητική συγκέντρωση που να χτίσει βήμα-βήμα πολιτική συνείδηση ανατροπής της κυβέρνησης του πολέμου,της φτώχειας,της εξαθλίωσης και του θανάτου.

Να γεμίσει με αντι ιμπεριαλιστικά-αντινατοϊκά-αντιεε συνθήματα καταδεικνύοντας την ευθύνη της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ντόπιας αστικής τάξης ως αυτή την αδιάρρηκτη σχέση εξάρτησης που ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο και τις συγκοινωνίας για τις ανάγκες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου,θέτοντας μπροστά όλους τους στόχους πάλης για ανατροπή των μνημονιακών νόμων και της διεθνούς ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής εποπτείας και ληστείας, απαιτώντας την άμεση εθνικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και κάθε τομέα που περιλαμβάνει αγαθά που πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν-παιδεία,υγεία,ρεύμα,νερό..

Να συγκροτήσει αντιφασιστική-δημοκρατική γραμμή που δένεται άμεσα με την καταδίκη συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του ως τους υπεύθυνους συνολικά για την καταστρατήγηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών που μέσα από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο, ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι προ των πυλών και μόνο η κατεύθυνση της συνταγμένης Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, της λαϊκής περιφρούρησης,της αντίστασης και του αγώνα μπορεί να προχωρήσει και να βαθύνει την ταξική πάλη, χέρι-χέρι με την οργάνωση των μαζών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση-διαδήλωση το Σάββατο 11 Μάρτη στη 13:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στηρίζουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη-Πολυγώνου στην οποία συμμετέχουμε.

Καλούμε σε παλλαϊκή-πανεργατική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στις 12 Μάρτη στις 12:00.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή…Πιασμένοι αλυσίδες, με τις κόκκινες σημαίες ψηλά, να λάμψει η γραμμή της επανάστασης για την Λαοκρατία.

Έχουμε Δίκιο – Θα νικήσουμε.

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ-ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Κάτω το σύστημα της οργανωμένης σήψης

Κάτω τώρα ο Μητσοτάκης

Η 8η Μάρτη είναι μέρα σταθμός. Η οδύνη και το πένθος από το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα με την αδιανόητη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τους 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, μετατράπηκαν σε οργή και κοινωνική έκρηξη με 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα! Μια γενική απεργία της εργατικής τάξης οργανώθηκε, παρά και ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, συνδυασμένη με καταλήψεις σχολείων και σχολών, διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στις πόλεις και τα χωριά από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Είναι παλλαϊκή απαίτηση να μπει τέλος στο σύστημα που υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη και αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων. Η απαίτηση “να φύγει τώρα ο Μητσοτάκης” είναι καθολική. Το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” – το κράτος της οργανωμένης σήψης, της αστυνομοκρατίας, της απάνθρωπης εκμετάλλευσης, ταξικής και έμφυλης, της καταπίεσης, το κράτος των ιδιωτικών μαφιών που λυμαίνονται τη χώρα, πρέπει να ανατραπεί.

Ο υποκριτής πρωθυπουργός που από την πρώτη στιγμή δοκίμασε να μετακυλίσει τις ευθύνες του “επιτελικού κράτους” στο “ανθρώπινο λάθος” για να δικαιολογήσει τα έργα της κυβέρνησής του, το ξεθεμελίωμα και ξεπούλημα του ΟΣΕ στο ιταλικό κεφάλαιο, την απορρύθμιση όλων των ασφαλιστικών δικλείδων, με την δραματική ελάττωση του προσωπικού και την εργασία σε καίρια πόστα ανθρώπων (συνήθως του δικού του περιβάλλοντος) με “μπλοκάκι” είτε από μετατάξεις, αυτοί που μετράνε το οικονομετρικό κόστος και όχι τις ζωές των ανθρώπων, πρέπει να ανατραπούν. Και αν τώρα επικαλείται το ότι και οι προκάτοχοί του επίσης τα ίδια έκαναν, η επικοινωνιακή “διάχυση ευθυνών” είναι που μεγαλώνει την οργή. Ως εδώ με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της κολοτούμπας, των golden boys, των μαφιόζων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ήρθε η στιγμή της άνοιξης της ταξικής πάλης, ο καιρός να παλέψουμε για όλα όσα μας έχουν πάρει, να ξεσηκωθούμε απέναντι σε αυτούς που εδώ και δεκαετίες καταστρέφουν τις ζωές μας. Είναι αναγκαίο τώρα να παλευτεί και να οργανωθεί μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μαζί με καταλήψεις όλων των σχολών (ήδη μερικές δεκάδες βρίσκονται ήδη σε κατάληψη) και επίσης των σχολείων (που αρκετά είναι επίσης σε κατάληψη). “Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης”, όπως λέει ένα σύνθημα των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Τα τρένα πρέπει να εθνικοποιηθουν άμεσα χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Αντί να δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις αδιάκοπες προσλήψεις αστυνομικών να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εκσυγχρονισμός των τρένων κι η κίνησή τους με ασφάλεια. Η αρχή πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί η λειτουργία του σιδηροδρόμου είναι ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, το ψωμί και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κοινωνικά αγαθά, όχι αντικείμενα πλουτισμού και κερδοσκοπίας.

Η Ευρώπη από Γαλλία σε Ελλάδα συγκλονίζεται από την ιστορική εισβολή των μαζών στην αρένα όπου διαμορφώνονται τα πεπρωμένα τους. Μαζί με την ανατροπή των κυβερνήσεων του καννιβαλικού καπιταλισμού μπαίνει το ζήτημα της εναλλακτικής, το μόνο σύνθημα που χωράει στο ύψος των ονείρων μας: κοινωνική επανάσταση, εργατική εξουσία!

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις τοπικές και κεντρικές και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Κυριακή 12/3, στις 12 το μεσημέρι. Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη που καθυστερημένα κήρυξε η ΓΣΕΕ. Παλεύουμε για γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

11/3/2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για να σταματήσει το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, να πληρώσουν οι ένοχοι!

Συγκέντρωση σωματείων στο Σύνταγμα, την Κυριακή 12/3 στις 12:00 μ.

Η απεργιακή κινητοποίηση της 8 Μάρτη έδειξε το δρόμο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές βρέθηκαν στους δρόμους για τους χιλιάδες λόγους που έχουμε να είμαστε εξοργισμένες και εξοργισμένοι. Η σύγκρουση των τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εργαζόμενοι και επιβάτες, έδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο τον πραγματικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων. Εξοργίζει το πόσο επιδεικτικά αγνόησαν οι κυβερνητικές πολιτικές τις προειδοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων, των «κακών» σωματείων που προσπαθούσαν με όλους τους δυνατούς τρόπους, με απεργίες, καταγγελίες, αναφορές να αναδείξουν την επικινδυνότητα από τη δυσλειτουργία των δικτύων και των τραγικών ελλείψεων ασφαλείας.

Τα εργατικά σωματεία στους σιδηροδρόμους απέδειξαν περίτρανα το αυτονόητο: Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που ξέρουμε καλύτερα τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τις δυνατότητες της δουλειάς μας.

Μας εξοργίζει η ευκολία που επιδεικνύει το κράτος και η κυβέρνηση να φιμώσουν αυτές τις φωνές πριν καλά-καλά αρθρώσουν λόγο. Με το νόμο Χατζηδάκη και με ό,τι άλλο μέσο διαθέτει το κράτος κατευθείαν «παράνομο το ένα, παράνομο και καταχρηστικό το άλλο» και υπονομεύουν τον λόγο μας και τις διεκδικήσεις μας, βαφτίζοντας τες “συντεχνιακές”.

Αυτοί που τώρα χύνουν δάκρυα σε θέσεις κυβερνητικές, κρατικές, που εκπροσωπούν θεσμούς πολύ λίγο μας πείθουν. Την ίδια ώρα που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους να αποδώσουν ευθύνες, συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική και με επόμενο στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ επιδιώκουν την λειτουργία συνολικά του δημόσιου τομέα με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και όχι με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτό το δυστύχημα. Είναι όλοι αυτοί που εφάρμοσαν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, όλοι αυτοί που υπονόμευσαν την συνδικαλιστική δράση, όλοι αυτοί που αυτή την τραγωδία την μετρούν σε νούμερα και αριθμούς, κέρδη και ζημίες. Εμείς την μετράμε με τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν.

Δεν θέλουμε άλλη συγγνώμη, θέλουμε να σταματήσει εδώ αυτή η δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εκμετάλλευσης. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Καλούμε στην συγκέντρωση σωματείων στο Σύνταγμα, την Κυριακή 12/3 στις 12:00 το μεσημέρι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και με νέα κλιμάκωση. Με απεργίες, διαδηλώσεις και δράσεις, ώστε να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα! Μόνος δρόμος οι αγώνες μας!

– Καμία ανοχή στην εγκληματική απάθεια όλων των αρμόδιων φορέων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

– Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και επαναφορά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για δυνατά σωματεία.

– Ανάκληση όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Παιδεία, Υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Για το έγκλημα στα Τέμπη μίλησαν οι κυβερνητικοί, μίλησαν οι τεχνικοί της προπαγάνδας, μίλησαν οι κάθε λογής “υπεύθυνοι”. Αλλά δεν μιλάνε μόνο αυτοί. Τις τελευταίες μέρες μιλάει και ο δρόμος, στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Και χτες η φωνή του ήταν τόσο δυνατή που σκέπασε το θόρυβο της προπαγάνδας. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε τον δρόμο να μιλάει τόσο δυνατά, Να μιλάει τη γλώσσα του πένθους, της οργής, της ελπίδας.

Ο δρόμος δεν θέλει άλλες ψεύτικες συγγνώμες, άλλα δημαγωγικά κόλπα. Ο δρόμος δεν θέλει άλλη “επικοινωνία”.

Ο δρόμος δεν θέλει άλλη “εξυγίανση” και “αναδιάρθρωση” του Δημοσίου. Ο δρόμος δεν θέλει άλλες ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές.

Ο δρόμος δεν θέλει άλλους αποδιοπομπαίους τράγους. Θέλει δικαιοσύνη. Θέλει οι ζωές μας να μπουν πάνω από τα κέρδη τους. Θέλει να τελειώνουμε με το ζόφο.

Και μόνο ο δρόμος μπορεί να δώσει τέλος στο ζόφο. Συνεχίζουμε.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου βρισκόμαστε ξανά στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

Αθήνα 9/2/2023

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στις 28 Φλεβάρη η επιβατική αμαξοστοιχία ΙC 62 της Hellenic Train, με εκατοντάδες επιβαίνοντες συγκρούεται με εμπορική αμαξοστοιχία, των ίδιων ιδιωτικών συμφερόντων, στα Τέμπη. Παρά τις προσπάθειες όσων επέβαιναν και δεν ήταν βαριά τραυματισμένοι να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους, παρά τις προσπάθειες των διασωστών στο σημείο της συγκρούσης αλλά και των υγειονομικών σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη να σώσουν όσο περισσότερες ζωές και να περιθάλψουν τους τραυματισμένους , ο απολογισμός είναι τραγικός. Μια βδομάδα μετά το γεγονός ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 57, τόσο οι τραυματίες όσο και οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων παραμένει θόλος.
Η ανείπωτη αυτή τραγωδία μας θυμίζει, με τον χειρότερο τρόπο, τι σημασία δίνει το Κράτος και το Κεφάλαιο στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που συνέβη στα Τέμπη ήταν μια προαναγγελθείσα δολοφονία με υπαίτιους το ελληνικό κράτος και το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Με το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς επενδυτές (επί ΣΥΡΙΖΑ) και την επαναφορά τραίνων που είχαν αποσυρθεί στην Ελβετία, ακολούθησαν οι κυβερνητικοί διθύραμβοι σχετικά με την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μέσων. Η αναβάθμισή που διαφήμιζαν περιλαμβάνει: απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα συστήματα συντήρησης και ελέγχου και υποστελέχωση του εργατικού δυναμικού. Κι ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει μέσω δελτίων τύπου και εξωδίκων προς τους αρμόδιους και είχαν κάνει αλλεπάλληλες κινητοποίησεις και απεργίες (οι οποίες κρίνονταν παράνομες και καταχρηστικές από την αστική δικαιοσύνη), για τη βελτίωση του δικτύου και για επιπλέον προσλήψεις, τα πράγματα έμειναν ως είχαν. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, η “αναβάθμιση” στην ιδιωτικοποίηση: Να παίζεται η ζωή των επιβατών και των εργαζομένων κορώνα γράμματα, αφού δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την ασφάλεια των ανθρώπων. Όταν λοιπόν οι ζωές μας λογίζονται ως ένα ακόμα έξοδο στον προϋπολογισμό του κράτους και του κεφαλαίου μιλάμε για προδιαγεγραμμένες δολοφονίες – ούτε για ατυχήματα, ούτε για “ανθρώπινα λάθη”, ούτε για “κακή στιγμή”. Οι εγκληματίες του υπουργείου μεταφορών, της διοίκησης της Hellenic Train και όλου του κρατικού μηχανισμού που συνέβαλλαν σε αυτή τη δολοφονία θα λογαριαστούν με όλη την κοινωνική βάση, το οργανωμένο κίνημα και τις αντιστάσεις του.

Μόνη απάντηση στο έγκλημα οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

Από την προηγούμενη Τέταρτη, πολλές προσπάθειες έχουν γίνει από τους θεσμούς και τα μιντιακά τσιράκια τους, ώστε να ησυχάσουν οι φωνές που μιλούν για έγκλημα και αναζητούν τους πραγματικούς φταίχτες. Ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε, ο πρωθυπουργός εντόπισε το άνθρωπινο λάθος ως αίτιο κι έπειτα ζήτησε μια άχρηστη “συγγνώμη”, ενώ τα ΜΜΕ, για άλλη μία φορά, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη τραγωδία, έκαναν πολιτική πάνω στους νεκρούς με σκοπό να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, μετατοπίζοντας τις ευθύνες και αυτοί στον ανθρώπινο παράγοντα, έχοντας, ήδη, βρει ως μοναδικό υπαίτιο τον σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης.
Ωστόσο, η κοινωνία δεν τρέφει αυταπάτες και διαθέτει πολύ καλύτερο κριτήριο από τους διεφθαρμένους κομματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Και για αυτό, εδώ και μια βδομάδα, οι δρόμοι σε πάμπολλες πόλεις γεμίζουν διαρκώς με χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που διαδηλώνουν ως απάντηση στο έγκλημα, ενάντια στο σάπιο σύστημα που υποβαθμίζει διαρκώς τις ζωές μας. Πολλά σχολεία έχουν καταληφθεί από τους μαθητές τους, όπως και πανεπιστημιακές σχολές ένω, όλο και περισσότερα εργατικά συνδικάτα, καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες, που ήδη κινητοποιούνται εδώ και δύο μήνες ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με καταλήψεις σχολών και κεντρικών σκηνών της χώρας, με πορείες και απεργιακές κινητοποιήσεις, μετέτρεψαν το πανκαλλιτεχνικό συλλαλήτηριο που είχε ορίστει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου σε συλλαλητήριο μνήμης και οργής, όπου συσπειρώθηκε πλήθος κόσμου. Στον αντίποδα κράτος και αφεντικά έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν τη σιωπή και να καταπνίξουν τις φωνές που αντιστέκονται, φοβούμενοι τη διογκούμενη κοινωνική οργή. Γεγονός που γίνεται φανερό από την κρατική καταστολή στην πλειοψηφία των κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις μέχρι την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στα τραίνα παράνομης, μια μέρα μετά το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, έπειτα από δικαστική προσφυγή της Hellenic Train, μια πρακτική που εφαρμόζεται συνεχώς από κράτος και εργοδότες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγούμενου πόλεμο εκμετάλλευσης και αφαίμαξης της κοινωνίας, που μετρά διαρκώς τις πληγές της από την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση: η ιδιωτικόποιηση των συγκοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, των φυσικών πόρων, οι κρατικές δολοφονίες στο Αιγαίο προσφύγων και μεταναστών, οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη, η κρατική καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα αποδεικνύουν ότι το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο παρά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο. Από τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας μέχρι και το έγκλημα στα Τέμπη στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατρόπη αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Συγκέντρωση για το κρατικό και καπιταλιστκό έγκλημα στα Τέμπη

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 | Σύνταγμα | 12,00

Από το ναυάγιο του Σάμινα και τα καμμένα χωριά της Ηλείας μέχρι τη Μάνδρα, το Μάτι και τα Τέμπη …
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΗ, ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


-ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΥΝΤΑΓΜΑ -ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους – Τιμωρία των ενόχων – Καμία συγκάλυψη

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων – Παραίτηση του πρωθυπουργού

Καμία αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα των μνημονίων είναι πολιτικοί αυτουργοί του εγκλήματος

Άμεση κρατικοποίηση της TrainOSE χωρίς αποζημίωση

Ενιαίο, δημόσιο και ασφαλές σύστημα συγκοινωνίας για όλη τη χώρα

Εθνικοποίηση όλων των βασικών υποδομών της χώρας. Ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, διαδίκτυο για όλο τον λαό

Αναμέτρηση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη –  Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κινητοποιήσεις

Κυριακή 12/3

11:30, πλ. Ελευθερίας (μετρό), Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού

12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30, Εγνατία & Αριστοτέλους

Πάτρα: 12:00, Πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: 17:30, Περιφέρεια

Στα Τέμπη δεν έγινε ατύχημα, αλλά δολοφονία. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι αιτίες είναι τα μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Αργυρώνητοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή έγινε ρεσιτάλ υποκρισίας (θα μας είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής). Με θράσος τώρα ο Μητσοτάκης υπόσχεται ασφάλεια στα τρένα με κινήσεις-κοροïδία και παίζει το βιολί «φταίμε όλοι». Για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, να επιτεθεί στον συνδικαλισμό, να εμφανιστεί ως εξυγιαντής… την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί και το νερό!

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 8/3 – ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε κινητοποιήσεις χωρίς στόχο. Δεν θέλουμε την «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζουν τώρα για «διαλεύκανση» για να βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό, που δεν θα χαθεί σε μια προεκλογική περίοδο, σε «επιτροπές», «θεσμούς» και «βελτιώσεις» συγκάλυψης. Να κηρυχτεί Γενική ΑπεργίαΝα γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιέςΝα ενώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις, με κοινές μέρες μαζικής δράσης, επιτροπές και συντονιστικά.

Απαιτούμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας). Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε κάθε επόμενη κυβέρνηση που θα μαγειρευτεί απ’ τις εκλογές.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στα Τέμπη οδήγησε, με αποκορύφωμα την απεργία της Τετάρτης, στις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε τον αγώνα, ώσπου κάνεις και καμία να μην αμφισβητεί τις πραγματικές ευθύνες για αυτό το έγκλημα. Έτσι, δεν σταματάμε τις μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν και στηρίζουμε τα μεγάλα ραντεβού στο δρόμο, τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις. Σε αυτή τη λογική τη κλιμάκωσης καλούμε όλες και όλους στην αυριανή κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:30.

Απαιτούμε:

🔴Δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους – Τιμωρία των ενόχων – Καμία συγκάλυψη

🔴Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων – Παραίτηση του πρωθυπουργού

🔴Καμία αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα των μνημονίων είναι πολιτικοί αυτουργοί του εγκλήματος

🔴Άμεση κρατικοποίηση της TrainOSE χωρίς αποζημίωση

🔴Ενιαίο, δημόσιο και ασφαλές σύστημα συγκοινωνίας για όλη τη χώρα

🔴Εθνικοποίηση όλων των βασικών υποδομών της χώρας. Ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, διαδίκτυο για όλο τον λαό

Στην αυριανή κινητοποίηση, η Αναμέτρηση θα συμμετάσχει στο μπλοκ της δημοτικής παράταξης της Πόλης Ανάποδα


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/03 ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή και έκφανση της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής, γίνεται προφανές ότι το κράτος και το κεφάλαιο δολοφονούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν! Από τη διαχείριση την πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης, τις φωτιές στην Εύβοια, τη διαχείριση των μεταναστευτικών πληθυσμών, με τις δολοφονίες και τα push-backs στα σύνορα, μέχρι τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, τους ξυλοδαρμούς φοιτητών, τους βιασμούς, τα κυκλώματα trafficking, τις δολοφονίες εργατών που ολοένα πολλαπλασιάζονται, είναι πλέον έκδηλο ότι οι ζωές των καταπιεσμένων είναι αναλώσιμες, δίχως αξία. Και είναι παράλληλα πολύ σημαντικό επίδικο η γιγάντωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην θανατοπολιτικη κράτους και κεφαλαίου. Από τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, ως τις δραματικές σχολές, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, να βρεθούμε σε ανοιχτές αδιαμεσολάβητες διαδικασίες, σε καταλήψεις κέντρα αγώνα, μακριά από εκλογικές υποσχέσεις και αυταπάτες. Να βρεθούμε ξανά και ξανά, αυτοοργανωμένα, συλλογικά και μαχητικά στον δρόμο, ώστε να γίνει ξεκάθαρο πως οι κρατικές και καπιταλιστικές δολοφονίες δεν θα ξεχαστούν, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουμε στο γκρέμισμα του κράτους και του καπιταλισμού, για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης. Για την αναρχία, και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ – ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/03, 11:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3, 12μ., ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Κυριακή 12/3/2023 στην πλ. Γεωργίου

Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της 8ης Μάρτη. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα. Τα πιο απομακρυσμένα μέρη, από άκρη σε άκρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, την διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαικές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα δεν έπεσαν απ τον ουρανό. Ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος. Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε Για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή. . Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ. Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απαιτούμε:
• Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
• Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.
• Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας που έχουν υλοποιήσει και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αντεπίθεση παντού για να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα, για κατακτήσεις υπέρ του λαού τώρα με απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας



ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 12/3, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12:00.

Το πένθος μας να γίνει οργή για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα και αλληλοβοήθεια

Στα σύνορα, στις ράγες και στα νοσοκομεία κάθε μέρα κι άλλη κρατική δολοφονία

Κατάληψη Ντουγρού


ΞΑΝΘΗ

από Α.Σ.Ξ. , Πέλοτο, Α.Σ.Π.Ξ. , Xanadu

post image

Ούτε «τραγικό ανθρώπινο λάθος», ούτε «ατύχημα» – Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν!

Μέσω του κρατικού αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης» και της «κακής τύχης» επιχειρούν να αποκρύψουν τις θανατοπολιτικές τους. Είναι η ίδια, πάγια τακτική που εφαρμόζεται όλη την προηγούμενη περίοδο. «Φταίνε οι νέοι στις πλατείες» για τους χιλιάδες νεκρούς την περίοδο της πανδημίας, και όχι το ακρωτηριασμένο ΕΣΥ, οι τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ και φαρμακευτικών υλικών και η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Φταίνε οι μετεωρολόγοι για τα χιόνια, οι ίδιοι οι κάτοικοι για τα σπίτια τους που πλημμυρίζουν ή καίγονται, οι “κακοπληρωτές” για τις πρώτες κατοικίες που πλειστηριάζονται..» κ.ο.κ.

Έτσι και τώρα, εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους σε ένα νέο αποδιοπομπαίο τράγο, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσουν και να αποφύγουν την ταξική-κοινωνική οργή απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά, αλλά και τον ίδιο τον καπιταλισμό. Το σύστημα που αντιλαμβάνεται τη ζωή ως κόστος, μας βυθίζει στην εξαθλίωση και δολοφονεί ακόμα και εν ψυχρώ.

Το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη είναι μια ακόμα έκφανση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου.

Τα πλούτη και η εξουσία τους είναι βαμμένη με το αίμα μας. Στις ράγες, στα σύνορα με τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις και την εξόντωση των μεταναστριών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα νοσοκομεία, στα εργασιακά κάτεργα – με τελευταίο τον θάνατο εργαζόμενου σε λατομείο στο Δήμο Νέστου, τις δολοφονίες, μέσα στα Α.Τ., με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, και σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ο κρατικός μηχανισμός βασανίζει, κακοποιεί, βιάζει, τραμπουκίζει και ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.

Δεν ξεχνάμε τις κρατικές δολοφονίες, του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη, της Zackie Oh και τόσων άλλων θυμάτων της κρατικής εξουσίας. Όσων περισσεύουν και όσων δε χωράνε στα καλούπια τους. Όσων πέθαναν από τις αναθυμιάσεις για να ζεσταθούν, όσων αδυνατούν να επιβιώσουν, όσων οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία.

Να μην αφήσουμε άλλο τις ζωές μας έρμαιο της κρατικής εγκληματικότητας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Ο μόνος δρόμος είναι η συνολική πάλη ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στον καπιταλισμό και την πατριαρχία, ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα εξουσίας, που φέρει στο εσωτερικό του συνολικά τις αιτίες για τη δημιουργία ενός κόσμου εκμετάλλευσης και βίας.

Να συγκροτήσουμε ένα δυναμικό και μαχητικό πόλο που θα δώσει νέα πνοή στην προοπτική των αγώνων μας. Δε θα φάμε από το ξαναζεσταμένο φαγητό – Κόντρα στις έτοιμες λύσεις και στο “λιγότερο κακό” να οργανωθούμε στη βάση! Μέσα από το μαζικό και πολύμορφο αγώνα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση να δομήσουμε στην πράξη τη δικιά μας αντιπρόταση απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική δυστοπία. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι ζωές μας μετράνε.

Καλούμε σε:

  • Πορεία την Κυριακή 12/3 στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία
  • Ανοιχτή Συνέλευση την Κυριακή 12/3 μετά την πορεία (14:00), στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 12/03 στις 11:00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Όλοι/ες/α στους δρόμους..

-Κατάληψη Πινακοθήκης


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 12 Μάρτη στην Πλατεία Ελευθερίας 11.00 π.μ., με στόχο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων των μέσων μεταφοράς και όλης της δημόσιας περιουσίας που είναι η βασική αιτία για την πολύνεκρη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη.

Η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ -που συνεχίζει και επιτείνει το έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)- βρίσκεται στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνoουμένων, αλλά και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών. Τονίζει ότι το πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – που οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο (πολλοί είναι αγνοούμενοι ακόμη) και αρκετούς τραυματίες στα νοσοκομεία-φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας και επιτείνοντας το αντιλαικό έργο των προκατόχων της , στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.

Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, οι αγνοούμενοι, οι τραυματίες, ο πόνος των χαροκαμένων οικογενειών συνθέτουν ένα δραματικό κοινωνικό σκηνικό πλήρους αδιαφορίας και ακύρωσης των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς, που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

 Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων

 Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.

 Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας και συνολικά της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων και συμπαρατασσόμαστε μαζί τους στον κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές εγκληματικές πολιτικές.

Η οργή για τους υπεύθυνους του νέου πολύνεκρου εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη βρίσκει την έκφραση της στις μαζικές διαδηλώσεις και στις απεργίες.

Απαιτούμε:

• Δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους

• Καμία Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μεταφοράς

• Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και σταθερές εργασιακές σχέσεις

ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Μοιραστείτε το άρθρο