Αεροπορικές επιθέσεις στη Ροζάβα

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε διάφορες περιοχές της Ροζάβα. Αναφέρονται αεροπορικές επιδρομές από το Derîk, το Qamişlo και το Tirbespiyê. Επιθέσεις πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν επίσης κοντά στο Minbic.

Για άλλη μια φορά, οι ενεργειακές υποδομές φαίνεται να είναι ο κύριος στόχος των επιθέσεων. Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Tirbespiyê ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ενώ δεν είναι επίσης σαφές εάν οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Το τουρκικό υπουργείο Πολέμου ανέφερε ότι 29 στόχοι δέχθηκαν επίθεση. Οι επιθέσεις αποτελούν πιθανότατα αντίδραση στις απώλειες του τουρκικού στρατού στο νότιο Κουρδιστάν. Εκεί διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και αρκετές ημέρες. Σε αρκετές ενέργειες, μονάδες του αντάρτικου κατάφεραν να υπερφαλαγγίσουν θέσεις του τουρκικού στρατού μέσα στο χιόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες των αντάρτικων δυνάμεων, συνολικά 36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τα ονόματα των 16 από αυτούς έχουν δημοσιευθεί, η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει μυστικές αυτές τις απώλειες.

Αφού το τουρκικό κράτος φέρεται να υπέστη βαριά πλήγματα από το χέρι των αντάρτικων δυνάμεων σήμερα στα βουνά του Νότιου Κουρδιστάν φαίνεται ότι προσπαθούν να αλλάξουν τη δημόσια αντίληψη στην Τουρκία για να επισκιάσουν τις απώλειες τους. Οι επιθέσεις κατά της Ροζάβα είναι παντού στα εχθρικά μέσα ενημέρωσης.

Riseup4Rojava

Μοιραστείτε το άρθρο