Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το οικόπεδο στην άνω Τζουμαγιάς – Θέλουμε παιδική χαρά και χώρο πρασίνου, όχι άλλο τσιμέντο, Κυριακή 28/1 στις 9:30 έξω από την εκκλησία Αγίου Φανουρίου

Το ζήτημα του οικοπέδου στην Άνω Τζουμαγιάς να μπει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο
-Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Βούγια.
-Καταθέσαμε το αίτημα μας το οποίο υποστηρίζουν με τις υπογραφές τους 580 κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πολλές άλλες συλλογικότητες, παρατάξεις και πρωτοβουλίες σε όλη την πόλη. Τοποθετηθήκαμε για την έλλειψη παιδικής χαράς στη γειτονιά μας, την πλήρη απουσία ελεύθερων χώρων πρασίνου και την ανάγκη προστασίας του ρέματος, ειδικά σε μια εποχή που η κλιματική κρίση απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε πόλεις βιώσιμες και ανθεκτικές.
-Ο κ. Βούγιας δεσμεύτηκε να μας δοθεί χρόνος για μια σύντομη παρουσίαση του θέματος εκτός ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου και μας είπε ότι στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνει προσπάθεια να τεθεί στην ημερήσια διάταξη, που σημαίνει ότι θα παρθεί και απόφαση.
Θεωρούμε σημαντική αυτή την εξέλιξη, καθώς ένας από τους στόχους μας, η παρουσίαση της διεκδίκησης μας στο δημοτικό συμβούλιο, βαίνει προς υλοποίηση. Αποδεικνύει ότι ο αγώνας μας, που μετράει περισσότερους από 8 μήνες ζωής, με υπογραφές, συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και συγκεντρώσεις στη γειτονιά, φέρνει αποτέλεσμα. Πιο αισιόδοξοι και αισιόδοξες συνεχίζουμε. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
-Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας, ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, να παραχωρήσει την έκταση στον Δήμο για να μετατραπεί σε παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.
-Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να παρέμβει άμεσα και να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση ή ανταλλαγή του οικοπέδου.
-Στη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου να μπει το θέμα μας στην ημερήσια διάταξη και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει καθαρή απόφαση για υποστήριξη του αιτήματος μας.
-Σας καλούμε όλες & όλους την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 9:30πμ έξω από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου για μοίρασμα και ενημέρωση των κατοίκων.
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Υφανέτ

 

Μοιραστείτε το άρθρο