Για τον Μάικ-Εν όψει του δικαστηρίου των 51 αντιφασιστ(ρι)ών

Σε λίγες ημέρες, στις 9/4/24 , πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη των 51 αντιφασιστών/ριών που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη στις 16/09/2020 κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας αντιφασιστικής παρέμβασης στη Νέα παραλία. Η αντιφασιστική εκείνη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε εν όψει της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής σε ένα σημείο της πόλης, όπου φασίστες και εθνικιστές πολλές φορές επιλέγουν να διεκδικήσουν χώρο στη δημόσια σφαίρα. Η συνέχεια γνωστή…η αστυνομία επιτέθηκε στο σώμα των αντιφασιστών, συλλαμβάνοντας αρκετούς/ές από αυτούς/ές και στη συνέχεια φορτώνοντας τους με κατηγορίες ακόμα και κακουργηματικού βαθμού, με αποτέλεσμα 3,5 χρόνια μετά να έχουν τον περιοριστικό όρο της παρουσίας μια φορά το μήνα σε ΑΤ.
Ο λόγος της ανακοίνωσης αυτής όμως δεν είναι αυτός, αφού τα γεγονότα είναι εν πολλοίς γνωστά και θα αναδειχθούν και μέσα στις δικαστικές αίθουσες.
Ο λόγος είναι πως στο δικαστήριο αυτό δεν θα έχουμε δίπλα μας έναν από τους 51 αντιφασίστες, τον Μάικ. Ο Μάικ εμπλεκόταν με τον δικό του τρόπο σε διαδικασίες αντιιεραρχικές, συνελεύσεις και κοινωνικούς αγώνες. Κάποιοι από εμάς μπορεί να τον γνωρίζαμε από πρίν, κάποιοι δεν τον γνωρίσαμε ποτέ, κάποιοι τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο -2 της ΓΑΔΘ εκείνο το Σεπτέμβρη. Τον είδαμε σε συνελεύσεις και σε πορείες, αράξαμε μαζί του σε ρεμπέτικα και σε καφενεία. Τον ακούσαμε μέσα από τις συχνότητες του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431 ΑΜ.
Εν όψει του δικαστηρίου αυτού, λοιπόν, ανάμεσα σε τόσα άλλα που θα πούμε και θα ακούσουμε, θεωρούμε πως αξίζει να πάρει κάποιον χώρο μέσα στη μνήμη τόσο τη δική μας, όσο και του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος, η παρουσία ενός συντρόφου, συναγωνιστή αντιφασίστα που δεν είναι πλέον μαζί μας. Κι ας μην τον ξέραμε όλοι/ες/α μας τόσο καλά.

Αντιιεραρχικά,
αυτοοργανωμένα,
αντιφασιστικά
Μάικ πάντα παρών!

Συλληφθέντες/είσες αντιφασίστες/ιες της 16/09/2020 , Θεσσαλονίκη.

Μοιραστείτε το άρθρο