Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, Πέμπτη 26/10 στις 15:00

Τα τελευταία χρόνια η γειτονιά της Βικτώριας έχει μπει στο στόχαστρο του κράτους με σκοπό τον εξευγενισμό και την ”βελτίωση” του βιοτικού επιπέδου της περιοχής.Αυτή η ”βελτίωση” φυσικά , δεν αφορά τους κατοίκους της γειτονίας που επί το πλείστον είναι μετανάστες/τριες και φοιτητές/ριες , αλλά τα αφεντικά και τον μέσο αστό-μικροαστό που θέλει να νιώθει περισσότερη ”ασφάλεια” όταν κινείται εκεί. Αυξημένες περιπολίες , συλλήψεις και τραμπούκες σε μετανάστες με ή χωρίς χαρτιά, σκούπες στους τοξικοεξαρτημένους σε όλη την περιοχή και εκκενώσεις καταλήψεων (Βανκούβερ, Άνω-Κάτω, Ζιζάνια) , που ακολουθούνται από επενδύσεις ιδιωτών (Πεδίον του Άρεως , airbnb-αύξηση ενοικίων) που βλέπουν προοπτικές κέρδους μέσα από την εξαθλίωση των ζωών μας. Παράλληλα με την επίθεση αυτή του κράτους , τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να ξεπροβάλλουν στην γειτονιά και εθνικιστές.

Τις τελευταίες εβδομάδες , ολιγομελείς ομάδες φασιστών-μελών της χρυσής αυγής έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην πλατεία Βικτωρίας και στα γύρω στενά μέχρι στιγμής τρεις φορές.Και τις τρεις φορές, εμφανίστηκαν την νύχτα και μέσα σε λίγα λεπτά έβαψαν στους τοίχους εθνικιστικά συνθήματα συμπεριλαμβανομένων και κατά των μεταναστών, ενώ στην συνέχεια έφυγαν άρων άρων από την περιοχή.
Οι επιλογές τους σχετικά με το σημείο , την ώρα και την διάρκεια των ΄΄δράσεών΄΄ τους δεν ήταν τυχαίες. Αρχικά επέλεξαν την γειτονιά της Βικτώριας καθώς γνωρίζουν ότι στην περιοχή ζουν και εργάζονται πολλές μετανάστριες και πρόσφυγες , θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους εκφοβίσουν και να τους κάνουν να νιώσουν ανεπιθύμητους στα ίδια τους τα σπίτια. Παράλληλα , θέλουν να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι στην γειτονιά υπάρχει ένας ενεργός εθνικιστικός πυρήνας, πράγμα που δεν ισχύει. Τα θρασύδειλα φασιστάκια γνωρίζουν ότι στην Βικτώρια υπάρχουν αυτήν την στιγμή δύο ενεργές αντιεξουσιαστικές καταλήψεις , το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ , καθώς και τα Ζιζάνια τα οποία πρόσφατα ανακαταλήφθηκαν δυναμικά από τα συντρόφια. Ξέρουν πολύ καλά , πως αν είχαν αποφασίσει να εμφανιστούν ώρες τις οποίες η γειτονία θα είχε μεγαλύτερη κινητικότητα ώστε να γίνουν αντιληπτοί πιο γρήγορα ή εάν αντί να βιαστούν να αποχωρήσουν , είχαν παραμείνει στο σημείο για περισσότερα από λίγα λεπτά , το αντιφασιστικό κίνημα θα τους είχε αντιμετωπίσει όπως τους αρμόζει ,τσακίζοντάς τους και διώχνοντάς τους από την περιοχή. Ο φόβος τους, εκτός από το γεγονός ότι λειτουργούν σαν κυνηγημένοι (που είναι) , εκδηλώνεται και από το γεγονός ότι την πρώτη φορά που ήρθαν στην Βικτώρια, μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από σύντροφο, έβαλαν τα πόδια στην πλάτη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν , προτού τους προλάβει μια μεγαλύτερη ομάδα συντρόφων που έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά.

Οι φασίστες γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η τύχη τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με αντιφασίστες γιαυτό και τα τελευταία χρόνια περιορίζονται σε πολύ αραιές σε συχνότητα επιθέσεις σε συντρόφους την στιγμή που είναι μόνοι τους και εκείνοι έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα και σε επίσης αραιές επιθέσεις σε μαγαζιά μεταναστών όσο είναι άδεια.Κυρίως οι δράσεις τους περιλαμβάνουν ”αστραπιαίες” βαψιματικές και ”δυναμικές” αναρτήσεις πανό. Λειτουργώντας με πλήρη μυστικότητα προσπαθούν να συνεχίσουν την πλέον αξιολύπητη πολιτική τους ύπαρξη στον δρόμο. Παρά το γεγονός όμως ότι η παρουσία τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη , δεν είμαστε ικανοποιημένοι/ες. Ως αντιφασίστες/τριες έχουμε το καθήκον να βάλουμε και τον τελευταίο εθνικιστή πίσω στην τρύπα του και να τον κάνουμε να φοβάται να εκδηλώσει δημόσια την άθλια ρητορική του , τόσο με τις δράσεις μας όσο και απομονώνοντας τους κοινωνικά χρησιμοποιώντας τον λόγο και τα μέσα προπαγάνδισής μας. Η προσπάθεια επανεδραίωσης παρουσίας από τους εθνικιστές , μας υπενθυμίζει ότι ο φασισμός δεν κερδίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Για αυτό και εμείς δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν η Χρυσή Αυγή επανεμφανίστηκε στον δρόμο και δεν πανηγυρίζαμε όταν οι αρχηγοί τους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 26/10 στις 15:00 στην πλατεία Βικτωρίας

ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ , ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο