“Παραμένουμε στο εργοστάσιο” απαντούν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ στον αποκλεισμό του από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο και να υπερασπιστούν το ανακτημένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν οι εργαζόμενοι, απαντώντας στην επίθεση που δέχεται από τα ξημερώματα. Δήλωση του εργαζόμενου Μάκη Αναγνώστου στο infolibre.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τον κίνδυνο εκκένωσης του εργοστασίου. Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ», εργαζόμενοι και Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλούν σε συγκέντρωση, στη συμβολή Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής και Λαέρτου.

Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το εργοστάσιο. Μέσα στο χώρο του εργοστασίου βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας και των ΟΠΚΕ και παρεμποδίζουν τους εργαζόμενους να το υπερασπιστούν απέναντι στα συνεργεία που έστειλε το fund που απέκτησε το εκπλειστηριασμένο οικόπεδο της Φίλκερμ, για να τοποθετήσει περίφραξη. Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο είναι αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Νωρίτερα, στο εργοστάσιο βρέθηκε και εισαγγελέας, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μηνυτήρια αναφορά από την πλευρά του fund.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι παρεμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς να έχουν πρόσβαση σε χώρους του εργοστασίου, ακόμη και στο κομμάτι του ακινήτου που δεν έχει εκπλειστηριαστεί, στο οποίο βρίσκονται μηχανήματα και υλικά παραγωγής του εγχειρήματος.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, μολονότι οι εκπρόσωποι του fund δεν είχαν απαντήσει στα αιτήματά τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο