Μαζικοί κοινωνικοί αγώνες η απάντηση στην ένταση της αστυνομικής καταστολής!

Η χθεσινή αστυνομική εισβολή σε μια ακόμη κατάληψη (ΜΟΥΝΤΟ ΝΟΥΕΒΟ) νέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι συνέχεια ανάλογων επιθέσεων σε καταλήψεις δημόσιων, δημοτικών ή και εγκαταλειμμένων ιδιωτικών κτιρίων στην πόλη μας, στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Έχουν προφανή στόχο να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία σε τμήματα της νεολαίας, που αναζητούν τρόπους αντίδρασης στην καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν. Γιατί βαρβαρότητα είναι η ανεργία, η υποαπασχόληση, τα εξευτελιστικά και ανασφάλιστα μεροκάματα του ποδαριού, τα ακριβά ενοίκια και η έλλειψη στέγης, η εκπαίδευση των ταξικών φραγμών, η εμπορευματοποίηση και η παρακμή του αστικού πολιτισμού, το ανασφαλές παρόν και το αβέβαιο μέλλον.

Στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης και τη συναίνεση των ιδιοκτητών (στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Θέρμης ) διώχνουν τους νέους από τα κτίρια, τα σφραγίζουν με λαμαρίνες και σιδεριές και τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους! Προφανής στόχος η απαξίωση για να δοθούν κοψοχρονιά σε ιδιώτες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως το μόνο που τους νοιάζει είναι η εκκένωση των χώρων, το πνίξιμο κάθε φωνής αμφισβήτησης και η λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Η δική τους πολιτική είναι αντικοινωνική και εχθρική ενάντια στον λαό και τη νεολαία και όχι οι νέοι που αντιδρούν!

Άλλωστε με το ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νέους στις καταλήψεις κτιρίων, αντιμετωπίζουν και τους εργαζόμενους και τους φοιτητές που απεργούν και αγωνίζονται. Βλέποντας τη διαρκή διόγκωση της αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει τα μέτρα της, να φοβίσει και τα καθηλώσει τις αντιδράσεις. Αναζητά στόχους με σκοπό τον παραδειγματισμό! Η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι ένταση των μαζικών λαϊκών αγώνων!

Θεσσαλονίκη 29/11/2022

KKE (μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο