Κάλεσμα για συγκέντρωση για την υπόθεση των 11 Τούρκων αγωνιστών/ριών, Τρίτη 5/12 στις 9:00 στον Άρειο Πάγο

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 09.00, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ, ΣΤ’ ΠΟΙΝΙΚΟ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Στις 5 Δεκέμβρη θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, σε σχέση με την αθωωτική απόφαση για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία. Αν γίνει δεκτή η αναίρεση αυτή σημαίνει επιστροφή της πρωτόδικης καταδικαστικής ποινής των 30 χρόνων κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους αγωνιστές στο πρωτόδικο δικαστήριο, με μία πολιτική απόφαση ενορχηστρωμένη από τον ιμπεριαλισμό, το ελληνικό και τουρκικό κράτος.

Το αίτημα αυτό του Αρείου Πάγου αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που εξαπολύεται εναντίον των 11 αγωνιστών, οι οποίοι απελευθερώθηκαν, μετά από 3 χρόνια στη φυλακή, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας, εν τέλει αποτελεί κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε σαν Λαϊκό Μέτωπο, με τις συνεχόμενες διώξεις, δίκες και φυλακίσεις. Την αθωωτική απόφαση την κερδίσαμε με κοινό αγώνα μέσα και έξω από τις φυλακές, κάτι το οποίο δείχνει πως η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών μπορεί να φέρει νίκες. Την ελευθερία μας την κερδίσαμε με αντίσταση και με αντίσταση θα την προστατεύσουμε.

Η απόφαση της αναίρεσης μας κοινοποιήθηκε λίγο μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, όπου ΗΠΑ-Ελλάδα-Τουρκία συμφώνησαν σε μια σειρά ζητημάτων και στις συχνές συναντήσεις ανά 3 μήνες. Είμαστε σίγουροι πως η αίτηση αναίρεσης, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Γιατί δεν είναι πρώτη φορά που από κοινού οργανώνουν επιθέσεις κατά των επαναστατών. Αυτή τη στιγμή για να εξυπηρετήσουν τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς θέλουν να εξαλείψουν την αντιιμπεριαλιστική επαναστατική πάλη σε Ελλάδα και Τουρκία. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ και στις 7 Δεκέμβρη ο Ερντογάν μαζί με 9 Υπουργούς του τουρκικού φασισμού, θα συναντηθεί με το Μητσοτάκη και τους ομόλογους 9 Υπουργούς του. Να μην αφήσουμε να γίνουν διαπραγματευτικό χαρτί τους, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες.

Καλούμε όλους και όλες, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, να βρεθούν την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στον Άρειο Πάγο, ετσι ώστε να πιέσουμε να μη γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης. Μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση που στόχο έχει το χτύπημα στην αντιιμπεριαλιστική, αντιφασιστική, επαναστατική πάλη, στην πάλη για τα δικαιώματα των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 09.00, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΣΤ’ ΠΟΙΝΙΚΟ

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,

ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ!

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μοιραστείτε το άρθρο