Η Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς Υφανέτ καλεί σε στήριξη στο δημαρχείο, Τετάρτη 31/1 στις 16:00

Εδώ και πάνω από 8 μήνες δίνεται ένας πολύ σημαντικός αγώνας στη γειτονιά της Υφανέτ από την Πρωτοβουλία Κατοίκων της περιοχής. Στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, μετά από κοντά 700 υπογραφές και πολλές δράσεις στην περιοχή, η διοίκηση είπε ότι θα το βάλει ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η Πρωτοβουλία καλεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4μμ για στήριξη του αγώνα των κατοίκων.

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Εξαιρετικά επιτυχημένη η δράση έξω από τον Άγιο Φανούριο

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ την Κυριακή το πρωί 28 Γενάρη έξω από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου.

Συζητήσαμε με τον κόσμο, παρουσιάσαμε το ζήτημα και τις διεκδικήσεις μας, ενημερώσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις και καλέσαμε για συμμετοχή στις επόμενες δράσεις μας. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Μαζέψαμε 75 νέες υπογραφές και πλέον έχουμε ξεπεράσει συνολικά τις 650. Οι ενορίτες ήταν πολύ δεκτικοί και δεκτικές στο αίτημα μας και σε πλήρη συμφωνία με το ότι η Εκκλησία της Ελλάδας οφείλει να παραχωρήσει το οικόπεδο στους κατοίκους έτσι ώστε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σύσσωμη η γειτονιά της Υφανέτ αντιδρά στα σχέδια για εκποίηση του οικοπέδου. Δε θα ανεχτούμε κι άλλο τσιμέντο στην περιοχή μας. Στη δράση μας συμμετείχαν και κάτοικοι που αγωνίζονται ενάντια στην εκποίηση οικοπέδου στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, επίσης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας. Διεκδικούν τη μετατροπή του σε σχολική στέγη, όπως είχε αποφασιστεί εδώ και 40 χρόνια αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Στεκόμαστε στο πλευρό τους.

  • Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας να ακυρώσει τον διαγωνισμό για εκποίηση του ακινήτου.

  • Καλούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή του οικοπέδου.

  • Στο οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς να επιστρέψει η παιδική χαρά, να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου.

  • Στο ρέμα Κωνσταντινίδη, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικόπεδο, να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μετατραπεί σε έναν ασφαλή, πράσινο και προσβάσιμο χώρο.

Αυτή την Τετάρτη 31 Γενάρη στις 4μμ εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τις διεκδικήσεις μας και για το αίτημα μας να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση της 19ης Φλεβάρη, έτσι ώστε να παρθεί απόφαση.

Καλούμε τους/τις δημοτικούς συμβούλους να υποστηρίξουν τη διεκδίκηση μας.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και όσες και όσους υποστηρίζουν τον αγώνα μας να έρθουν την Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ

FB Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ

τηλ. 6972128930, 6971894851, 6986183596, 6989749134″

Μοιραστείτε το άρθρο