Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση μέσα στη βουλή ψήφιζε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και έξω από αυτήν έστελνε ορδές ΜΑΤ κατά φοιτητ(ρι)ών

9/3/2024, 00:25: Η ελληνική βουλή ψήφισε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων με 159 ψήφους υπέρ, 129 κατά, 11 παρόν.

Η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ ψήφιζε στη βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι μόνο αγνοώντας το πλήθος που είχε συρρεύσει στο Σύνταγμα, αλλά στέλνοντας ορδές ΜΑΤατζήδων κατά των φοιτητ(ρι)ών.

Φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της πανεπιστημιακής κοιν[οτητας διαδήλωναν στο νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και όπου ηχηρά και μαζικά ακούστηκε: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η εμπροσθοφυλακή των συγκεντρωμένων μπροστά στη βουλή στο Σύνταγμα, όταν προσέγγισαν τις σειρές αστυνομικών, αυτοί εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και δακρυγόνα, επιτιθέμενοι στους φοιτητ(ρι)ές δύο φορές. Εννιά τραυματίστηκαν, δύο μεταφέρθηκαν  σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές και τρείς συλλήψεις.

Μετά την άγρια αστυνομική καταστολή, οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν τους φοιτητ(ρι)ές να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος, όπερ και έγινε μέχρι τις νυχτερικές ώρες που συνεχιζόταν η συζήτηση μέσα στη βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις – ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας

Μοιραστείτε το άρθρο