Κακοποίηση γάτας στη Λέσβο, έξαρση των περιστατικών κακοποίησης ζώων

Άλλη μία περίπτωση βάναυσης κακοποίησης ζώου έλαβε χώρα αυτή τη φορά στη Λέσβο, όπου άτομο περιέλουσε γατάκι με οινόπνευμα, το τοποθέτησε σε πλαστική σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια… Η αποτρόπαια πράξη του έγινε αντιληπτή και ακολούθησε καταγγελία με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο και να σχηματιστεί δικογραφία για κακοποίηση ζώων.

Λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί σοκαριστικό περιστατικό στο Βόλο, όπου βρέθηκαν τρία μωρά  γατάκια κλεισμένα σε κουτί παπουτσιών σφραγισμένο με ταινία, σε κάδο. Φιλοζωικός Σύλλογος στο Βόλο ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη τους και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

Πέρα από τα αδιανόητες πρακτικές βασανισμού, κακοποίησης και δολοφονίας ζώων από μεμονωμένα άτομα, οι οποίες όπως καταγράφεται ακολουθούν αυξητική τάση τους καλοκαιρινούς μήνες, η αδιαφορία των περισσότερων Δήμων της χώρας για την προστασία των αδέσποτων ζώων είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Από τη μέριμνα για την προστασία τους μέσω κτηνιατρικών ελέγχων, μέχρι την παντελή έλλειψη βασικών αγαθών όπως φαγητό και δροσερό νερό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κατάσταση είναι ανυπόφορη λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Την απουσία οποιασδήποτε δράσης από τις τοπικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν πολίτες.

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο