Δίκη των 11 αγωνιστ(ρι)ών από την Τουρκία, Πέμπτη 1/12 στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

Καλούμε όλους/ες να συμμετέχουν στη δίκη των 11 αγωνιστών από την Τουρκία, που θα ξεκινήσει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, στις 1η Δεκεμβρίου, 09:00.

Αντιστεκόμαστε στις αδικίες. Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι καθήκον!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ 7/10!

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία 2,5 χρόνια πριν, στις 19 Μαρτίου 2020, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού HΠΑ-ΕΕ και του φασισμού του ΑΚP και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φυλακίστηκαν ως “τρομοκράτες”. Επειδή ως επαναστάτες διεξάγουν αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα. Στις 19 Ιουλίου του 2021 καταδικάστηκαν με μια εκδικητική πολιτική απόφαση στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με κατηγορίες όπως συμμετοχή σε “τρομοκρατική” οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων. Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του, όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, αλλά σε απόψεις και εικασίες της “αντι”τρομοκρατικής. Τους καταδίκασε σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης , λέγοντας “έτσι νομίζουμε”. Το δικαστήριο χρησιμοποίησε επίσης το γεγονός ότι 11 επαναστάτες από την Τουρκία έκαναν το σύμβολο της νίκης και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια των δικών, καθώς και την ύπαρξη, στις οικίες όπου διέμεναν, φωτογραφιών των Μαρξ, Ένγκελς, Μάο, οι οποίοι έχουν συμβολική σημασία για πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλο τον κόσμο, και τις φωτογραφίες των επαναστατών από την Τουρκία, όπως ο Mahir Çayan και ο Dursun Karataş, ως δικαιολογία για την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση.

Αυτή η δίκη αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των επαναστατών της Τουρκίας, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ και του τουρκικού φασισμού. Με αυτή την απόφαση, θέλουν να σταματήσουν τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα των επαναστατών.

Η δήλωση του Süleyman Soylu, υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά την κατασταλτική επιχείρηση και την προφυλάκιση των 11 επαναστατών, ότι οι συλληφθέντες είναι “επικίνδυνοι εγκληματίες τρομοκράτες” και ότι τους παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη γνώση και το αίτημα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, (MIT), σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα, είναι μια σαφής ένδειξη για το ποιος έλαβε και πώς λήφθηκε στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση. Επίσης οι βάσεις του ΝΑΤΟ που έχουν δημιουργηθεί και πρόκειται να δημιουργηθούν στο ελληνικό έδαφος ήταν καθοριστικές για την απόφαση αυτή. Σε αυτή την απόφαση, οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον ιμπεριαλισμό ΕΕ- ΗΠΑ και τον τουρκικό φασισμό ήταν καθοριστικές.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, οι 11 αγωνιστές ξεκίνησαν στις 7 Οκτώβρη 2022, απεργία πείνας διαρκείας, με τα εξής αιτήματα:

  • Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.
  • Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.
  • Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να μας τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή μας.
  • Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησης μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Η απόφαση αυτή είναι μια απόφαση που αφορά όχι μόνο τους επαναστάτες από την Τουρκία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα μικρό μέρος μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τα ταξικά-δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, τα οποία έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με μεγάλους αγώνες και μεγάλο κόστος.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους και όλες, να σταθούν αλληλέγγυοι/ες με τους επαναστάτες από την Τουρκία, να διοργανώσουμε κινητοποιήσεις και να δείξουμε τη στήριξή μας στο Εφετείο την 1η Δεκέμβρη στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΔΙΚΗ: 1/12, 12/12, 14/12, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 09.00 π.μ.

Επιτροπή για τη Λευτεριά των 11 Αγωνιστών από την Τουρκία

Μοιραστείτε το άρθρο