Salah Musa: Ένα μήνυμα σε ένα όνειρο που χρειάζεται γλώσσα

Μας φιλοξενούν δολοφόνοι. Ο θάνατος είναι σαν τη βροχή. Ο θάνατος κοιμάται στα μάτια μας. Και είμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν θα φτάσουμε ποτέ στο τελευταίο βήμα. Το πιο φρικιαστικό πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι οι προδοσίες έχουν γίνει σύνθημα. Θα σου απαγγείλω, ω όνειρο, τη συνεχή σειρά του εγκλήματος. Σου διαβεβαιώνω ότι ο πόνος είναι μια καθημερινή γιορτή δακρύων και στεναγμών.

Τα μάτια των σκοτωμένων παιδιών είναι σημάδια για να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις. Οι συνειδήσεις, μας πρόδωσαν. Το «Ισραήλ» προβάλει τα ψεύτικα συνθήματά του. Είναι ατυχές, οδυνηρό και αξιοθρήνητο το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει παπούτσι στα πόδια των δολοφόνων. Διαγράφουν τα εγκλήματά τους με άλλα , πιο σοβαρά εγκλήματα. Οι δυτικοί πολιτικοί το εκλαμβάνουν ως δώρο. Επομένως, αρχίσαμε να μισούμε τη γλώσσα. Προσέχουμε να μην προφέρουμε τη λέξη «συνείδηση» μπροστά τους. Ω όνειρο που περιμένει στην υπομονή του παλαιστινιακού πόνου, μην ακούς αυτούς που παπαγαλίζουν ανθρώπινα δικαιώματα». Ξέχνα. Αυτό σκοτώθηκε. «Ανθρώπινα δικαιώματα»: ένα φύλλο συκής για να καλύψει τη ντροπή του φόνου και της εξόντωσης. Μην πιστεύετε τη «διεθνή δικαιοσύνη». Είναι σκλαβοπάζαρο. «Ηνωμένα Έθνη»: ένα μπάσταρδο ζωάκι. Δυτικές «δημοκρατίες»: καταστροφή, υποκρισία και ανηθικότητα. «Διεθνές Δικαστήριο»: Κατηγορεί τους αθώους για εγκλήματα και τους εμφανίζει υπαίτιους. «Δικαιοσύνη»: Μην πιστεύετε κανένα από τα γράμματά του. Υπάρχει ένα κοινό πράγμα, ο διεθνής φόνος. «Ειρήνη»: Πολιτική αθώωση για τη συνεχιζόμενη δολοφονία. «Ανάπτυξη»: Σώπα. Αυτή είναι μια σιωπηλή μάχη με στόχο τη λεηλασία και τον έλεγχο. «Δάνεια»: είναι περιορισμοί για να δεσμεύσουν το μέλλον. «Ελευθερία»: Σώπα λίγο, η ελευθερία φυλάσσεται από παγκόσμιες και τοπικές δικτατορίες. «Ανεξαρτησία»: Δεν εξαρτάται από εσάς. Ποτέ μην προσποιείστε ότι είστε ελεύθεροι. «Διεθνές σύστημα»: η κατασκευή πολέμων. Ο εικοστός αιώνας δεν γνώρισε ούτε έναν χρόνο χωρίς πολέμους, οι οργανώσεις και οι αδερφές τους από τις NJO, κρίμα. Αυτό είδα στο Χαλέπι να στάζει πορνεία. Ω όνειρο, επιστρέψτε στο ύπνο σας. Διαβάζουμε τον κόσμο με το αίμα και τις πληγές μας. Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε αδύναμοι. Η Γάζα, η πολύ μικρή, και πάντα απαγορευμένη, τρέφεται με τους μάρτυρες της και αυτοί φροντίζουν για τους ανθρώπους τους.

Διαβάζουμε τον κόσμο όπως είναι. Η Γάζα ξεσκέπασε την κομψότητα, την καθαριότητα, την πολυπλοκότητα και τη μόδα των δυτικών συστημάτων υπαγόρευσης. Μπήκα κρυφά στο αραβικό μπουντουάρ. Απαγορεύεται στους λαούς να μιλούν, να δείχνουν, να φορούν το παλαιστινιακό keffiyeh. Είμαι αισιόδοξος; Πολύ. Πολύ. Πολύ, παρά την αιματηρή ιστορία, τα μαχαιρωμένα παιδιά, οι πενθούσες μητέρες, η θεϊκή γη… υπάρχει θράσος να αναζητάς ελπίδα. Αύριο, και μεθαύριο… κι ας πάρει πολύ χρόνο. SALAH MUSA

Μοιραστείτε το άρθρο