Συγκέντρωση – Διαδήλωση: 75 χρόνια ΝΑΤΟ (χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία), Πέμπτη 4/4 στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

TA 75 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ,

19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΙΣΡΑΗΛ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ  ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

  • Η γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη και η επικείμενη εισβολή στη Ράφα απ΄ τους σιωνιστές πυροδοτούν καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο!
  • Παρά τη γενοκτονία και τον πόλεμο που διαρκεί πέντε μήνες, η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση για μια λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη, συνεχίζεται, και φανερώνει την αδυναμία του Ισραήλ να την εξουδετερώσει.
  • Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να ελέγξουν τις καταστάσεις στην περιοχή, προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς και ανοίγουν νέα πολεμικά μέτωπα, στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Νέοι πόλεμοι ξεσπούν στην περιοχή και διεθνώς, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, ενώ το μέτωπο της Ουκρανίας εξακολουθεί να παραμένει με το ΝΑΤΟ μάλιστα να διεξάγει την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την εμπλοκή και των 31 κρατών μελών, ενώ η συζήτηση για την επίσημη αποστολή στρατευμάτων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον πόλεμο έχει ανοίξει!
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και κλιμακώνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει διαλέξει πλευρά, συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των παλαιστινίων! Εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στον πόλεμο! Η ελληνική φρεγάτα ΎΔΡΑ που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή της Λάρισας σε διοικητήριο και της υπόλοιπης χώρας σε πολεμικό ορμητήριο βοηθούν ακόμα και στρατιωτικά το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των παλαιστινίων και κλιμακώνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό!
  • Σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη, οι λαοί διαδηλώνουν μαζικά, καθημερινά, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης


Αθήνα: 18:30, πάρκο ελευθέριας (μετρό μεγ. Μουσικής)

Θεσσαλονίκη: 19:00, άγαλμα Βενιζέλου

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε στις 4 Απρίλη του 1949 από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα συνεχίζει το απάνθρωπο έργο του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ απειλεί να αναθερμανθεί το μέτωπο στα Βαλκάνια. Προκειμένου να ανακόψουν την ανάπτυξη των BRICS, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στέλνουν παιδιά να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και δολοφονούν ακόμα και βρέφη στη Γάζα. Σπαταλούν δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και πυρηνικά όπλα, απειλώντας τον πλανήτη με αφανισμό.

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού διαρκεί εδώ και 6 μήνες, μετρώντας πάνω από 35.000 δολοφονημένους, 75.000 τραυματίες και 2 εκ εκτοπισμένους. Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, ακόμα κι εν μέσω «ανθρωπιστικής βοήθειας» από τον ΟΗΕ, ισοπέδωση κτηρίων, λειψυδρία και λιμός είναι η καθημερινή κόλαση που ζουν οι Παλαιστίνιοι. Σε αγαστή συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν προβεί σε ένα ασταμάτητο πογκρόμ ενάντια στους Παλαιστίνιους, θέλοντας να τους εκτοπίσουν από τη γη τους και να τους ωθήσουν ξανά στην προσφυγιά. Ο Παλαιστινιακός λαός, με απαράμιλλη αποφασιστικότητα αντιστέκεται ηρωικά στην προσπάθεια αφανισμού του.

Το μέτωπο απειλεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον βομβαρδισμό της Υεμένης με αφορμή τους αντάρτες Χούθι. Από τη μία, η προσπάθεια επιβολής της κυριαρχίας των δυτικών ιμπεριαλιστών σε στεριά και θάλασσα στην περιοχή και από την άλλη η προσπάθεια περιορισμού των «νέων» ιμπεριαλιστών (Ιράν, Κίνα, Ρωσία) ελλοχεύουν τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς παγκοσμίως.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη στη σφαγή αμάχων στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των χασάπηδων του ΝΑΤΟ και υπερθεματίζοντας τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ο Μητσοτάκης και το υπόλοιπο μνημονιακό συρφετό, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ξεπουλάνε κάθε τι δημόσιο και δωρεάν στους ιδιώτες-κοράκια, ιδιωτικοποιούν την Παιδεία και την Υγεία κι αυστηροποιούν τον Ποινικό Κώδικα για να χτυπούν αγωνιστές. Οικοδομούν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ, των δικαστηρίων που ξεπλένουν παιδοβιαστές και στέλνουν ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με φρεγάτες για να γίνουν κρέας για τα κανόνια τους.

Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα πολεμήσουμε για κανέναν ντόπιο ή ξένο ιμπεριαλιστή. Να πιάσουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με απεργίες και διαδηλώσεις να βάλουμε φρένο στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών. Έχουμε χρέος στη ζωή μας να οικοδομήσουμε ένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της τυχοδιωκτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και την επιβολή των δικών μας αναγκών.

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ – ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΟΚΔΕ


75 χρόνια Ν.Α.Τ.Ο – 75 χρόνια σφαγή των λαών

Όλοι/ες στην κινητοποίηση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Ν.Α.Τ.Ο. την Πέμπτη 4 Απρίλη

🔴Αθήνα – 18.30 στο πάρκο Ελευθερίας

⚫️Θεσσαλονίκη – 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου

Στις 4 Απρίλη του 1949, στο φόντο του καμένου εδάφους και της καταστροφής που άφησε πίσω του ο ΄Β Παγκόσμιος Πόλεμος, ιδρύεται ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου – North Atlantic Treaty Organization (N.A.T.O.), με πρωτοβουλία της Βρετανίας και της Γαλλίας οι οποίες με βάση τη Συνθήκη της Δουνκέρκης (αμυντικό σύμφωνο Βρετανίας – Γαλλίας 1947) και τη συνέχεια της τη Συνθήκη των Βρυξελλών (προσθήκη Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμούργου 1948) επέκτειναν τη συμμαχία με την προσθήκη μιας σειράς χωρών μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α. και η Ιταλία.

Στα ερείπια του ευρωπαϊκού εδάφους το Δυτικό μπλοκ πήρε τη μορφή που ξέρουμε μέχρι και σήμερα με σαφή και ξεκάθαρο στόχο την συσπείρωση των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων και τον περιορισμό της «Κομμουνιστικής Απειλής», της επιρροής και της δύναμης της Σοβιετικής Ένωσης και την αναμέτρηση με τον «κόκκινο στρατό» ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε μπει νικηφόρος στην καρδιά της ναζιστικής ολοκλήρωσης, το Βερολίνο. Ταυτόχρονα επιτακτικό κρίθηκε το χτύπημα του «εσωτερικού εχθρού» και η καταστολή των κομμουνιστικών κινημάτων και δυνάμεων που είχαν αναδυθεί ισχυρές μεταπολεμικά σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών λόγω της καταλυτικής συμβολής τους στα αντάρτικα κινήματα του πολέμου και της ισχυρής σύνδεσης που προέκυψε από αυτήν με τα λαϊκά στρώματα.

Σταδιακά και ιδιαίτερα μετά από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το Ν.Α.Τ.Ο. επεκτάθηκε επιθετικά στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο, συγκροτώντας έναν πολυδύναμο ολοκληρωτικό, ιμπεριαλιστικό μηχανισμό ο οποίος ευθύνεται για για μια σειρά πολιτικών αποσταθεροποιήσεων, για πληθώρα εσωτερικών (Ιταλία, Ελλάδα, Χιλή, Γουατεμάλα, Βραζιλία, Βολιβία, Αργεντινή, Κονγκό, Ινδονησία κ.α.) και εξωτερικών (Σερβία, Αφγανιστάν, Ιρακ, Συρία, Ουκρανία κ.α.) επεμβάσεων ανά την υφήλιο, οδηγώντας ωμά και απροκάλυπτα στη σφαγή τους ντόπιους πληθυσμούς στον βωμό της διαιώνισης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η Ελλάδα προσχώρησε στη συμμαχία το 1952 ως άμεση επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης η οποία ιστορικά συνέδεε την αναπαραγωγή της εξουσίας και των προνομίων της με την πρόσδεση της χώρας στο άρμα των Μεγάλων Δυνάμεων. Από τότε μέχρι σήμερα η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο ποσοστό του προϋπολογισμού ως «συνδρομή» στη συμμαχία μέσω τεράστιων και δυσβάσταχτων εξοπλιστικών προγραμμάτων κόντρα στις λαϊκές ανάγκες, συμμετέχει ενεργά σε πολεμικά μέτωπα καθ’ υπόδειξη της συμμαχίας και διαθέτει το έδαφος και τις εθνικές υποδομές της για τις ανάγκες της επεκτατικής πολιτικής του Ν.Α.Τ.Ο.

Πιο συγκεκριμένα στη σημερινή συγκυρία, το ελληνικό κράτος παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Ελευσίνα, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Άραξο κλπ), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα για την οποία μάλιστα διεκδίκησε και κέρδισε αναβαθμισμένο ρόλο εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή.

Ο διοικητικός ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο, αυτή τη φορά για λογαριασμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, και συγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας σε επιχειρησιακό στρατηγείο κατά των Χούθι, αποτελεί το επόμενο σκαλοπάτι της πολεμοκάπηλης στρατηγικής της.

Εκτός όμως από την ένοπλη προστασία των συμφερόντων των ντόπιων εφοπλιστών και των “συμμάχων”, έχει σημασία να έχουμε κατά νου πως τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-ΚύπρουΙσραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας.

Αυτή την εξωτερική πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης πρέπει να την αντιληφθούμε ως αυτό που είναι στην ουσία και όχι ως αυτό που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. Ως την άλλη όψη και την παράλληλη έκφραση της πολιτικής που ασκείται το εσωτερικό της χώρας, που ως ενιαία στρατηγική έχουν μία σειρά άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις που έχει στην ίδια την εργατική τάξη και τον λαό. Η Ελλάδα έχει επιλέξει καιρό τώρα τις στρατιωτικές και πολεμικές της συνεργασίες όπως έκανε και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. και εμπλεκόμενη ακόμα περισσότερο αναβαθμίζοντας η ίδια τον ρόλο της μέσω του Στρατηγείου της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, θέτει αυτόματα στο στόχαστρο τον ίδιο τον πληθυσμό που κατοικεί εντός των συνόρων της.

Και είναι η ίδια πολιτική που πάει χέρι χέρι με τις διαρκείς “μεταρρυθμίσεις” στα μετόπισθεν. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκτίναξη των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και την αύξηση του κόστους ζωής, τους παγωμένους μισθούς και συντάξεις και την εντατικοποίηση της εργασίας, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας και μίας σειράς υπηρεσιών και υποδομών, την όξυνση και την στρατιωτικοποίηση της καταστολής, το κυνήγι και τη διαρκή βαρβαρότητα απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες στα σύνορα και στους δρόμους, τα πλημμελή μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, δασοπροστασίας απέναντι στις δασικές πυρκαγιές αλλά και οχυρωματικών έργων απέναντι στις πλημμύρες, καθώς όλα αυτά για τους καπιταλιστές και το κράτος τους, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά περιττό κόστος.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις και τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζοντας τον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνης καθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικών συμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας.

Να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να “κόψουν” δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ’ αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία. Και τους τρόπους αυτούς, μόνο εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες, μπορούμε να τους εντοπίσουμε και να τους μετατρέψουμε σε ύλη, σε οργάνωση, σε αγώνα.

Όλοι/ες στην κινητοποίηση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Ν.Α.Τ.Ο. την Πέμπτη 4 Απρίλη, 18.30 στο πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα και στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εχθρός μας είναι μέσα στη χώρα μας.

Έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του Ν.Α.Τ.Ο.

Καμία συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Καμία παραχώρηση στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Καμία διευκόλυνση, καμία βοήθεια στις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, στην Ισραηλινή πολεμική μηχανή.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό- Νίκη στα όπλα της Αντίστασης.

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο