Καταδίκη της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού, να αθωωθεί τώρα από όλες τις κατηγορίες ο Κ. Ξενόπουλος, συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 3/2 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκη θα ζήσουμε για άλλη μια φορά την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Η δίκη αφορά ένα ακόμη επεισόδιο άκρατης αστυνομικής βίας και καταστολής που όχι μόνο μένει ατιμώρητη αλλά μετατρέπει το θύμα της αστυνομικής βίας σε θύτη και τους αστυνομικούς σε θύματα, καθώς ενώ η μήνυση του Κώστα Ξενόπουλου, τραυματισθέντα από την άγρια επίθεση των αστυνομικών στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.) μπήκε στο αρχείο, την Τρίτη εκδικάζεται η (αντι)μήνυση των αστυνομικών προς το θύμα τους.

Η προαναφερθείσα απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και ο τραυματισμός στο κεφάλι του Κώστα Ξενόπουλου συνέβησαν σε διαδήλωση που είχε καλέσει ο ΣΥ.Σ.Θ. τον Οκτώβρη του 2017 με αφορμή το SUMMIT 2017, συνέδριο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων με την συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (αλλά και του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη) καθώς και εκπροσώπων όλων των μεγάλων αρπακτικών που συζητούσαν τα κυβερνητικά σχέδια επίθεσης στην λαϊκή περιουσία, τα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Ο συναγωνιστής Κώστας Ξενόπουλος δεν είναι μόνος. Την Παρασκευή 3 του Φλεβάρη, 9.00π.μ. θα είμαστε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κώστα, καταδίκης της αστυνομικής βίας και του συνεχώς εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού, απαιτώντας την αθώωση του και από τις δύο κατηγορίες.

Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία


Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική και εκδικητική δίωξη του αγωνιστή Κώστα Ξενόπουλου

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική και εκδικητική δίωξη του αγωνιστή Κώστα Ξενόπουλου, στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρώην δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης με την «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής». Ο Κ. Ξενόπουλος οδηγείται σε δίκη την Παρασκευή 3 Φλεβάρη για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, όπου τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στη διαδήλωση του άνοιξαν το κεφάλι!

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Οκτώβρη 2017, με αφορμή το συνέδριο «Thessaloniki Summit» που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και στο οποίο έδωσαν το «παρών» Τσίπρας και Μητσοτάκης, οργανώθηκε από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων διαδήλωση η οποία στο χώρο της ΔΕΘ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με γκλομπ και χημικά από πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ. Ο Κ. Ξενόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να γίνουν ράμματα.

Το γεγονός ότι ο Κ. Ξενόπουλος κατέθεσε μήνυση για την απρόκλητη επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του, προκάλεσε την εκδικητική στάση της αστυνομίας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει άφθονο αποδεικτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, η αστυνομία όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει τον αυτουργό της επίθεσης, αλλά προχώρησε σε μήνυση στο θύμα της με βαρύτατες κατηγορίες.
Η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική, η εκδικητικότητα απέναντι στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, η αίσθηση ασυδοσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι κομμάτι του κρατικού αυταρχισμού και της ακραίας κατασταλτικής πολιτικής της ΝΔ που για κάθε κοινωνικό πρόβλημα και διεκδίκηση απαντάνε με περισσότερη αστυνομία. Είναι η πολιτική που με τα πρόστιμα, τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τις διώξεις σε βάρος των κινητοποιήσεων του εργατικού και φοιτητικού κινήματος επιχειρεί να φιμώσει τη λαϊκή αντίσταση απέναντι στη χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της ΝΔ για την πανδημία και την κοινωνική κρίση.

Καλούμε κάθε δημοκράτη, το εργατικό και μαζικό κίνημα, τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας να πάρουν θέση αλληλεγγύης στον Κ. Ξενόπουλο και τους δικαζόμενους αγωνιστές, να υπερασπιστούν τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

  • Να σταματήσει η εκδικητική δίωξη του αγωνιστή Κ. Ξενόπουλου
  • Όχι στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις της κοινωνικής δράσης.
  • Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράστασης στις 3 Φλεβάρη, 9πμ στα δικαστήρια

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο