Παρεμβάσεις από σπουδαστές/ριες και καλλιτέχνες για το ΠΔ 85 και την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και του πολιτισμού

Ο αγώνας που δίνουν καλλιτέχνες, σπουδαστές/ριες, φοιτητές/ριες κλιμακώνεται να εξαπλώνεται διαρκώς με καταλήψεις, κινητοποιήσεις, δράσεις, παρεμβάσεις. Τις τελευταίες δύο ημέρες σε κατάληψη προχώρησαν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από σπουδαστές/ριες σε διάφορα μέρη της Αθήνας καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

#sesaspoumasakoute

Posted by Κατάληψη Θεάτρου Τσίλλερ on Tuesday, February 21, 2023

 

Posted by Κατάληψη Θεάτρου Τσίλλερ on Tuesday, February 21, 2023

Παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο της Επίδαυρου από φοιτητά του Κέντρου Αγώνα της ΣΚΤΝ.
Διαμαρτυρόμαστε για τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών που υποτιμούνται με το ΠΔ85.
Περιγραφή πανό “Η χώρα που είναι γνωστή για την τέχνη τώρα την σκοτώνει.”
ΥΓ.
Ευχαριστούμε τα συντρόφια από Ιταλία που βρίσκονταν εκεί τυχαία και αυθόρμητα μας βοήθησαν να διαφύγουμε από τον χώρο με ασφάλεια αποσπώντας την φύλαξη .
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Intervention at the Ancient Theater of Epidaurus by students of the squatted building of the University of Fine Arts in Nafplio “Kentro Agona” .
We protest for the working rights of artists that are being underestimated by the Greek government and it’s latest law that undergrades our degrees.
The banner says “The country that is known for art is now killing it.”
PS.
We thank our comrades from Italy that were there by chance and spontaneously helped us escape from the sight by distracting the security.
Solidarity is the weapon of people

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο