Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, την ημέρα απόφασης για την υπόθεση trafficking στον Κολωνό, Παρασκευή 29/3 στις 9:00

Η μέρα της απόφασης έφτασε

Η άμεση ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η μόνη ασπίδα.

Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση.

Μετά την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Μίχο απο τις βασικές κατηγορίες και τις μετατοπίζει στη μάνα της 12χρονης, μετά τις τελευταίες δίκες trafficking που συνδέονται με την υπόθεση και δημιουργούν ένα δυστοπικό ιστορικό (greek police mafia, Ηλιούπολη κα), αλλά και τη συγκάλυψη που επιχειρείται και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις όπως το έγκλημα των Τεμπών, η κοινωνική επαγρύπνηση είναι αναγκαία.

Καλούμε σε συγκέντρωση

Παρασκευή 29/3, στις 9:00 πμ,

ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών),

όπου θα να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Για να μην υπάρξει άλλη μία συγκάλυψη, για να μην φιμωθούν και άλλες επιζώσες.

Απαιτούμε

Να δικαιωθεί η 12χρονη.

Να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες.

Να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη


ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ

H πρόταση της εισαγγελέα Μαρίας – Ελένης Νικολού, για απαλλαγή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων, και ταυτόχρονα για καταδίκη της μητέρας της 12χρονης για το σύνολο των κατηγοριών, συμπυκνώνει όλη τη λειτουργία της κρατικής μαφίας και έρχεται σαν συνέχεια των ως τώρα μεθοδεύσεων συγκάλυψης:
– Πλήρης προστασία του κυκλώματος trafficking στο οποίο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, αφού δεν βρέθηκαν καν ως κατηγορούμενοι στη δίκη ούτε η ιδιοκτήτρια ούτε οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στον οίκο ανοχής, όπου ο Μίχος οδηγούσε το ανήλικο παιδί για να το βιάζουν (υπόθεση Greek police mafia).
– Ξέπλυμα στον Μίχο και σε κάθε παιδοβιαστή, ειδικά σε όσους οι πολιτικές διασυνδέσεις, η συμμετοχή στον κομματικό μηχανισμό, οι σχέσεις με την αστυνομία και η οικονομική τους θέση, αποτελούν για τους εισαγγελείς επαρκή στοιχεία ώστε να δικαιούνται να βιάζουν και να εκδίδουν ακόμα και παιδιά, χαίροντας ασυλίας. Η πρόταση κάνει δεκτή όλη την υπερασπιστική γραμμή του Μίχου για την πράξη του βιασμού, ότι «η μικρή τα ήθελε» και βαφτίζει το τράφικινγκ «διευκόλυνση να εκδίδεται».
– Απόλυτη ενοχοποίηση, περιφρόνηση και τιμωρητικότητα απέναντι στο 12χρονο κορίτσι, του οποίου οι αναλυτικές μαρτυρίες αγνοήθηκαν. Το παιδί έχει αναφέρει τι υπέστη στα χέρια του Μίχου, τις απειλές που δεχόταν να μη μιλήσει, έχει αναγνωρίσει τον οίκο ανοχής και μέλη του κυκλώματος, ενώ από την πρώτη στιγμή λέει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε. Στην εισαγγελική πρόταση, ο λόγος του θύματος δεν μετράει πουθενά!
– Καταδίκη της μητέρας, ώστε να επωμιστεί η ίδια το βάρος του κυκλώματος, προκειμένου να απαλλαγούν οι ένοχοι. Στην πραγματικότητα, η μάνα ήταν αυτή που κατήγγειλε τον Μίχο για το βιασμό του παιδιού της, όταν ανακάλυψε τι συμβαίνει. Αρχικά στο ΑΤ Κολωνού και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου για πάνω από ένα μήνα την αγνοούσαν, δίνοντας στο κύκλωμα όλο το χρόνο να εξαφανίσει στοιχεία. Όταν επέμεινε, αρνήθηκε να σιωπήσει ή να εξαγοραστεί, τότε συνέλαβαν την ίδια, οδηγώντας αρχικά τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της σε ίδρυμα και την ίδια στη φυλακή.
– Ωμή τρομοκρατία απέναντι σε όσα παιδιά, σε όσες γυναίκες, σε όσους ανθρώπους θελήσουν να καταγγείλουν, εκβιάζοντας έτσι τη σιωπή τους. Το κράτος μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει όλες τις απειλές των βιαστών απέναντι στα θύματά τους: «Αν μιλήσεις, θα σε καταστρέψω, θα μπλέξεις, θα πάθουν κακό οι δικοί σου». Η μητέρα που κατήγγειλε το περιστατικό βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη φυλακή και αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές. Το παιδί που κατέθεσε σε βάρος των βιαστών του, βρίσκεται απομακρυσμένο από τη μητέρα και τα αδέρφια του, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις μετά τη γνωστοποίηση των στοιχειών του από την υπουργό Δ. Μιχαηλίδου. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη να απειλεί να επιβραβεύσει τον βασανισμό της.

– Δαιμονοποίηση της φτώχειας στο πρόσωπο του παιδιού και της μητέρας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι αυτή είναι η κανονικότητα που περιμένει όσους δεν έχουν να φάνε.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι η έμφυλη βία είναι θεσμική. Γεννιέται, θρέφεται και στη συνέχεια ξεπλένεται μέσα στους κόλπους των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, μέσα στις συνθήκες της ταξικής ανισότητας, της πατριαρχίας και του κοινωνικού εκφασισμού. Δεν συμβαίνει μόνο σε κάποια σκοτεινά δωμάτια, αλλά νομιμοποιείται στο φως μιας ευνομούμενης δικαστικής αίθουσας. Όπως ο μπάτσος Μπουγιούκος που βίαζε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη σήμερα απειλεί, με τις ευλογίες της δικαιοσύνης, την κοπέλα και τους αλληλέγγυους… Όπως οι δολοφόνοι που λίντσαραν σε δημόσια θέα τον Ζακ σκυλεύουν την προσωπικότητά του… όπως με τον παιδοβιαστή Λιγνάδη… όπως χτίζεται και ξεπλένεται το ρατσιστικό μίσος που οδήγησε τον όχλο να επιτεθεί στα δύο queer άτομα στη Θεσσαλονίκη… όπως οπλίζονται από την κυρίαρχη ιδεολογία οι βιαστές και οι γυναικοκτόνοι.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα παντού!

Συγκέντρωση την ημέρα απόφασης: Παρασκευή 29 Μάρτη, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Να τσακίσουμε τα κυκλώματα trafficking & παιδοβιαστών και το σύστημα που τα αναπαράγει και τα συγκαλύπτει

▪️ 27 Μάρτη Πλ. Κοραή 19.00

▪️ 29 Μάρτη Εφετείο 9.00

Διαρκής Αγώνας


Η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμού στον Κολωνό έχει φτάσει στο τέλος της με την απόφαση να αναμένεται την Παρασκευή 29/3. Σε εντεταλμένη υπηρεσία κυβέρνησης, κράτους κ παρακράτους, η εισαγγελέας της post imageυπόθεσης, Μαρία-Ελένη Νικολού έχει προτείνει την αθώωση του Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και την ενοχή του μόνο για τις πράξεις της κατοχής πορνογραφικού υλικού, καθώς και της «διευκόλυνσης» της ανήλικης ώστε να εκδίδεται. Ενδεικτικό του ρόλου της δικαστικής μαφίας, ως υπερασπίστριας των συμφερόντων της Τάξης που υπηρετεί -εκείνης δηλαδή των καπιταλιστών, των εξουσιαστών, των μαστροπών και των βιαστών- είναι το γεγονός ότι η ίδια εισαγγελέας ανηλίκων είχε εισηγηθεί στο παρελθόν την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού τους για τα φυλακισμένα μέλη του Ε.Α. Ρούπα-Μαζιώτη, ενώ σε άλλες υποθέσεις έχει εγκρίνει την επιμέλεια παιδιών σε κακοποιητικούς πατεράδες.

Στη δίκη του Κολωνού, ενώ η εισαγγελέας ξέπλυνε εντελώς τον Μίχο απέδωσε εξ ολοκλήρου την ενοχή για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας στην προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, η οποία εξ αρχής κατήγγειλε στις αρχές το γεγονός. Προκειμένου το κύκλωμα trafficking και ο Μίχος ως «υπάλληλός» του να βγουν αλώβητοι, επιχειρείται να ριχτεί η μητέρα στην πυρά με βάση διαχρονικά πατριαρχικά κοινωνικά στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία εν προκειμένω δεν «συγχωρείται» σε μια φτωχή γυναίκα και αποκλειστική υπεύθυνη για την ανατροφή και συντήρηση της πολύτεκνης οικογένειά της, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί της.

Είναι πασιφανές πως η διαπλοκή κυβέρνησης-αστυνομίας-δικαστικού σώματος- εκκλησίας, στο κύκλωμα trafficking-μαφίας του Κολωνού, (όπως και της Ηλιούπολης) είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα από πλευράς αστικής δικαιοσύνης, με την τελευταία να φτάνει να ενοχοποιεί απροκάλυπτα ένα παιδί και να ξεπλένει τον βιαστή και μαστροπό Μίχο, υιοθετώντας το χυδαίο αφήγημα του τελευταίου πως ήταν «ερωτευμένος» μαζί της. Ωστόσο η εισαγγελική πρόταση δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, όσο απροκάλυπτη και αν είναι, αλλά αποτελεί το αποκορύφωμα μιας ολόκληρης διαδικασίας συγκάλυψης και εκφοβισμού που έχει στηθεί όλο αυτό το διάστημα από κράτος και παρακράτος, με στόχο να κλείσει το στόμα της ανήλικης -και κατ΄ επέκταση κάθε άλλης επιζώσας- ώστε να μην ξεσκεπαστεί το κύκλωμα και οι υψηλά ιστάμενοι μετέχοντες σε αυτό. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση, με επιθέσεις στο σπίτι της 12χρονης ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων της από την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου, με ατελείωτες τραυματικές ανακρίσεις στη ΓΑΔΑ, τραμπουκισμούς από μπάτσους, παρενοχλήσεις δημοσιογράφων στην οικογένεια και κανιβαλιστικά «ρεπορτάζ».

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες της δίκης. Ενδεικτικό είναι μεταξύ άλλων το γεγονός πως οι δικαστικές αρχές εξόφθαλμα δεν ασχολήθηκαν με τον οίκο ανοχής στο Βοτανικό όπου αποδεδειγμένα ο Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη, υπεύθυνη για τον οποίο είναι η «Μαρίνα», πρόσωπο-κλειδί της μαφίας, που συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά και με την υπόθεση μαστροπείας δεκάδων Κολομβιανών γυναικών.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά της φύσης του trafficking, ως της πλέον χαρακτηριστικής έκφρασης της βίας που ασκεί καθημερινά ο καπιταλισμός στη βάση της πατριαρχίας, απέναντι σε φτωχές γυναίκες, αντιμετωπίζοντας το γυναικείο σώμα ως πεδίο άσκησης βίας, εξουσίας και κερδοφορίας. Η διαπλοκή κράτους, μαφίας, «νόμιμου» και «παράνομου» κεφαλαίου είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της και που εγγυάται την απρόσκοπτη δράση των κυκλωμάτων σωματεμπορίας. Και όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει, όσο το κεφάλαιο θα αποζητά τρόπους να επιβιώσει εις βάρος της Τάξης μας, όσο η πατριαρχία και η έμφυλη βία αποτελούν καθημερινό καθεστώς, τόσο η βία του trafficking θα γενικεύεται. Η υπόθεση του Κολωνού έχει καταδείξει με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο όλα τα παραπάνω, στο πρόσωπο ενός ανήλικου παιδιού. Έχει δείξει πόσο ευάλωτο και απροστάτευτο μπορεί να είναι ένα ανήλικο κορίτσι μιας φτωχής οικογένειας, μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ακραίας ταξικής και πατριαρχικής βίας, κοινωνικής σήψης και εκφασισμού που διαμορφώνει σήμερα η κρίση του συστήματος.

Η 12χρονη από τον Κολωνό δεν είναι μόνη. Ένα μεγάλο και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης έχει διαμορφωθεί όλο αυτό το διάστημα, μέσα από μαζικές και δυναμικές πορείες, συμβολικές δράσεις αντιπληροφόρησης και κινήσεις έμπρακτης συμπαράστασης. Ένα κίνημα που θα συνεχίσει μέχρι τέλους να βρίσκεται αγωνιζόμενο στο δρόμο, εκεί που κρίνεται το δίκιο, ορθώνοντας ασπίδα προστασίας σε αυτήν, στη μητέρα και τα αδέρφια της, απέναντι στα κυκλώματα σωματεμπορίας και τους παιδοβιαστές, απέναντι στο κράτος και το παρακράτος.

Να σταθούμε δίπλα σε κάθε επιζώσα, να βρεθούμε στους δρόμους της οργής, να τσακίσουμε το trafficking και την έμφυλη βία, το κράτος, το κεφάλαιο και την πατριαρχία.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΑΞΙΚΗ-ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12 ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, Παρασκευή 29/3 ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


Image

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Αριστοτέλης: Κήρυξη στάσης εργασίας 29/3/2024

Κηρύσσουμε 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο πρωινό πρόγραμμα για την Παρασκευή 29 του Μαρτίου 2024 για την παράσταση των εκπαιδευτικών στο Εφετείο στην Λουκάρεως την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της μαθήτριας μας 12χρονης από τον Κολωνό και της οικογένειάς της.

Μοιραστείτε το άρθρο