Βροντερό και ενιαίο όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στις σημερινές διαδηλώσεις της 4ης βδομάδας των κινητοποιήσεων, Πέμπτη 1/2 – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικοί σύλλογοι, κατειλημμένες σχολές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη πολλών συλλογικοτήτων, κατέκλυσαν τους δρόμους στις νέες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 4η Πέμπτη στη σειρά, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να φέρει νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η μαζικότητα, η δυναμικότητα και ο παλμός στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, δίνει και μία απάντηση στην προπαγάνδα και συκοφάντηση των φοιτητικών αγώνων από τα κυβερνητικά επιτελεία και τα συστημικά παπαγαλάκια τους.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ 11 ΠΟΛΕΙΣ

Στην Αθήνα, χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες, σπουδαστ(ρι)ες, μαθητ(ρι)ες, μέλη των συλλόγων διδασκόντων και ερευνητών στα ΑΕΙ, των σωματείων εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, των ΕΛΜΕ, σωματείων βάσης και συλλογικοτήτων, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή.  Στο ύψος της Βουλής, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό με κλούβες. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στην Θεσσαλονίκη, από τη συγκέντρωση στην Καμάρα σχηματίστηκαν δύο πορείες ακολουθώντας την ίδια πορεία από απόσταση. Από την Εγνατία και μέσω της Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Βαρδάρη, Διοικητηρίου, ΥΜΑΘ,

Κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ το μεσημέρι της Πέμπτης 1/2

Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία κατέληξαν στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Το πρώτο μπλοκ κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο και το δεύτερο στην πρυτανεία του ΑΠΘ την οποία κατέλαβαν (ένα κομμάτι του έκανε παράκαμψη από Εθν. Αμύνης και συγκεντρωμένους αγρότες στη ΧΑΝΘ)

Οι χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των κυβερνητικών σχεδίων να ψηφιστεί νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση των καταλήψεων. Καλούσαν σε συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την άλλη Πέμπτη στην Αθήνα και σε σύνδεση με τους αγώνες άλλων κομματιών της κοινωνίας.

Κάτω τα χέρια από την δημόσια παιδεία – Συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις – Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι. Αυτό είναι το τρίπτυχο θέσεων που αναγράφεται στο πανό που κρέμασαν από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ οι φοιτητ(ρι)ες των Φοιτητικών Συλλόγων Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που κατέλαβαν την πρυτανεία του ΑΠΘ, αμέσως μετά το τέλος της πορείας του δέυτερου μπλοκ της Καμάρας.

Τρείς ώρες αργότερα επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης, από το οποίο αποχώρησαν μισή ώρα μετά, μπροστά στο ολοένα και διογκούμενο κύμα φοιτητ(ρι)ών που συγκεντρωνόταν.

Δείτε αναλυτικά ξεχωριστή ανάρτηση και εδώ παρακάτω.

Στα Γιάννενα δυναμικό παρόν από τους φοιτητ(ρι)ες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην Πάτρα

Στην Αλεξανδρούπολη

Στην Κομοτηνή

Στην Ξάνθη

Στο Βόλο

Στα Χανιά

Στο Ρέθυμνο

Στη Φλώρινα

 

Δυναμώνει το κύμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, νέες καταλήψεις και διαδηλώσεις, Πέμπτη 1/2

Μοιραστείτε το άρθρο