Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού κράτους, Τετάρτη 25/10 και Πέμπτη 26/10

Τετάρτη 25/10: 19:00 στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Πάγκαλου (Ελευσίνα), 19:30 στην πλατεία Ευμολπιδών

Πέμπτη 26/10: Αθήνα: 18:30 στα Προπύλαια συγκέντρωση, διαδήλωση στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος, Πάτρα: συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου, Λαμία: μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας


Προϊόν της πρόσφατης ελληνοαμερικανικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που δίνει τη δυνατότητα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να δεσμεύουν κατά το δοκούν στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις της χώρας, η εσπευσμένη εκχώρηση της βάσης της πολεμικής αεροπορίας στην Ελευσίνα (112 ΠΜ) στον αμερικανικό στρατό δρομολογεί την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ακριβώς γιατί η χρήση της βάσης από τον αμερικανικό στρατό – και αντίθετα από ότι οι προπαγανδιστικές διαρροές του υπουργείου Εθνική Αμύνης άφηναν να εννοηθεί περί δραστηριοτήτων ανθρωπιστικού τύπου με στόχο την απομάκρυνση αμερικανών πολιτών από τη Γάζα- συνδέεται άμεσα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του ισραηλινού στρατού στον πόλεμο που διεξάγει αυτή τη στιγμή στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο. Όπως ανοιχτά πλέον ομολογείται η χρήση της βάσης σχετίζεται «με τη διοχέτευση πολεμικού υλικού στο Ισραήλ καθώς και με τη παρουσία και μάχιμων τμημάτων του αμερικανικού στρατού, έτοιμων για κάθε εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα», ενώ δηλωτικό ως προς τα παραπάνω είναι ότι ήδη από την Κυριακή 22/10, μετακινήθηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι από το στρατηγείο των ΗΠΑ στην Ευρώπη στο Ramstein της Γερμανίας. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στη βάση έχουν γίνει στο παρελθόν κοινές αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ ελληνικής και ισραηλινής αεροπορίας, ενώ στην Ελευσίνα το ναυπηγείο –εργασιακό κάτεργο – λειτουργεί υπό αμερικανικό έλεγχο, μεταξύ άλλων και για την επισκευή και την κατασκευή αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Ασφαλώς όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις της χώρας διαδραματίζουν ρόλο συνδρομής των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο η σπουδή για τη δημιουργία μια ειδικής βάσης με στόχο την αποκλειστική αρωγή των ισραηλινών επιχειρήσεων, την ώρα μάλιστα που ήδη τρεις φρεγάτες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλέουν μαζί με τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη ότι η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη εξόντωση του παλαιστινιακού λαού λαμβάνει χαρακτήρα επίσημο και ολοκληρωτικό. Αυτό ήταν άλλωστε και το νόημα της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου –όπως και του Κύπριου προέδρου δυο μέρες πριν- στην Ιερουσαλήμ και των εγκάρδιων δηλώσεων στήριξης του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα του Ισραήλ ενάντια στην τρομοκρατία». Η ελληνική αστική τάξη δια του πολιτικού της εκπροσώπου- σε μια χαρακτηριστική της ιστορική της διαδρομή κίνηση- μετατρέπεται σε οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς της περιοχής, προσδοκώντας κάποια ψίχουλά από τη λεία των αφεντικών της. Εξέλιξη, που όπως όλοι οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί της ιστορίας της, απειλούν με τρομακτικές συνέπειες την ίδια την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας.

Κόντρα στις βουλές της ελληνικής άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ωστόσο, οι ισχυροί δεσμοί φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό και το κίνημα αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση, που με ιδιαίτερη μαζικότητα και ορμή εκφράστηκε τις δυο τελευταίες εβδομάδες ακυρώνοντας τους εγχώριους διακινητές της σιωνιστικής προπαγάνδας, θα βάλει ξανά την υπογραφή του στις εξελίξεις στεκόμενο ανάχωμα στις αστικές και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά του ως διεθνιστικό καθήκον και συνάμα ως κεντρικό επίδικο της εγχώριας ταξικής πάλης καλούμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή όλες τις εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που ανοίγει η ιμπεριαλιστική- σιωνιστική επιθετικότητα στην Παλαιστίνη και τη Μ. Ανατολή και η συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτήν.

Οι επόμενες μέρες πρέπει να μας βρουν στα δρόμους. Μαζικά, Αποφασιστικά Μαχητικά!

Ενάντια στην μετατροπή της Ελευσίνας σε Αμερικανικό ορμητήριο -Εξω οι Βάσεις ΗΠΑ ΝΑΤΟ

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στα Όπλα της Αντίστασης

Ολοι-ες στη Διαδήλωση στην Ελευσίνα Τετάρτη 25/10 Πλατεία Ευμολπιδών 7.30μμ

Ολοι-ες 26/10 Συγκέντρωση Προπύλαια 6:30μμ, Διαδήλωση Σύνταγμα 7:30μμ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση 


ΕΛΕΥΣΙΝΑ] Συγκέντρωση (& πορεία) ενάντια στην μετατροπή του αεροδρομίου (112 ΠΜ) της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο

Καλούμε όλους κι όλες Τετάρτη 25/10 στις 19.00 στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Πάγκαλου (Ελευσίνα). Στηρίζουμε/ συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Καλούμε σε νέα κεντρική πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση την Πέμπτη 26/10 στις 18.30 στα Προπύλαια, στοχοποιώντας το ελληνικό κράτος που έχει κι αυτό τα χέρια του βαμμένα με αίμα.

Μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας για πολεμικό ορμητήριο αλλά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Μ. Νετανιάχου, που τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ, η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή έχει πάρει εξ’ ολοκλήρου ενεργά χαρακτηριστικά με το ελληνικό αστικό κράτος να τάσσεται υπέρ των συμφερόντων των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που τόσες μέρες, αλλά και τόσα χρόνια, ρημάζουν τον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη από τις 10/10 η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» εντάχθηκε στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στο θαλάσσιο πεδίο, στα πλαίσια ενίσχυσης της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ενώ στη Σούδα έχουν σταθμεύσει δεκάδες αμερικανικά αεροπλανοφόρα προς ενίσχυση του αμερικάνικου και ισραηλινού στρατού. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήδη από την Κυριακή 22/10, μετακινούνται στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου. Συγκεκριμένα αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ που θα αποτελέσουν πολεμοφόδια έναντι του παλαιστινιακού λαού.

Η όλο και πιο ενεργή εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη σφαγή της Παλαιστίνης και μάλιστα όταν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και τη γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση , σηματοδοτεί από τη μία τα διαπιστευτήρια της ελληνικής αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των λαών και από την άλλη την προσπάθεια ενεργούς συμμετοχής και αναβάθμιση του ρόλου της στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, κάτι που φυσικά αντιβαίνει με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στους λαούς της Αφρικής που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στον Γαλλικό ιμπεριαλισμό, στον λαό της Υεμένης που υποφέρει και λιμοκτονεί, στους λαούς των Βαλκανίων που βρίσκονται ανάμεσα στη Σκύλλα του ιμπεριαλισμού και τη Χάρυβδη των εθνικισμών, καθώς και στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που σφαγιάζονται για έναν πόλεμο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είχαν προετοιμάσει και πυροδοτήσει ανεπίσημα ήδη από το 2014 δια των νεοναζί αντιπροσώπων τους, είναι επιβεβλημένη.

Οφείλουμε να επανεκκινήσουμε την αντιιμπεριαλιστική και αντιμιλιταριστική πάλη. Να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και να αναδείξουμε πως οι στόχοι αυτοί δεν είναι στόχοι “ιδεαλιστικοί” και στενά “πολιτικοί” αλλά στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά, ταξικά μας συμφέροντα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας, καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, και στους λαούς όλου του κόσμου, που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Το ελληνικό κράτος έχει τις δικές του ευθύνες για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Ενάντια στην στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ

Ενάντια στην μετατροπή της Ελευσίνας σε ορμητήριο των ΗΠΑ ΝΑΤΟ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στα Όπλα της Αντίστασης

  • Καλούμε όλους κι όλες Τετάρτη 25/10 στις 19.00 στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Πάγκαλου (Ελευσίνα). Στηρίζουμε/ συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.
  • Καλούμε σε νέα κεντρική πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση την Πέμπτη 26/10 στις 18.30 στα Προπύλαια, στοχοποιώντας το ελληνικό κράτος που έχει κι αυτό τα χέρια του βαμμένα με αίμα.

Διαρκής Αγώνας για την Ταξική Απελευθέρωση 


Αυτή η πολιορκία θα κρατήσει

ώσπου να τους διδάξουμε να γράφουν

όμορφη ποίηση: την ποίησή μας.

Μολύβι όλη-μέρα ο ουρανός

πύρινο τη νύχτα πορτοκάλι.

Μα η καρδιά μας σταθερή

σαν λουλούδι σκαλισμένο σε ασπίδα

Μαχμούντ Νταρουίς, Κατάσταση Πολιορκίας

Την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός κατοχής με τις πλάτες του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού κλιμακώνει τη σφαγή στην Παλαιστίνη και προετοιμάζει το έδαφος για χερσαία επέμβαση στη Γάζα (δηλαδή για απόπειρα εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού), το ελληνικό κράτος αποφασίζει να βαθύνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με τους μακελάρηδες. Η αποστολή της φρεγάτας “Ψαράς” στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλάι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και ο ειδικός ρόλος της στρατιωτικής βάσης της Σούδας συμπληρώνονται με την παραχώρηση και μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιπες στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης και “κόκκινου συναγερμού” εν όψει του γενικευμένου αιματοκυλίσματος που ετοιμάζεται.

Το ελληνικό κράτος δεν είναι “πηγή σταθερότητας” και “όαση ειρήνης” όπως αυτοδιαφημίζεται. Έχει πάρει θέση μάχης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι συνένοχο με τους μακελάρηδες, έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα του παλαιστινιακού λαού. Η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και η ρητή από μέρους της ελληνικής πλευράς δέσμευση για άνευ όρων ουσιαστικά –πέρα από κάποιες εύπεπτες διατυπώσεις- στήριξη «του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία» αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.

Εμείς από τη θέση μας οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα αντίστασης ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση και να στείλουμε δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να παραδίδει σε όλους μας μαθήματα αξιοπρέπειας. Οι μαζικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών να κλιμακωθούν και να γίνουν ορμητικό ποτάμι διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που θα πνίξει τις αστικές και αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, ανοίγοντας το δρόμο για τις συνολικές ρήξεις με τον Ιμπεριαλισμό, τον ελληνικό καπιταλισμό και το κράτος του που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του- Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο Ισραήλ ΗΠΑ ΕΕ εναντίον του παλαιστινιακού λαού!

Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Διαδηλώσεις : Ελευσίνα, Τετάρτη 25/10 7μμ Ηρώων Πολυτεχνείου και Πάγκαλου – Αθήνα, Πέμπτη 26/10 Συγκέντρωση Προπύλαια 6:30μμ – Διαδήλωση Σύνταγμα 7:30μμ (Στηρίζουμε Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στη Παλαιστινιακή Αντίσταση)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Διαδήλωση, Πέμπτη 26/10 6:30 μ.μ Προπύλαια

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 6:30 μ.μ Προπύλαια

Το κράτος του Ισραήλ, με μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και με την στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στους Παλαιστίνιους απειλώντας τους με γενοκτονία. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλών παιδιών, ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ στις 17/10 και η επικείμενη χερσαία εισβολή που ετοιμάζεται να κάνει το Ισραήλ αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους. Είναι προκλητικό το αιματοβαμμένο Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ (μεταξύ αυτών και η ελληνική με τον Κ. Μητσοτάκη) να μιλάνε για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», όταν δεκαετίες επιτίθεται για να επιβάλλει και επεκτείνει την κατοχή. Απεναντίας δικαίωμα στην αντίσταση έχουν οι Παλαιστίνιοι και στον αγώνα τους οι λαοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι.

Το Ισραήλ κτυπά ήδη Λίβανο και Συρία, σημαδεύει το Ιράν, το οποίο είναι ένας από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές των Δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ. ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη Μ. Ανατολή και για να αντιμετωπίσουν την διαρκή υποβάθμισή τους, δεν διστάζουν να δημιουργήσουν ακόμα ένα επικίνδυνο μέτωπο (μετά την Ουκρανία), που μάλιστα μπορεί να πυροδοτήσει την γενίκευση του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που αναπαράγουν την πιο χυδαία, ρατσιστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τον δίκαιο αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη.

Η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο με ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Καλούμε σε διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 6:30 μ.μ. από τα Προπύλαια στη βουλή. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στην Ελευσίνα στις 25 Οκτώβρη, που καλούν μαζικοί φορείς ενάντια στο αμερικανικό επιθετικό ορμητήριο.

· Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία υποστήριξη, καμία συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού, φιλοπόλεμου «άξονα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ – Καμία επέμβαση στην Γάζα! Διαδήλωση, Πέμπτη 26/10, 18:30, Προπύλαια

Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Αθήνα: Πέμπτη 26/10, 18:30, Προπύλαια

Πάτρα: Πέμπτη 26/10, 18:00, πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: Παρασκευή 27/10, 6μμ, Περιφέρεια

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7 Οκτωβρίου, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με τον πιο κτηνώδη τρόπο από τον Ισραηλινό στρατό. 2,5 εκ. άνθρωποι βρίσκονται πολιορκημένοι σε μια φυλακή, χωρίς ρεύμα τροφή, νερό, με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς σε κάθε σημείο, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι μισοί γυναίκες και παιδιά. Η ρητορική των ισραηλινών ακροδεξιών θυμίζει τα πιο ρατσιστικά και αιμοσταγή καθεστώτα, αποκαλώντας τους Παλαιστίνιους «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί (κυρίως οι αμερικάνοι) ιμπεριαλιστές προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με εξάπλωση το μετώπου σε όλη την περιοχή.

Από κοντά ο Μητσοτάκης, συναντιέται περιχαρής με τον σφαγέα Νετανιάχου δίνοντας την στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού με κάθε μέσο στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, ζητώντας αυτή να γίνει με «το μικρότερο δυνατό κόστος»! Πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ φεύγει συνεχώς από την Σούδα, την Ελευσίνα, όλες τις βάσεις που έχουν παραχωρηθεί στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ανθρώπινη ζωή γίνεται μια ασήμαντη λεπτομέρεια γι’ αυτούς τους κανίβαλους, μην τυχόν και κάπου υστερήσουν στην στην τυφλή στοίχισή τους με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μια άκρως επικίνδυνη στράτευση και συμμετοχή στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, περαιτέρω εμπλοκή σε κάθε ενεργό μέτωπό τους (σε συνέχεια του Ουκρανικού).

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό και περήφανο λαό. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια, την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να συμπαρασταθούμε ολόψυχα και έμπρακτα στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και τη λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τη νίκη του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη – συνεργασία!

Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη | Πέμ.26/10

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον εκτοπισμό και την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Διαδήλωση: Πέμπτη 26/10, Προπύλαια, 18.30

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


ΠΑΤΡΑ

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7 Οκτωβρίου, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με τον πιο κτηνώδη τρόπο από τον Ισραηλινό στρατό. 2,5 εκ. άνθρωποι βρίσκονται πολιορκημένοι σε μια φυλακή, χωρίς ρεύμα τροφή, νερό, με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς σε κάθε σημείο, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι μισοί γυναίκες και παιδιά. Η ρητορική των ισραηλινών ακροδεξιών θυμίζει τα πιο ρατσιστικά και αιμοσταγή καθεστώτα, αποκαλώντας τους Παλαιστίνιους «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί (κυρίως οι αμερικάνοι) ιμπεριαλιστές προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με εξάπλωση το μετώπου σε όλη την περιοχή.

Από κοντά ο Μητσοτάκης, συναντιέται περιχαρής με τον σφαγέα Νετανιάχου δίνοντας την στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού με κάθε μέσο στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, ζητώντας αυτή να γίνει με «το μικρότερο δυνατό κόστος»! Πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ φεύγει συνεχώς από την Σούδα, την Ελευσίνα, όλες τις βάσεις που έχουν παραχωρηθεί στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ανθρώπινη ζωή γίνεται μια ασήμαντη λεπτομέρεια γι’ αυτούς τους κανίβαλους, μην τυχόν και κάπου υστερήσουν στην στην τυφλή στοίχισή τους με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μια άκρως επικίνδυνη στράτευση και συμμετοχή στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, περαιτέρω εμπλοκή σε κάθε ενεργό μέτωπό τους (σε συνέχεια του Ουκρανικού).

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό και περήφανο λαό. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια, την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να συμπαρασταθούμε ολόψυχα και έμπρακτα στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και τη λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τη νίκη του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη – συνεργασία!

Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΛΑΜΙΑ

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ένα ακόμη θλιβερό κεφάλαιο για τον παλαιστινιακό λαό γράφεται αυτή τη στιγμή στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Μια μικρή λωρίδα γης, μήκους 41χλμ, σπίτι-φυλακή για 2.3 εκατομμύρια Παλαιστίνιων ανδρών, γυναικών αλλά και πολλών μικρών παιδιών, βρίσκεται περικυκλωμένη από τα συνοριακά τείχη και τον πάνοπλο ισραηλινό στρατό. Χωρίς ρεύμα, νερό και καύσιμα, οι παλαιστίνιοι/-ες επιβιώνουν μέσα στους διαρκείς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών που λαμβάνουν χώρα ως απάντηση στην ένοπλη επίθεση της Χαμάς στις 7/10/23. Δεν αμφισβητούμε την σύνθετη γεωπολιτική ιστορία της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, ξεκινώντας όμως από το 1948 με τη «Νάκμπα», ή αλλιώς «Παλαιστινιακή Καταστροφή», τον μόνιμο βίαιο εκτοπισμό της πλειοψηφίας των Παλαιστίνιων Αράβων, καθώς και την επίσημη ίδρυση τους κράτους του Ισραήλ, ερχόμαστε στο σήμερα. 75 χρόνια μετά, καθώς το κράτος του Ισραήλ επιβάλει την πολιτική και στρατιωτική του υπεροχή εντός της Παλαιστίνης, μετατρέπεται σταδιακά σε ένα κράτος-τρομοκράτη μέσα απο δεκαετίες εφαρμογής πολιτικών απαρτχάιντ, εξαθλίωσης και εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού, με απαλλοτριώσεις γης, παράνομες φυλακίσεις και δολοφονίες Παλαιστινίων, βίαιους εκτοπισμούς, περιορισμό στην ελεύθερη μετακίνηση με σημεία ελέγχου και ένοπλους φραγμούς, ακόμη και με έλεγχο της παροχής νερού, ρεύματος και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Γάζα. Με την έναρξη της νέας ένοπλης σύρραξης, η πλειονότητα των δυτικών ΜΜΕ απέδειξαν για μια ακόμη φορά την χρησιμότητα τους ως μέσα προπαγάνδισης και χειραγώγισης της κοινής γνώμης. Αγνοώντας εντελώς το ιστορικό υπόβαθρο, θέτουν το κράτος του Ισραήλ στον ρόλο του αθώου αμυνόμενου θύματος με fake news, δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, μονομερή κάλυψη γεγονότων. Έτσι οι δημοσιογράφοι συγκαλύπτουν τα διαρκή εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στον πλαιαστινιακό λαό, υπερτονίζοντας την βία της Χαμάς για να δικαιολογήσουν ή και να απαξιώσουν της πολλαπλές βιαιότητες του Ισραηλινού στρατού με τους βομβαρδισμούς νοσκομείων και την συστηματική εξολόθρευση χιλιάδων αμάχων και παιδιών ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Δεν αποτελεί έκπληξη η συμπεριφορά αυτή των ΜΜΕ, καθώς το κράτος του Ισραήλ διαχρονικά απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλων δυνάμεων του δυτικού κόσμου. Την ίδια στιγμή που το δράμα των Παλαιστινίων κορυφώνεται, ολοένα και περισσότερες εξωτερικές δυνάμεις εμπλέκονται, παίρνοντας θέση στην σύρραξη σε πολιτικό επίπεδο, τόσο με διακυρήξεις υποστήριξης της μίας ή της άλλης πλευράς, όσο και με στρατιωτικές προετοιμασίες και σχεδιασμούς εξοπλισμένων και παρατεταγμένων αντίπαλων στρατιωτικών μονάδων, οδηγώντας έτσι στον κίνδυνο γενικότερης πολεμικής εμπλοκής, η οποία, όχι μόνο δεν φαίνεται ικανή να δώσει λύση στην ανάγκη των Παλαιστινίων για ελευθερία, αλλά απειλεί με καταστροφή τις κοινωνίες ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής για χάρη των γεωπολιτικών συμφερόντων των υπερδυνάμεων και των τοπικών παικτών στην γεωπολιτική σκακιέρα. Την στιγμή που οι κρατιστές της δύσης, εξυπηρετώντας τις νατοϊκές στρατηγικές κόπτονται να προβάλουν με κάθε επισημότητα την στήριξη τους στο κράτος-τραμπούκο του Ισραήλ και τον ακροδεξιό Νετανιάχου, διαδηλωτές/-τριες σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν πορείες κόντρα στην επίσημη προπαγάνδα και υπέρ του παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας την αποκλιμάκωση του πολέμου και περισσότερη ελευθερία για έναν λαό που δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται για την επιβίωση του εδώ και δεκαετίες. Ως αναρχικοί/-ες βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, κράτος, στρατό ή θρησκεία. Πιστεύουμε ότι καμία ελευθερία δεν έχει να περιμένει κανενας λαός από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό ακομη και αν αυτος επικρατήσει στρατιωτικά. Αρνούμαστε όμως να παραβλέψουμε την συστηματική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και να μην θαυμάσουμε την επι δεκαετίες ηρωική του αντίσταση, όσο και την επιμονή του να συνεχίσει να παλεύει, ακόμη και αν οι πιθανότητες για μια μορφή νίκης ήταν πάντα περιορισμένες. Οφείλουμε όλοι και όλες να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους/-ιες της Γάζας, απαιτώντας την μη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον βρώμικο αυτό πόλεμο, είτε από το ίδιο είτε από τις πολυάριθμες αμερικάνικες βάσεις που έχουν παραχωρήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια σε εδάφη της επικράτειας, με κυρίαρχη την βάση της Σούδας στην Κρήτη και την χρήση της για την κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής εμπλοκής στην Μέση Ανατολή. Δύναμη στην παλαιστινιακή αντίσταση, νίκη στην νέα intifada, η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ/-ΕΣ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘA ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

http://anarxikoilamias.squat.gr

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Λαμίας

Μοιραστείτε το άρθρο