ΟΧΙ στις διώξεις/δίκες των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Τετάρτη 21/9 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 21του Σεπτέμβρη δικάζουν την αλληλεγγύη και την αντίσταση στην αρπαγή των σπιτιών μας

Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έρχεται ο χειμώνας με την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ανεργία και την υποαπασχόληση να καλπάζει και την κυβέρνηση με επιδοματικές πολιτικές σαν “ασπιρίνες για τον καρκίνο”, να φροντίζει μόνο να διατηρήσει τα υπερκέρδη του το κεφάλαιο, εκμεταλλευόμενο τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, όπως προηγούμενα την υγειονομική και την οικονομική. Την ίδια στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης και όλη η χώρα ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανελευθερίας, άκρατης αστυνομικής βίας και καταστολής. Ως συμπλήρωμα δε σε όλα τα παραπάνω έρχονται και οι διώξεις και οι δίκες των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.

Την Τετάρτη 21 του Σεπτέμβρη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη δίκη για τους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας από τράπεζες και funds. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Ζήσης Κλεισιάρης, Γρηγόρης Σκουλάς, και Μάκης Αναγνώστου, μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του εργατικού κινήματος της πόλης για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018, και γενικότερα γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Ο  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστούν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη στη διασφάλιση των αναγκαίων για τη ζωή, όπως η στέγη, η τροφή, το ρεύμα, το νερό. Οι διώξεις των αγωνιστών και οι κατασκευασμένες κατηγορίες αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας και είναι καθαρά πολιτικές διώξεις που έγιναν σε μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης των όποιων αντιστάσεων στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική.

Απέναντι (και) σε αυτόν τον αγώνα η εξουσία όρθωσε τότε και τώρα τις απαγορεύσεις, την καταστολή, τις πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις. Και με την νέα αυτή δίκη, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε την λαϊκή κατοικία και περιουσία. Στόχο έχουν και στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες  να τον τρομοκρατήσουν και να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Οι κατηγορούμενοι συναγωνιστές δεν είναι μόνοι!  Όλοι/ες μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής κατοικίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ακόμη και το σπίτι τους.

Γι αυτό και καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης, την

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 9π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καλούμε κάθε σωματείο  και συλλογικότητα αγώνα, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές.

Η αντίσταση ήταν και είναι μονόδρομος!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των φτωχών

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, δικάζονται στη Θεσσαλονίκη οι Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Γρηγόρης Σκουλάς, Ζήσης Κλεισιάρης και Μάκης Αναγνώστου, όλοι τους γνωστοί αγωνιστές των κινημάτων της πόλης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές.
Το «αδίκημά» τους ήταν ότι στάθηκαν απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Στάθηκαν δηλαδή δίπλα σε φτωχούς ανθρώπους, που μέσα στην κρίση και την ανεργία κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες. Για αυτήν τους τη στάση, σήμερα κινδυνεύουν να καταδικαστούν οι ίδιοι και να χάσουν τη δουλειά τους.
Όπως στάθηκαν αυτοί δίπλα στους φτωχούς εργαζόμενους της πόλης μας, έτσι οφείλουμε κι εμείς να σταθούμε δίπλα τους, απέναντι σε αυτήν την εκδικητική δίωξη. Όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αλλά γιατί ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι ένα αναπόσπαστο και αναγκαίο μέρος του αγώνα που δίνουμε όλοι και όλες μας για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή στέγη.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης λοιπόν, για να υπερασπιστούμε μαζί με τους κατηγορούμενους το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, το δικαίωμα στην αλληλεγγύη, το δικαίωμα στη στέγη.
Η Πόλη Ανάποδα
Μοιραστείτε το άρθρο