Η ΒΙΟΜΕ δεν εκπλειστηριάζεται – ο αγώνας της αυτοδιαχείρισης συνεχίζεται!

Η πληροφορία για εκπλειστηριασμό του οικοπέδου της (μητρικής εταιρείας της ΒΙΟΜΕ) Φίλκεραμ σήμανε συναγερμό στους εργαζόμενους στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και στον κόσμο της αλληλεγγύης που όλη αυτή την δεκαετία των αγώνων έχει σταθεί αρωγός της προσπάθειας.

Το κύριο οικόπεδο της Φίλκεραμ εκπλειστηριάστηκε εσπευσμένα και στα κρυφά (βοηθούντος του φόβου για αποχώρηση της δεξιάς κυβέρνησης) και περιλαμβάνει τον χώρο των εγκαταστάσεων της Φιλκεράμ έως τις δύο αποθήκες στην είσοδο της ΒΙΟΜΕ. Δηλαδή, στα εκπλειστηριασθέντα οικόπεδα δεν περιλαμβάνονται οι κύριοι χώροι των λειτουργικών εγκαταστάσεων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.

Σε συνέλευσή τους σήμερα οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το θέμα με ανακοίνωσή τους που θα εκδοθεί αύριο. Σε αυτήν θα καλούν τους αλληλέγγυους σε συνέλευση στο χώρο της ΒΙΟΜΕ την Κυριακή, ώστε από κοινού να καθοριστούν τα άμεσα βήματα του αγώνα υπεράσπισης του μοναδικού στον ελλαδικό χώρο αυτοδοαχειριζόμενου εργοστασίου.

Όπως μας είπε ο Μάκης Αναγνώστου της Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ: Οι δόλιοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα βάλουν εμπόδιο στην λειτουργία του εργοστασίου κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Όπως μας έδειξαν και τα παραδείγματα της πρώτης κατοικίας, ό,τι δεν το προλαβαίνουμε να το αποτρέψουμε πριν, το καταφέρνουμε με την παρουσία του κόσμου και μετά τον πλειστηριασμό με αγώνα και δυνατή θέληση. Καλούμε αλληλέγγυα συνεργατικά εγχειρήματα, πολιτικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους αλληλέγγυους αγωνιστές σε μια συνέλευση στο εργοστάσιο, την Κυριακή 12.00 για να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Μοιραστείτε το άρθρο