Απόρριψη του αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής για να σταματήσει η επέκταση του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων

Ενημερωθήκαμε πριν από λίγο ότι το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για να σταματήσει η επέκταση του εργοταξίου απορρίφθηκε.

Παρόλο που κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης στο μονομελές πρωτοδικείο δεν υπήρξε καν τοποθέτηση από πλευράς της εταιρίας για ζητήματα ασφάλειας που τέθηκαν, παρόλο που η πυροσβεστική δεν έχει κάνει καν αυτοψία, παρόλο που για ζητήματα που αφορούσαν τα δέντρα υπήρξε έγγραφο του δήμου που έγραφε ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έπρεπε, για άλλη μια φορά, ένα ακόμα δικαστήριο πήρε την ευθύνη να απορρίψει το αίτημα.
Γνωρίζουμε εξαρχής ότι η υπόθεση της κατασκευής σταθμού μετρό στην πλ. Εξαρχείων αποτελεί μια πολιτική επιλογή. Είναι πια φανερό ότι έχει χαρακτηριστικά πολιτικής εμμονής. Άλλωστε ο στόχος είναι μεγάλος και τα λεφτά πολλά.
Η καταστροφή της μοναδικής πλατείας μας
Η ουσία της κατάργησης των ελεύθερων δημόσιων χώρων, προκειμένου τα Εξάρχεια να πάψουν να αποτελούν τη γειτονιά που όλοι/ες εμείς, κάτοικοι, εργαζόμενοι/ες, θαμώνες, επιλέξαμε για την κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική της ταυτότητα
Η εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτικών συμφερόντων και εργολάβων
είναι κοινά παραδεκτά.
Το θέμα είναι ποια πλευρά επιλέγει ο καθένας και η καθεμία.
Επιφυλακή, λοιπόν, για την πλατεία. Από μέρα σε μέρα μπορεί να έρθουν για την επέκταση!

Την Κυριακή 21/4 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με ανάρτηση πανό στη Λεωφόρο Μεσογείων, έξω από τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Μοιραστείτε το άρθρο