Συγκεντρώσεις και μικροφωνικές αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και ενάντια στον πόλεμο, Σάββατο 6/1 στις 12:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Σάββατο 6/1 στις 12:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μικροφωνική ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων

Σάββατο 6/1 στις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Μέσα σε ένα παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εναλλαγής ευρύτερων συστημικών κρίσεων, η επιβολή μιας γενικευμένης πολεμικής συνθήκης είναι η μόνη διέξοδος των κυρίαρχων για την αναπαραγωγή του καπιταλιστικού συστήματος σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Η στρατιωτικού τύπου διαχείριση «εσωτερικών κινδύνων» και κοινωνικών ζητημάτων, οι αλλεπάλληλες ενδοκυριαρχικές πολεμικές συγκρούσεις, η διαρκής διάχυση του φόβου, κάνουν όλο και πιο ρευστά τα όρια μεταξύ πολέμου και ειρήνης.

Ο πόλεμος έχει αποκτήσει χίλια πρόσωπα και διεξάγεται σε άλλα τόσα επίπεδα.Με τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον σπισισμό και τον μιλιταρισμό ως συστατικά και νομιμοποιητικά του στοιχεία και αποδέκτες τα εκμεταλλευόμενα και όσα δεν χωρούν στις κυρίαρχες κανονικότητες των ηγεμονικών τάξεων του κράτους, της οικονομίας, των στρατών, των θρησκειών.

Στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, ο πόλεμος εμφανίζεται με τη γνώριμη ιστορική του ωμότητα: ως αιματηρή κατάληξη του εκβιασμού, της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης της ζωής των καταπιεσμένων. Ζωές στο στόχαστρο «έξυπνων» δολοφονικών οπλικών συστημάτων, ζωές υποβιβασμένες να παίξουν τον ρόλο «διαπραγματευτικών χαρτιών» σε κυρίαρχες διευθετήσεις και υλοποιήσεις εθνικών οραμάτων.

Όμως τόσο εντός των πόλεων-«ανοιχτών φυλακών» και του στρατιωτικού ελέγχου στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όσο και των high-tech ισραηλινών μητροπόλεων υπάρχουν κοινωνικές/ταξικές διαιρέσεις, των οποίων η όξυνση από την πλευρά των «από κάτω» είναι η μόνη ικανή να θέσει τέρμα στη διασπορά του θανάτου.

Η ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ

από εκεί...

με τους κοινούς αγώνες όσων ζουν σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ενάντια στα τείχη του πολέμου και του ρατσισμού, με τη μετανάστευση, την άρνηση στράτευσης και τη λιποταξία…

μέχρι εδώ...

με το μπλοκάρισμα του πολέμου εκεί που ξεκινάει, στην πολεμική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά think tank της, στις σιδηροδρομικές γραμμές και τα λιμάνια, με την αλληλεγγύη σε μετανάστες/ριες, με τον αγώνα ενάντια στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, την πατριαρχία, τον σπισισμό, με την εναντίωση στον «δικό μας στρατό» και την εθνική ενότητα…

Ο πόλεμος παντού, σαμποτάρεται μόνο με «εθνική προδοσία»

Συναντήσεις ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων


Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη | Σάββατο 6/1, 12:00, Σύνταγμα

Ο Παλαιστινιακός λαός περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολύπαθη ιστορία του.

Η ισοπέδωση της Γάζας έχει πάρει διαστάσεις σφαγής και πλήρους εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους τους λαούς του κόσμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αυτή την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο:

Να σταματήσει η σφαγή – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Κράτος τώρα η Παλαιστίνη

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση του Σαββάτου 6/1, στις 12:00 στο Σύνταγμα, την οποία διοργανώνει η Ένωσή μας και στηρίζουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού κάθε Σάββατο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κινητοποίηση, Σάββατο 6/1, 12:00, Σύνταγμα

Ύστερα από την δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο κράτος-σφαγέα του Ισραήλ στις 7/10, το τελευταίο έχει προβεί σε γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. Οι κάτοικοι επιζούν ανάμεσα από συνεχείς βομβαρδισμούς χωρίς ρεύμα, καύσιμα, νερό, τρόφιμα και υποδομές (βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία) αλλά και από συνεχείς απειλές των Ισραηλινών που έχουν εισβάλει μέχρι και σε νοσοκομεία, απειλώντας ασθενείς, γιατρούς, αμάχους. Πάνω από 22.313 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθείαπό τους φασίστες-σιωνιστές, εκ των οποίων 8.500 παιδιά και 57.296 τραυματίες.Οποιαδήποτε έννοια «διεθνούς δικαίου» έχει καταπατηθεί για να απαγκιστρωθούν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι Αμερικάνοι) στη Μ. Ανατολή, δίνοντας το πράσινο φως στο Ισραήλ για αυτήν την κτηνωδία, η οποία απειλεί να μετατραπεί σε γενική σύρραξη στην περιοχή. Η πρόσφατη εκεχειρία έδωσε μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, όμως με τη λήξη της, οι σιωνιστές δολοφόνοι συνέχισαν τις επιθέσεις με την ίδια γενοκτονική μανία. Πλέον καθημερινά δολοφονούν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει στην σφαγή των αμάχων της Γάζας στέλνοντας φρεγάτες. O ίδιος ο πρωθυπουργός προσφέρει αμέριστη στήριξη στον χασάπη Νεντανιάχου σε κάθε δήλωσή του. Ακόμα και πολεμικό υλικό φεύγει από τις βάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραηλινού στρατού και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η προπαγάνδα υπέρ των σιωνιστών στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η συνεργασία στο μέτωπο αποτελεί την συνέχεια του ακολουθητισμού, όπως και στο μέτωπο της Ουκρανίας, της ελληνικής αστικής τάξης στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εγκυμονώντας ασύλληπτους κινδύνους.

Η αντεπίθεση των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως ισχυρίζονται οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 70 χρόνια η Ισραηλινή μηχανή του πολέμου έχει εγκαθιδρύσει ένα φρικτό καθεστώς στα εδάφη της Παλαιστίνης κατακτώντας τα με εποικισμούς από ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνοντας έναν ηρωικό λαό. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Παλαιστινίων είναι ζήτημα επιβίωσης, αξιοπρέπειας και υπεράσπισης της χώρας τους.

Τασσόμαστε χωρίς περιστροφές, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό των Παλαιστινίων – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! – όπου με σφεντόνες μάχονται μια στρατιωτική υπερδύναμη. Να καταργηθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση, την ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο για την αντεπίθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Να κλείσουν οι βάσεις.
  • Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.
  • Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ


Μπλίνκεν ανεπιθύμητος: Να μπλοκάρουμε την μετατροπή της Σούδας σε ορμητήριο πολέμου ενάντια στους λαούς της Υεμένης- Παλαιστίνης

Η άφιξη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη βάση της Σούδας, το Σάββατο 6/1, αλλά κι η επερχόμενη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη, είναι σταθμός για τους νέους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που επιλέγεται η συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά ούτε κι ο τόπος διεξαγωγής της. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, η αντίσταση των Χούθι της Υεμένης και οι επιθέσεις ενάντια σε εμπορικά πλοία που ενισχύουν το Ισραήλ και τον κατοχικό στρατό του, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, έχει προκαλέσει σοβαρά πλήγματα στην ομαλή μεταφορά πρώτων υλών των Δυτικών μονοπωλίων, αφού το 12% του παγκόσμιου εμπορίου διασχίζει την Ερυθρά Θάλασσα. Η απάντηση των ΗΠΑ ήρθε με την πρόταση δημιουργίας ενός διεθνή πολεμικού συνασπισμού ώστε να χτυπηθεί το αντάρτικο κίνημα των Χούθι. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ΗΠΑ αλλά και ακόμα 11 χώρες (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Καναδάς, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Δανία και Ολλανδία), έστειλαν τελεσίγραφο απειλών στους αντάρτες των Χούθι, ότι αν δεν σταματήσουν τις ενέργειες τους απέναντι σε εμπορικά πλοία, “θα υποστούν συνέπειες”, με πολεμικούς όρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Σούδα αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα αφού, εκτός των άλλων, οι δεσμεύσεις που θα απαιτήσει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα περιλαμβάνουν και την συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Χουθι. Με το ελληνικό κράτος να εμφανίζεται πρόθυμο να συνδράμει έμπρακτα στις πολεμικές επιχειρήσεις του Νατοϊκού άξονα στην περιοχή, η βάση της Σούδας αποκτά μια ύψιστη γεωστρατηγική σημασία. Η αναβάθμιση της βάσης, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΕΕΘΑ, έχει στόχο να τη μετατρέψει σε “Στόλο της Μεσογείου”, αφορά την μετατροπή της Σούδας ουσιαστικά σε αμερικάνικο έδαφος – ορμητήριο μέσω επενδύσεων για τον «εκσυγχρονισμό» των υφιστάμενων ναυτικών υποδομών και της επέκτασης του Ναύσταθμου, ώστε το «Φρούριο Κρήτη» να μπορεί να φιλοξενήσει δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και το 50% του Στόλου της Ελλάδας. Η Σούδα, όπως επίσης και η Αλεξανδρούπολη, αποτελεί, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μια περιοχή-κλειδί για το ΝΑΤΟ και γι’ αυτό θέλει να τη μετατρέψει σε ένα υπερσύγχρονο Νατοϊκό ορμητήριο, στο πιο ισχυρό προκεχωρημένο οχυρό του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Μέσα σε αυτό το φόντο, η συζήτηση Μητσοτάκη και Μπλίνκεν θα κινηθεί και γύρω από την αγορά F-35 και τους ανταγωνισμούς μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης . Στα μέσα του Δεκέμβρη, ο Ε. Ζεμενίδης (Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC)), ζητά, με επιστολή του στον Μπλίνκεν, να μην καθυστερήσει άλλο τις διαδικασίες πώλησης των F-35 στην Ελλάδα. Η εξοπλιστική κούρσα , σε επίπεδο διακρατικών ανταγωνισμών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ουσιαστικά αφορά τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις των ΗΠΑ στην κρίσιμη γεωστρατηγικα περιοχή της Μεσογείου, επιχειρώντας, από την μία να εμφανιστούν ως «προστάτες « και εγγυητές της ασφάλειας του ελληνικού κράτους μέσω δημιουργίας βάσεων και πώλησης πολεμικού εξοπλισμού , και από την άλλη, πιέζοντας την Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με τα Νατοϊκά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και της Μ. Ανατολής, όπως πχ με τη πίεση για συμφωνία της Τουρκίας αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εκβιάζοντας με την μη πώληση των μαχητικών F-16.

Είναι καθήκον του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να οξύνει την αντιπαράθεση με την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό που προχώρα ολοένα και περισσότερο στην πολεμική εμπλοκή, την ίδια ώρα που ο λαός κι η εργατική τάξη ζει μέσα στη φτώχεια από την ακρίβεια, τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, τα υποβαθμισμένα σχολεία και πανεπιστήμια, την ίδια ώρα που η αντεργατική – νεοφιλελεύθερη πολιτική θεσμοθετεί τα 10ωρα, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, την ίδια ώρα που ο ακήρυχτος πόλεμος των αφεντικών σε βάρος των εργαζομένων μετρά 161 νεκρούς μέσα στο 2023. Την ίδια ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια για την καταστολή και για την πολεμική προετοιμασία, κάθε δημόσια δαπάνη για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας πετσοκόβεται, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε δημόσιες υποδομές (πχ ΟΣΕ), σε υγεία και στην παιδεία, έτσι ώστε το κεφάλαιο να κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, με τις ζωές μας να κοστολογούνται όλο και πιο φτηνά, σκοτώνοντας κυριολεκτικά ανθρώπους της τάξης μας στο όνομα της “εθνικής ενότητας” και της “ανάπτυξης” της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Είναι καθήκον μας η μέρα του ερχομού του Μπλίνκεν να σημάνει την εκκίνηση ενός νέου κύκλου αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, ενός νέου κύκλου αντίστασης στις πολεμικές ορέξεις και στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλει η ελληνική αστική τάξη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι ίδιοι που μας προετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, για τα συμφέροντά τους. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να εναντιωθούμε στη στήριξη της Ελλάδας στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και στη μετατροπή της σε απέραντη Νατοϊκή βάση. Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε ένα εγχώριο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την εγχώρια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες της “δικής” μας πλευράς. Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον μαζί με τον λαό της Παλαιστίνης να αντισταθούμε απέναντι στην γενοκτονία και στην κατοχή που βιώνει εδώ και 8 δεκαετίες αλλά και μαζί με τους λαό της Υεμένης και όλων των λαών από την Αφρική, μέχρι την Ασία και την Λατινική Αμερική να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

Να στείλουμε έμπρακτο σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους μαρτυρικούς λαούς που επιμένουν να αντιστέκονται, και ταυτόχρονα, στα δικά μας «μετόπισθεν» να μετατρέψουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και την καπιταλιστική “ειρήνη” που τους γεννά σε επαναστάσεις που η εποχή μας, ήδη, κυοφορεί.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΚΕΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6/1 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – Α. Μπλίνκεν Ανεπιθύμητος! [Συγκέντρωση Σύνταγμα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 12μμ]

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α. Μπλίνκεν, που αναμένεται το Σάββατο 6 Ιανουαρίου να μεταβεί στα Χανιά για να επιθεωρήσει την αμερικανική βάση στη Σούδα και να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι ανεπιθύμητος: Ως ορκισμένος εχθρός -όπως κάθε εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού- του παλαιστινιακού και αραβικού λαού και των λαών όλου του κόσμου, και ως εξαιρετικά επικίνδυνος για τα ζωτικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας της χώρας. Τη στιγμή που η υπό αμερικανική καθοδήγηση σιωνιστική σφαγή στη Γάζα κλιμακώνεται και οι επιθετικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ- Ισραήλ επεκτείνονται σε όλη τη Μ. Ανατολή – όπως η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά κορυφαίων στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης στο Λίβανο, οι τυφλές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν και η αποστολή αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα επιβεβαιώνουν -, η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, στα πλαίσια περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή που ως τελικό σταθμό θα έχει το Ισραήλ, μόνο ως μέρος αυτής της πολεμικής στρατηγικής μπορεί να γίνει αντιληπτή. Μιας στρατηγικής, στην οποία το ελληνικό κράτος στον γνώριμο για αυτόν ρόλο του καλού και πρόθυμου στρατιώτη των ΗΠΑ συμμετέχει ενεργά, έχοντας μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μη διστάζοντας μάλιστα να λάβει και ενεργούς στρατιωτικούς ρόλους με την αποστολή πολεμικού πλοίου διπλά στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην Α. Μεσόγειο και τώρα με την αποστολή φρεγάτας στην επιχείρηση Prosperity Guardian προάσπισης του διεθνούς εφοπλισμού και καταστολής του υεμενίτικου αντάρτικου.

Για μια ακόμα φορά η ελληνική αστική τάξη δια του κράτους της μετατρέπεται – σε μια χαρακτηριστική της ιστορική της διαδρομή κίνηση- σε οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς της περιοχής, προσδοκώντας τα δικά της οφέλη από τη λεία των αφεντικών της, καθώς και πόντους στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία -την οποία ας σημειώσουμε θα επισκεφτεί αμέσως πριν την Ελλάδα ο Μπλινκεν. Εξέλιξη, που όπως όλοι οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί της ιστορίας της, απειλούν με τρομακτικές συνέπειες την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας.

Κόντρα στις βουλές της ελληνικής άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ωστόσο, οι ισχυροί δεσμοί φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό, τα βαθιά αντιαμερικανικά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα που εξακολουθούν να αντέχουν σε αυτόν τον τόπο, όσο βέβαια και ο ίδιος ο παλαιστινιακός λαός που νικά κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμών με το όπλο στο χέρι, θα βάλουν ξανά την υπογραφή τους στις εξελίξεις ακυρώνοντας τις αστικές και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που ανοίγει η ιμπεριαλιστική- σιωνιστική επιθετικότητα στην Παλαιστίνη και τη Μ. Ανατολή και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτήν, καλούμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή όλες τις δυνάμεις του μαζικού κινήματος και υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Μπλινκεν, με ένα σύνθημα αντίστοιχο με αυτό με το οποίο το ελληνικό επαναστατικό κίνημα πολεμούσε το 1948 στον Γράμμο τον αμερικανοκίνητο «μοναρχοφασισμό»: «Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του Ιμπεριαλισμού!

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, πλήθος και κείμενο

Οι επόμενες μέρες να μας βρουν στα δρόμους. Μαζικά, Αποφασιστικά, Μαχητικά!

Μπλινκεν Ανεπιθύμητος! – Θανατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Εξω οι Βάσεις ΗΠΑ ΝΑΤΟ

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλοκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού και αραβικού λαού

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στα Όπλα της Αντίστασης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Η προγραμματισμένη μικροφωνική παρέμβαση στο Μοναστηράκι μεταφέρεται στις 10:30, ώστε να στηρίξουμε την συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12:00 ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν. Λαοί ενωμένοι ενάντια τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία!

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ και ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/01 10:30 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ | 12:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

RiseUp4Rojava Greece


Σάββατο 6/1

Μοναστηράκι 10:30

Σύνταγμα 12:00

Σε Ροζάβα, Παλαιστίνη και Ουκρανία, Εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία

Να σαμποτάρουμε την πολεμική μηχανή του #Ερντογαν και του #ΝΑΤΟ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.)

Μοιραστείτε το άρθρο