Συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεση της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη, Τετάρτη 22/2 στις 16:00

Την Τετάρτη, 22.2.2023 και ώρα 16:00 θα συνεχισθεί μετά από διακοπή της συνεδρίασης που ξεκίνησε στις 18.1.2023 στο 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. η εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης εναντίον της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη.

Η εκδίκαση είχε διακοπεί αρχικά για τις 25.1.2023, αλλά δεν συνεχίστηκε τότε επειδή είχε διακοπεί για την ίδια μέρα και άλλη υπόθεση προγενέστερη στο πινάκιο και δικάστηκε αυτή, δόθηκε η παρούσα ημερομηνία για συνέχιση.

 Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στις 18.1.2023, αυτή τη φορά δεν υπήρξε στον Δ.Σ.Α. παρουσία ένοπλης αστυνομικής δύναμης, Υπήρξαν και πάλι δεκάδες συμπαραστάτες της Αντωνίας Λεγάκη, αλλά και συνάδελφοι προς συμπαράσταση της καταγγέλλουσας.

Η εμμονή στην πειθαρχική δίωξη κατά της αγωνίστριας δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη ορθά αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως μια απειλή που δεν περιορίζεται στο πρόσωπο της, αλλά απειλεί συνολικά την υπερασπιστική δικηγορία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αυτή εκφράζει και θέτει σε όλους μας, δικηγόρους και μη, επιτακτικά το καθήκον υπεράσπισης της.

Εχοντας υπ όψη τους όλα τα παραπάνω σωματεία, συλλογικότητες, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις από όλη τη χώρα, η κοινωνία των αγώνων τάχθηκε στο πλευρό της Αντωνίας Λεγάκη, όπως έδειξαν στις 19.10.2022, στις 30.11.2022, στις 18.1.2023 και στις 25.1.2023 με την μαζική και δυναμική παρουσία τους στα γραφεία του Δ.Σ.Α., αλλά και με εκατοντάδες ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης και είναι βέβαιο ότι θα ξαναδώσουν το παρόν.  

Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση

Ο Συνήγορος Υπεράσπισης

Κώστας Παπαδάκης


Σε κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών καλεί η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Συνεχίζεται ο αγώνας για να σταματήσει η προσχηματική πειθαρχική δίωξη της αγωνίστριας δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη

Την Τετάρτη 22 του Φλεβάρη στις 15.30 στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Σύλλογου Αθήνας (ΔΣΑ) συνεχίζεται η συζήτηση για τη δίωξη της αγωνίστριας δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη.

Όλες/οι την Τετάρτη 22 του Φλεβάρη στις 15.30 στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Μοιραστείτε το άρθρο