Νέα σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, Τρίτη 26/3 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες διαδηλωτές της Πέμπτης 21/3 που συγκεντρώθηκαν στο απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και βροντοφώναξαν για να παρθούν πίσω οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, μπορεί να πάρει μαζικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά στους δρόμους.

 Ο αγώνας συνεχίζεται. Για αυτό το ραντεβού μας ανανεώνεται την Τρίτη 26/3 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 14), για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για την συνέχιση του αγώνα μας.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΔΙΩΞΕΙΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, συναδέλφους, αγωνιστές, νέους και εργαζομένους που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/3 το απόγευμα από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες. Περίπου 500 εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι πλημμύρισαν την πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους περίπου 100 συναδέλφους από τον Πειραιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πλαισίωσαν το πανό των «Εκπαιδευτικών Πειραιά» και έδειξαν έμπρακτα για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους αλλά και την οργή τους ενάντια στη βιομηχανία των διώξεων που στήνεται όλο αυτό το διάστημα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30 και από τη μικροφωνική που στήθηκε έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των σωματείων, των συλλογικοτήτων, αλλά και από διωκόμενους. Στη συνέχεια τα μπλοκ κατέβηκαν στο δρόμο και με παλμό και συνθήματα διαδήλωσαν στους δρόμους του Πειραιά. Καταγγέλλοντας τις διώξεις, το χτύπημα στην απεργία και στα σωματεία, την κρατική τρομοκρατία και αναδεικνύοντας την καταστολή ως το απαραίτητο εργαλείο της κυβέρνησης και του συστήματος για να επιβάλει τις πολιτικές της φτωχοποίησης, της ανεργίας και των μισθών πείνας.

Τη διαδήλωση στήριξαν τα σωματεία:

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΣΕΠΕ Πειραιά «Πρόοδος», ΣΕΠΕ Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού, ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ΠΕΝΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Επίσης οι παρακάτω κινήσεις:

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, Δημοτικό σχήμα «Ανυπότακτος Κορυδαλλός», Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία, Αγωνιστικές Κινήσεις, Εκπαιδευτικός Όμιλος Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, Δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά», Δημοτική κίνηση «Ανταρσία στο Λιμάνι», Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña, Πρωτοβουλία εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ, ΚΕΔΔΑ (Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη).

Αφού κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ολοκληρώθηκε στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, όπου ανανεώθηκε το ραντεβού για τα επόμενα βήματα την Τρίτη 26/3 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (γραφεία ΕΛΜΕ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14), με τη νέα σύσκεψη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων & Κινήσεων – Συλλογικοτήτων – Κινήσεων Γειτονιάς.

Δηλώνουμε υπερήφανοι που συμβάλαμε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μαζική, δυναμική διαδήλωση. Ακριβώς γιατί κινήθηκε στη λογική ανοίγματος του ζητήματος, προσπάθειας να αναδειχθεί ως κεντρικό και συνολικό θέμα. Θεωρούμε σημαντική επιτυχία ότι βρεθήκαμε από κοινού στον δρόμο και με άλλους αγωνιστές που αντίστοιχα διώκονται. Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες σφυρηλατούν συναγωνιστικές σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζομένους, αναγκαία συνθήκη για να οικοδομηθούν κοινοί αγώνες συνολικότερα απέναντι στην επίθεση του συστήματος!

Τίποτα δεν τελειώνει εδώ φυσικά. Η διαδήλωση αυτή ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων μας ως προς το τι χρειάζεται να γίνει το επόμενο διάστημα για να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στις διώξεις, που όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά φαίνεται κιόλας να συνεχίζονται και να κλιμακώνονται. Σε ό,τι μας αφορά δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση!

ΚΑΤΩ οι ΔΙΩΞΕΙΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, των ΦΟΙΤΗΤΩΝ, των ΝΕΩΝ και των ΕΡΓΑΤΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Νέο ραντεβού στη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα την Τρίτη 26/3 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (γραφεία ΕΛΜΕ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14)

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (στην ΕΛΜΕ Πειραιά)

Μοιραστείτε το άρθρο