Διαμαρτυρία στην 4η κοινότητα Δήμου Αθήνας για τα… “τάγματα ασφαλείας” συμβούλου της παράταξης Μπακογιάννη, 22/4 19:00

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα
Δεν ήμουν τσιγγάνος
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα
Δεν ήμουν κομμουνιστής
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα
Δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Ο κοινοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας, Αναστάσιος Μοναστηριώτης, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης στην περιοχή μας προχώρησε σε μια πρόταση ταξικού και ρατσιστικού παραρηλήματος. Προτείνει τη βίαιη εκδίωξη φτωχών ντόπιων και μεταναστών που κατοικούν σε σπίτια της 4ης Δημοτικής κοινότητας από μια ομάδα συνεργασίας που θα συσταθεί από τον δήμο Αθηναίων, την ελληνική αστυνομία και τον εισαγγελέα. Με ευθύνη και της παράταξης του δημάρχου Χάρη Δούκα που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοτικό συμβούλιο, η εξωφρενική πρόταση χωρίς καμία ντροπή, μπήκε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της 22/4 του κοινοτικού συμβουλίου της 4ης δημοτικής κοινότητας.

Πρόκειται για πρόταση επικίνδυνη, ταξικά προσανατολισμένη υπέρ του real estate, των κορακιών αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και εναντίον των φτωχών ντόπιων και μεταναστών. Η ομάδα (task forse) που προτείνει θα έχει στόχο να ελέγχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αν υπάρχουν συμβόλαια καθώς και την κατάσταση των σπιτιών τους, θα προχωρά σε εξώσεις και βίαιες εκκενώσεις των «παράνομων» και σε πρόστιμα στους ιδιοκτήτες γιατί δεν πλήρωσαν εφορία και στη συνέχεια κράτος και δήμος θα παίρνει τα σπίτια τους, θα τα επιδιορθώνει και θα τα δίνει στην συνέχεια για ενοικίαση και εκμετάλλευση, αφού φυσικά, πρώτα τα πουλήσει σε επιχειρήσεις real estate!

Με την πρότασή αυτή προετοιμάζεται το έδαφος για το μέλλον, δείχνει το όραμα που έχουν για την πόλη και τις γειτονιές μας. Ένα τουριστικό προϊόν προς κατανάλωση στο πλαίσιο της τουριστικοποίησης όπου δεν χωρούν οι κάτοικοι, δεν χωρούν οι μετανάστες και οι φτωχοί.

Καθόλου τυχαία αυτή η πρόταση γίνεται στις δικές μας περιοχές, λειτουργεί ως “λαγός” στις επιδιώξεις του τουριστικού κεφαλαίου, αλλά και των επιχειρηματικών κύκλων που έχουν βάλει στο μάτι τους τελευταίους μεγάλους αδόμητους χώρους σε Ακ.Πλατωνα και Βοτανικό. Σχετίζεται επίσης με τη λυσσαλέα προσπάθεια να αλλιώσουν το χαρακτήρα του αρχαιολογικού Άλσους στην Ακαδημία Πλατωνα με την κοπή εκατοντάδων δέντρων και τη δημιουργία μουσείου μέσα στο Πάρκο, καταπατώντας τον ελεύθερο δημόσιο πράσινο χώρο.

Απέναντι σε αυτές τις λογικές και προτάσεις, εμείς προτείνουμε και κτίζουμε γειτονιές αγώνα, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τους αντιγυρίζουμε τους στίχους του ποιητή

Γιά σένα που νομίζεις..
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
και να σε διώξουν
γιατί δεν έχεις λεφτά..
Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
Οτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..

Καλούμε σε διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου της 4ης δημοτικής κοινότητας την Δευτέρα 22 Απρίλη στις 7μμ Αλεξάνδρειας και Λένορμαν.

Λαϊκή συνέλευση Κολωνου-Ακ.Πλατωνα-Σεπολιων

Μοιραστείτε το άρθρο