Παρεμπόδιση και απώθηση αλληλέγγυων και συγγενών από την παρακολούθηση της επανέναρξης της δίκης για τα Σεπόλια

Όπως δημοσιεύει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – Ενημέρωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη, την καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν αλληλέγγυοι, συγγενείς και φίλοι έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Ευελπίδων καθώς προσήλθαν για να παρακολουθήσουν και να καταθέσουν για την υπόθεση με την αστυνομική αυθαιρεσία και βάναυση καταστολή στα Σεπόλια στις 17/11/2020. Πιο συγκεκριμένα, την ίδια ώρα τυχαία μεταφέρονταν ο 39χρονος γυναικοκτόνος της Κυριακής Γρίβα, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει αντιπατριαρχικά συνθήματα. Στη συνέχεια καθώς προσπάθησαν να εισέλθουν για τη δίκη που αφορά την οικογένεια Καττή, ακόμα και η μάνα της οικογενείας, πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν βίαια και έκαναν χρήση χημικών.
Στις 17/11/2020, μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ (Δέλτα) εισήλθαν βιαίως εντός της πυλωτής που διαμένει η οικογένεια Καττή, χτύπησαν την μητέρα και τον πατέρα της οικογένειας με τον πατέρα να παθαίνει έμφραγμα. Συνέλλαβαν τον γιο και λίγο μετά στο Α.Τ. Κολωνού συνέλαβαν και την κόρη καθώς και φίλους της οικογένειας που παρευρέθηκαν στο σημείο. Για τα επόμενα περίπου 4 χρόνια, η “δικαιοσύνη” και η ΕΛ.ΑΣ. ταλαιπωρεί την οικογένεια προχωρώντας σε μεθοδεύσεις (πριν εκδοθεί η απόφαση μετά την πρώτη δίκη καθαιρέθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου με δικαιολογία ότι καθυστέρησε να ανακοινώσει την απόφαση). Όπως ήταν φανερό από τα στοιχεία αλλά και από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε εκείνες τις ημέρες, αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα και άσκησαν εκτεταμένη βία σε βάρος της οικογένειας αλλά και όσων στάθηκαν αλληλέγγοιοι/ες.
Όσον αφορά την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα ακριβώς μπροστά στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και την εγκληματική ευθύνη αστυνομίας και κυβέρνησης, τα μυθεύματα περί υποστελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ. (55.000 ενεργοί αστυνομικοί, 2η θέση με τους περισσότερους αναλογικά αστυνομικούς μετά την Κύπρο στην Ε.Ε.) προκαλούν την οργή της κοινωνίας. Για να καταστείλουν βίαια πορείες και συγκεντρώσεις, να προστατεύσουν “επιχειρηματίες”, μαφιόζους, γυναικοκτόνους, βιαστές, πολιτικά πρόσωπα, να λειτουργήσουν σαν υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών και funds προχωρώντας σε βίαιες εξώσεις, να εμπλακούν σε αναρίθμητες εγκληματικές ενέργειες, σπεύδουν/στέλνονται υπεράριθμοι αστυνομικοί.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!
Αλληλέγγυος κόσμος που είχε βρεθεί για την επανέναρξη της δίκης των Σεπολίων (δείτε εδώ: https://bit.ly/3vG7uBc], γιούχαρε τον γυναικοκτόνο που τυχαία μεταφερόταν εκείνη την ώρα στα δικαστήρια και φώναξε συνθήματα.
Αργότερα, όταν προσπάθησαν να μπουν για να παρακολουθήσουν τη δίκη των Σεπολίων η αστυνομία τους εμπόδισε και τους απώθησε βίαια, σπρώχνοντάς τους στα σκαλιά και χρησιμοποιώντας χημικά με κίνδυνο τραυματισμού. Σημειώνουμε ότι η διαδικασία της δίκης των Σεπολίων είναι δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή φίλοι, αλληλέγγυοι, ακόμα και μάρτυρες που θα καταθέσουν αργότερα παρεμποδίζονται να παρακολουθήσουν τη δίκη!
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία! Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός επιβάλλουν τον αυταρχισμό σε κάθε πτυχή της ζωής μας! Να ενωθούμε απέναντί τους!
*Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ο πατέρας της οικογένειας δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς έξω από το ΑΤ Κολωνού και λιποθυμά παθαίνοντας έμφραγμα: https://twitter.com/menoume…/status/1775582921882992711
Μοιραστείτε το άρθρο