Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ, Σάββατο 23/9 στις 12:00 στην Καμάρα

Εκπρόσωποι του fund, αφεντικά και κράτος συνεχίζουν να απειλούν για την περίφραξη του εργοστασίου.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται πέριξ και εντός του εργοστασίου της Φίλκεραμ εντατικές εργασίες απο συνεργείο του fund με αποκορύφωμά την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου που γίνεται γνωστό ότι την επομένη ημέρα (21/09) έχουν σκοπό να περιφράξουν τον χώρο του εργοστασίου!

Αλληλέγγυες-οι ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα από το Σωματείο των Εργαζομένων και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, για περιφρούρηση του χώρου το πρωί 21/09, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται απο τις 5 τα ξημερώματα στο εργοστάσιο κάνοντας σαφές σε κράτος και κεφάλαιο οτι η ΒΙΟΜΕ, εγχείρημα της εργατικής αυτοδιαχείρισης αλλά και ελεύθερος κοινωνικός χώρος θα μείνουν στα χέρια των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι απειλές δεν θα περάσουν!!

Παραμένουμε σε εγρήγορση και καλούμε σε μαζική πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.

Σάββατο 23/09, 12:00, Καμάρα.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει συνέλευση-συζήτηση στον χώρο του Σχολείου (Ελεύθερος κοινωνικός χώρος, σχολείο) με θέμα “Υπεράσπιση των καταλήψεων”.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ!!

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!!

ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!!

Σωματείο εργαζομένων ΣΕ ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/09 – 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΡΑΤΟΣ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ – FUNDS – ΜΠΑΤΣΟΙ -ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Η ΒΙΟ.ΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ

Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Σάββατο 23/9 | Καμάρα | 12.00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_thess@hotmail.com


Πολιτικό κάλεσμα του 4ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων στην Πορεία Υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ

Εδώ και δέκα χρόνια, από τότε που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα αποφασίζοντας να μην συμβιβαστούν με τα αφεντικά και το κράτος με την κατάληψη του εργοστασίου που δούλευαν, η ΒΙΟΜΕ αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον. Γιατί, όταν οι εργάτες καταλαμβάνουν τα μέσα παραγωγής και αποφασίζουν οι ίδιοι για τη δουλειά και τις ζωές τους, κάνουν με αυτόν τον τρόπο πράξη το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση στο εδώ και στο τώρα. Αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ουτοπία αλλά μονάχα η πραγματικότητα της συνειδητοποίησης της δύναμης που απελευθερώνουν οι αγώνες και καταφέρνουν έτσι το πιο κρίσιμο χτύπημα στο νωθρό κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης. Η αμφισβήτηση του θεσμού της ιδιοκτησίας αποτελεί συθέμελη αμφισβήτησης της ιστορικής επιβολής του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος και κράτους, για αυτό και οι καταλήψεις είναι πολιτικό πρόβλημα για κάθε κυβέρνηση.

Ο κόσμος του αγώνα αγκάλιασε το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ και αποτέλεσε ασπίδα προστασίας ενάντια στις κατασταλτικές απειλές. Από το 2015 δρομολογούνται οι πρώτες οργανωμένες απόπειρες εκποίησης και πλειστηριασμού των οικοπέδων του. Κάτι που τελικά γίνεται εφικτό μέσα από τις διευκολύνσεις της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Πρόσφατα κράτος και αφεντικά αποστέλλουν τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, ενώ στις 14/9 ξεκίνησαν οι εργασίες στο κομμάτι του οικοπέδου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που συνορεύει με τη ΒΙΟΜΕ. Για άλλη μια φορά το κίνημα υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ με τις καθημερινές περιφρουρήσεις των τελευταίων ημέρων απέτρεψε την επιχείρηση περίφραξης και αποκλεισμού του χώρου.

Δεν είναι διόλου τυχαία η συγκυρία στην οποία συμβαίνουν όλα αυτά. Η διαρκής κατασταλτική επίθεση στις καταλήψεις εντείνεται το τελευταίο διάστημα. Οι κατασταλτικές απειλές εναντίον του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και οι μεθοδεύσεις εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου, οι πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων Ζιζάνια, στέκι Άνω Κάτω Πατησίων και ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου αποτελούν κομμάτια της συντονισμένης κρατικής επίθεσης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους. Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί αυτές είναι δομές αγώνα που υποστηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις, διαμορφώνουν συνειδήσεις, δίνουν χώρο και τρόπο σε τμήματα της νεολαίας και άλλων κοινωνικών ομάδων να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγωνιστούν. Οι κατειλημμένοι χώροι δεν παραδίδονται αλλά μάχονται, γιατί αυτά που δομούμε είναι πιο σημαντικά από αυτά που οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου απειλούν να μας στερήσουν μέσα από διώξεις, εκκενώσεις και απειλές.

Είναι η αλήθεια ότι η ιδέα του «Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων» γεννήθηκε το 2019 μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο οι καταλήψεις βρίσκονταν κεντρικά στο στόχαστρο της καταστολής. Κεντρική επιδίωξη μας αποτελεί οι διοργανώσεις αυτές να αποτελούν σημείο συσπείρωσης του κόσμου σε ένα πεδίο συμπληρωματικό προς τον δρόμο και τις διαδηλώσεις, μια μορφή έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης καταλήψεων και των χώρων αγώνα. Και για αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δεχτεί το χτύπημα της καταστολής, όπως είναι η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του περσινού μας φεστιβάλ στην αστυνομοκρατούμενη Πανεπιστημιούπολη την ώρα της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου και η εκκένωση της Κατάληψης «Mundo Nuevo» λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση του. Το ήθελε, λοιπόν, έτσι και φέτος η συγκυρία να διοργανώνουμε τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ μας, το Σάββατο, στους χώρους του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και να καλέσουμε όλον τον να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί συλλογικά μια ακόμη μεγάλη γιορτή αυτοοργάνωσης και στήριξης των καταλήψεων. Ταυτόχρονα, τους καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ την ίδια μέρα στην Καμάρα στις 12:00. Να απαντήσουμε έμπρακτα και δυναμικά σε κάθε επιβουλή αποκλεισμού και εκκένωσης του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ.

Από τη λεηλασία της φύσης, τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και τις καμένες εκτάσεις σε Ρόδο και Θράκη ως τις δολοφονικές αντιμεταναστευτικές κρατικές πολιτικές, τη μετατροπή του Αιγαίου σε ένα απέραντο νεκροταφείο μεταναστών/στριών και τα ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον τους μέχρι την στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη και τις δεκάδες γυναικοκτονίες που καθημερινά όλο και πληθαίνουν το κράτος δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά θάνατο και καταστροφή. Οι επιθέσεις στις καταλήψεις, τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και σε όποιον/α αγωνίζονται στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στην επιβολή της σιγής τους.

Στο ζοφερό κόσμο που μας υπόσχονται να δημιουργήσουμε ρωγμές και να τον λούσουμε με φως. Να δώσουμε το χέρι σε όποιον αγωνίζεται, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, να διαδώσουμε την ελευθεριακή σκέψη και μια αναρχική προοπτική, να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια για έναν δίκαιο και ελεύθερο κόσμο.

Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ, Σάββατο 23/9 στις 12:00 Καμάρα

ΚΡΑΤΟΣ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ – FUNDS – ΜΠΑΤΣΟΙ -ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Η ΒΙΟ.ΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων


Κάτω τα χέρια από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ!

Πριν λίγες ημέρες, εργολαβικό συνεργείο βρέθηκε στο πάλαι ποτέ εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που από το 2012 έχει καταληφθεί από μέρος των εργαζομένων του, απέναντι στην επιθυμία των τότε αφεντικών για κλείσιμο και απολύσεις. δημιουργώντας τη συνεργατική ΒΙΟΜΕ. Σκοπός της παρουσίας του εκεί ήταν η πραγματοποίηση πρόδρομων εργασιών για την εμπορική αξιοποίηση των τεμαχίων του, πλέον, κατειλημμένου εργοστασίου, τα οποία και έχουν πωληθεί σε fund του εξωτερικού. Είχε προηγηθεί στις αρχές του έτους η εν κρυπτώ πώληση του οικοπέδου που βρίσκεται και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Η απόφαση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ να πάρουν τις ζωές και την παραγωγή στα χέρια τους κόντρα στις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επιβάλλονταν εκείνη την περίοδο από το κράτος και το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο (περιστολή εργατικών δικαιωμάτων, απολύσεις, πολιτικές οικονομικής εξόντωσης. ανέχειας και βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνίας) , δημιουργώντας ένα εγχείρημα φύσει και θέσει ανοιχτό, άμεσο και κοινωνικό, είναι η υλική πραγμάτωση των χειραφετικών δυνατοτήτων μιας κοινωνίας σε κίνηση.

Κινήσεων που ξεφεύγουν από τα οικονομοκεντρικά στεγανά και γίνονται πολιτική πράξη ενός κόσμου που αποπειράται παρά και πέρα από τους φαινομενικούς μονόδρομους του καπιταλισμού. Το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και όλα εκείνα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και δίκτυα κοινωνικής, αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, μέσα σε όλο τον πολιτικό τους πλουραλισμό συνιστούν εκείνες τις μετουσιώσεις νοήματος που φέρνουν στο προσκήνιο τις προτάσεις της κοινωνικής αντιεξουσίας στο εδώ και στο τώρα. Προτάσεις που διαλέγονται και εξελίσσονται, στη βάση των ανθρωπίνων σχέσεων, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει – Η αλληλεγγύη θα νικήσει, καθαρά και ξάστερα!

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Μοιραστείτε το άρθρο