Βίαιη επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους/ες για την υπεράσπιση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, τραυματισμοί και προσαγωγές

Σήμερα τα ξημερώματα δυνάμεις της αστυνομίας μαζί με συνεργείο της Unison βρέθηκαν στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε άγρια καταστολή των συγκεντρωμένων τραυματίζοντας και προσαγάγοντας 6 άτομα. Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν το πάρκο το οποίο είναι στα σχέδια του δήμου Αθηναίων για “ανάπλαση”, η οποία θα κοστίσει 35 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Unison, θα μειώσει το πράσινο και θα το τσιμεντοποιήσει.

Ο δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στα πλαίσια της “ανάπλασης” και του εξευγενισμού έχουν βάλει στο στόχαστρο ελεύθερους, δημόσιους χώρους της Αθήνας και σε ένα φαγοπότι διαπλοκής με ιδιωτικές εταιρείες προχωρούν σε βίαιη καταστολή των κατοίκων και των αλληλέγγυων οι οποίοι/ες προσπαθούν να προστατέψουν την πόλη τους.

Το πάρκο έχει ιδιαίτερη ιστορία καθότι οι κάτοικοι κατάφεραν το 2009 να το προστατέψουν από τα σχέδια πραγματοποίησης πάρκινγκ.

Πορεία ενάντια στα σχέδια ανάπλασης του δήμου και της Unison σήμερα Τρίτη 20/9 στις 17:30 στο πάρκο. 

* Κεντρική φωτογραφία από τη σελίδα Land & Freedom


Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στα σχέδια ανάπλασης Δήμου και Unison, Τρίτη 20/9 στις 17:30 στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Μοιραστείτε το άρθρο