Δράσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 24/5

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική συγκέντρωση για την υπεράσπιση του ασύλου και των δημόσιων χώρων και στις 17:00 είναι προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση για την υπόθεση “σύντροφοι-συντρόφισσες”. Στις 21:00 rap live οικονομικής ενίσχυσης.

Καλούμε σε μικροφωνικη-συγκεντρωση την Παρασκευή 24/5 στις 3μμ στο Πάντειο για την υπεράσπιση του ασύλου και των δημοσίων χώρων.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της ίδιας μέρας που καλεί η “Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αναρχικούς/η για την υπόθεση Σύντροφοι-Συντροφισσες”.

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Το ελληνικό κράτος έχει κατανοήσει εδώ και χρόνια την σημασία των πανεπιστημίων ως χώρων πολιτικοποίησης για την νεολαία, καθώς και τον κίνδυνο που έχουν αποτελέσει για την εξουσία. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σχολές έχουν αποτελέσει το πεδίο στο οποίο οι καταπιεσμένοι και όσοι αγωνίζονται ενάντια στις δομές που δημιουργούν και διαιωνίζουν την ανισότητα και την ιεραρχία έχουν βρει πρόσφορο έδαφος, προκειμένου να οργανωθούν και να αντισταθούν. Εξεγέρσεις και αγώνες που έχουν σημαδέψει την ελληνική κοινωνία είχαν ως βάση τους τις σχολές, και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθεί το Κράτος, σε αγαστή συνεργασία με το Κεφάλαιο, να ξεριζώσει από τις σχολές σήμερα.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, προϊόν δεκαετιών νομικών αλλαγών και ευθέων επιθέσεων στο άσυλο και το δικαίωμα στη παιδεία, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντας την εικόνα των πανεπιστημίων, οξύνοντας την επίθεση προς τους από τα κάτω. Η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση των σχολών απαιτεί την σκληρή καταστολή όσων τολμούν να αντισταθούν από τη μια, και την εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την άλλη. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δείχνοντας πως το Κράτος έχει συνέχεια, η κυβέρνηση σημερινή έχει εκκενώσει κατειλημμένους χώρους εντός των σχολών, έχει επιτεθεί επανειλημμένα εναντίον φοιτητικών διαδηλώσεων, έχει εισβάλει πάμπολλες φορές εντός του ασύλου μέσω των μπάτσων, ενώ έχει ενισχύσει το νομικό οπλοστάσιο εναντίον μας, μέσω του νέου ποινικού κώδικα και μέσω του νόμου Κ-Χ. Παράλληλα, η παράδοση υπηρεσιών των πανεπιστήμιων, όπως οι εστίες και η σίτιση, σε ιδιώτες, και η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, ή και χειρότερα με τη βιομηχανία πολέμου, όπως βλέπουμε να γίνεται με το Ισραήλ, δείχνει πως οι σχολές μας αποτελούν απλώς μια ακόμα μπίζνα, η οποία γίνεται στις πλάτες των φοιτητών/-τριών.

Μέσα σ’ όλα αυτά, το Κράτος δεν έπαψε ποτέ, αντιθέτως έχει εντείνει την προσπάθειά του, να εκφοβίσει και να απομονώσει όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται. Τρανό παράδειγμα αυτής της τακτικής αποτελεί η υπόθεση «σύντροφοι/-ισσες», Συνδέοντας διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις, με καμία λογική συνοχή, με σκοπό τη δίωξη των αναρχικών, το Κράτος επιτίθεται ευθέως σε 4 αναρχικούς συντρόφους. Ανάμεσά τους είναι και ο σύντροφος-συμφοιτητής Γ.Ι, ο οποίος μέχρι την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί δεν μπορούσε να φοιτήσει στο Πάντειο, δεχόμενος ουσιαστικά απαγόρευση του δικαιώματος φοίτησης. Το δικαστήριο για την υπόθεση «σύντροφοι/-ισσες» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19/6, όταν και η κρατική σκευωρία εναντίον των συντρόφων θα πέσει, όπως έχει γίνει σε αμέτρητες άλλες περιπτώσεις. Ενάντια στην Κρατική-Καπιταλιστική επίθεση που δέχονται οι σχολές μας, εμείς απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση και την αυτοοργάνωση. Για κάθε κατάληψη που εκκενώνεται, για κάθε δίωξη, και για κάθε δικαίωμά μας που καταπατάται, θα απαντάμε με την επανοικειοποίηση των χώρων μας, την αλληλεγγύη, και τον συνεχή και διαρκή αγώνα. Μέχρι να νικήσουμε.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την δίωξη των 3 αναρχικών συντρόφων και της συντρόφισσας για την υπόθεση σύντροφοι-συντροφισσες. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου.

  • Ενημέρωση για την υπόθεση σύντροφοι συντρόφισσες και την δίκη στις 19 Ιουνίου.
  • Συζήτηση για την προσπάθεια απαγόρευσης φοίτησης στον διωκόμενο σύντροφό Γ.Ι., τις διώξεις αγωνιστών φοιτητών/ριων και τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση “Σύντροφοι-Συντροφισσες”

Μοιραστείτε το άρθρο