Κάθε Σάββατο στον δρόμο για την Παλαιστίνη – Σάββατο 30/12 στις 12:00 στο Σύνταγμα

Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαδηλώσεις

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, 12:00, Σύνταγμα

Ο Παλαιστινιακός λαός περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολύπαθη ιστορία του.
Η ισοπέδωση της Γάζας έχει πάρει διαστάσεις σφαγής και πλήρους εκτοπισμού των Παλαιστινίων.
Η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους τους λαούς του κόσμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αυτή την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο:

Να σταματήσει η σφαγή – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Κράτος τώρα η Παλαιστίνη

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση του Σαββάτου 30/12, στις 12:00 στο Σύνταγμα, την οποία διοργανώνει η Ένωσή μας και στηρίζουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού κάθε Σάββατο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συγκέντρωση Σάββατο 30/12 12:00, Σύνταγμα

Ύστερα από την δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο κράτος-σφαγέα του Ισραήλ στις 7/10, το τελευταίο έχει προβεί σε γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. Οι κάτοικοι επιζούν ανάμεσα από συνεχείς βομβαρδισμούς χωρίς ρεύμα, καύσιμα, νερό, τρόφιμα και υποδομές (βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία) αλλά και από συνεχείς απειλές των Ισραηλινών που έχουν εισβάλει μέχρι και σε νοσοκομεία, απειλώντας ασθενείς, γιατρούς, αμάχους. Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, εκ των οποίων πάνω από 8.000 παιδιά. Οποιαδήποτε έννοια «διεθνούς δικαίου» έχει καταπατηθεί για να απαγκιστρωθούν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι Αμερικάνοι) στη Μ. Ανατολή, δίνοντας το πράσινο φως στο Ισραήλ για αυτήν την κτηνωδία, η οποία απειλεί να μετατραπεί σε γενική σύρραξη στην περιοχή. Η πρόσφατη εκεχειρία έδωσε μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, όμως με τη λήξη της, οι σιωνιστές δολοφόνοι συνέχισαν τις επιθέσεις με την ίδια γενοκτονική μανία. Πλέον καθημερινά δολοφονούν σχεδόν 1000 παλαιστίνιους.

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει στην σφαγή των αμάχων της Γάζας στέλνοντας φρεγάτες. O ίδιος ο πρωθυπουργός προσφέρει αμέριστη στήριξη στον χασάπη Νεντανιάχου σε κάθε δήλωσή του. Ακόμα και πολεμικό υλικό φεύγει από τις βάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η προπαγάνδα υπέρ των σιωνιστών στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η συνεργασία στο μέτωπο αποτελεί την συνέχεια του ακολουθητισμού, όπως και στο μέτωπο της Ουκρανίας, της ελληνικής αστικής τάξης στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εγκυμονώντας ασύλληπτους κινδύνους.

Η αντεπίθεση των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως ισχυρίζονται οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 70 χρόνια η Ισραηλινή μηχανή του πολέμου έχει εγκαθιδρύσει ένα φρικτό καθεστώς στα εδάφη της Παλαιστίνης κατακτώντας τα με εποικισμούς από ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνοντας έναν ηρωικό λαό. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Παλαιστινίων είναι ζήτημα επιβίωσης, αξιοπρέπειας και υπεράσπισης της χώρας τους.

Τασσόμαστε χωρίς περιστροφές, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό των Παλαιστινίων – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! – όπου με σφεντόνες μάχονται μια στρατιωτική υπερδύναμη. Να καταργηθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση, την ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο για την αντεπίθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού.

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Να κλείσουν οι βάσεις.
  • Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.
  • Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoikoi.Prwtovoulia.Dafnis@gmail.com


Λευτεριά στην Παλαιστίνη-Σαμποτάζ στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή |Σύνταγμα 30/12 12μμ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Στη Γάζα, κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμών και μέσα στους χιλιάδες τάφους, η αντίσταση και η θέληση για ζωή και λευτεριά ανθίζουν και νικούν με το όπλο στο χέρι, αποδεικνύοντας αυτό που η ιστορική πείρα έχει πολλαπλά αποστάξει. Καμιά δύναμη πυρός, κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, καμιά εθνοκάθαρση δεν μπορεί να νικήσει λαούς ενωμένους και αποφασισμένους, λαούς επαναστατημένους, όπως ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιστινιακός.

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση – Να σαμποτάρουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή

Με τη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα να κλιμακώνεται, την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή να περνά σε νέα φάση και την ελληνική συμμετοχή σε αυτήν να εμβαθύνεται, όπως πιστοποιεί η αποστολή φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα στα πλαίσια της αμερικανοκίνητης επιχείρησης προστασίας του διεθνούς εφοπλισμού και καταστολής του υεμενίτικου αντάρτικου, η συνέχιση και η όξυνση των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του, αποτελούν πολιτικό ζητούμενο και διεθνιστικό καθήκον. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που στη Γάζα, κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμών και μέσα στους χιλιάδες τάφους, η αντίσταση και η θέληση για ζωή και λευτεριά ανθίζουν και νικούν με το όπλο στο χέρι, αποδεικνύοντας αυτό που η ιστορική πείρα έχει πολλαπλά αποστάξει. Καμιά δύναμη πυρός, κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, καμιά εθνοκάθαρση δεν μπορεί να νικήσει λαούς ενωμένους και αποφασισμένους, λαούς επαναστατημένους, όπως ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιστινιακός.

Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά του ως κεντρικό επίδικο της διεθνούς και εγχώριας ταξικής πάλης, καλούμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή όλες τις εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που ανοίγει η ένταση της ιμπεριαλιστικής- σιωνιστικής εκστρατείας στην Παλαιστίνη και τη Μ. Ανατολή και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτήν στον γνώριμο ρόλο του καλού και πρόθυμου στρατιώτη των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στο ρόλο του οπλισμένου χεριού του ιμπεριαλισμού και του ελληνικού κεφαλαίου.

Στήνοντας αναχώματα στις ιμπεριαλιστικές και αστικές επιδιώξεις, οι επόμενες μέρες και η νέα χρονιά να μας βρει στους δρόμους! Μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

Όλοι-ες στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 12 μμ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Αλληλεγγύη στο λαό της Υεμένης

Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωνισμού – ιμπεριαλισμού!

Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής με το Ισραήλ.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης – Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

Μοιραστείτε το άρθρο