1ο διεθνές συνέδριο στη μνήμη της δικηγόρου του λαού Ebru Timtik 5 – 7 Απριλίου

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο συναντώνται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στο 1ο Διεθνές Συνέδριο στη μνήμη της αγωνίστριας δικηγόρου από την Τουρκία Ebru Timtik . Το «Διεθνές Συμπόσιο στη Μνήμη του Έμπρου Τίμτικ» θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών μεταξύ 5-6-7 Απριλίου, με τη συμμετοχή δικηγόρων και νομικών από όλο τον κόσμο. Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση του δικαίου και της συνηγορίας, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικηγόρων του λαού ενάντια στους τρομονόμους!

Μεταξύ των συμμετεχόντων η Niloufer BHAGWAT, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ινδών Δικηγόρων και της Συνομοσπονδίας Δικηγόρων Ασίας-Ειρηνικούκαι ο  Edre OLALIA, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Λαϊκών Δικηγόρων των Φιλιππίνων (NULP) και συμπρόεδρος της IADL, οι οποίοι θα είναι επίσης ομιλητές στο συνέδριο, αλλά και δικηγόροι από Βέλγιο, Καταλονία, Χώρα των Βάσκων, Γερμανία, Γαλλία ΗΠΑ. Καλεσμένος ήταν από την Παλαιστίνη ο δικηγόρος Fouad Baker, στον οποίο οι ελληνικές αρχές στη Βηρυτό αρνήθηκαν να χορηγήσουν βίζα.

Το πρόγραμμα του 1ο Διεθνές Συνεδρίου στη μνήμη της δικηγόρου του λαού Ebru Timtik! 5-7 Απριλίου Νομική! Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση του δικαίου και της συνηγορίας, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικηγόρων του λαού ενάντια στους τρομονόμους!

Για την αυθαίρετη άρνηση χορήγησης βίζας στον Παλαιστίνιο δικηγόρο Fouad Baker, πραγματοπιήθηκε συνέντευξη τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και όπως αναφέρει η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή: 
«Ο Παλαιστίνιος δικηγόρος Fοuad Baker, ο οποίος υπέβαλε αίτηση για βίζα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βηρυτό για να έρθει στην Αθήνα και να μιλήσει στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο στη μνήμη της Ebru Timtik, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5-7 Απριλίου 2024, δεν έλαβε βίζα χωρίς καμία αιτιολόγηση. Αν και το ελληνικό κράτος δεν έδωσε καμία αιτιολόγηση για την άρνηση της βίζας, είναι σαφές ότι στον Fοuad Baker δεν δόθηκε βίζα επειδή είναι Παλαιστίνιος και επειδή η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το Ισραήλ» καταγγέλλει η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συμποσίου στη μνήμη της Ebru Timtik.

 

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ «Δεν θα σκεφτόμουνα ποτέ πως θα ζητούσα δικαιοσύνη για τον γιο μου»

Μοιραστείτε το άρθρο