Συνέλευση του δημοτικού σχήματος Η Πόλη Ανάποδα

Στο πάρκο “Κήπος των εποχών” της νέας παραλίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία την Τρίτη 4 Ιουλίου, η συνέλευση του αριστερού δημοτικού σχήματος  Η Πόλη Ανάποδα.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το πολιτικό πρόγραμμα του οποίου βασικοί άξονες είναι:
-Δημόσιοι χώροι (Αναλυτική επεξεργασμένη εισήγηση)
-Αστικές μετακινήσεις-κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης
-Απορρίμματα και διαχείρηση τους
-Κοινωνική πολιτική
-Πολιτισμός και προτάσεις οι οποίες αφορούν στο θέμα της συμπερίληψης, αξιοποίηση για πολιτιστικές δράσεις των μνημείων της πόλης.

Από την Ομάδα Παρεμβάσεων Δρόμου:
Αποφασίστηκαν παρεμβάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε μαζικούς χώρους της πόλης όπως λαϊκές αγορές, συναυλίες, αλλά και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία και οι απαραίτητες κινήσεις χρηματοδότησης, ενόψει εκλογών.

Ακολούθησε αποτίμηση της μέχρι τώρα δράσης του σχήματος, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.
Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε στους νικηφόρους αγώνες σε Αλυσίδα – περιοχή Χαριλάου, Κρυονέρι – περιοχή Τούμπας (έχουν ανασταλεί οι εργασίες ανοικοδόμησης πολυκατοικίας), αλλά και στους αγώνες σε εξέλιξη, όπως Τροχιοδρομικά Πυλαίας, ρέμα ΥΦΑΝΕΤ – Κάτω Τούμπα.

Ανακοινώθηκαν και εγκρίθηκαν, νέες συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία για το πρόγραμμα συνολικά.
Προς ψήφιση τέθηκε και απορρίφθηκε από το σώμα της συνέλευσης η πρόταση που έγινε από υποψήφιους, Πεγκα και Σακισλόγλου για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παρέμβαση στη συνέλευση και ταυτοχρόνως δήλωση διαθεσιμότητας και συνεργασίας, πραγματοποίησε μέλος της Ανταρσία στη θες/νίκη για την Ανατροπή, με πρόταση για κοινή κάθοδο.

Μέσα από οριζόντιες διαδικασίες και αμεσοδημοκρατική λειτουργία της συνέλευσης, αποφασίστηκε ότι η Πόλη Ανάποδα, (βάζει μπρος τις μηχανές) για έναν αγώνα δυσκολότερο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο εκλογικός νόμος δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες σε οποίο σχήμα βασιζόμενο στις δυνάμεις του, και όχι σε ύποπτες χρηματοδοτήσεις, θέλει να υπηρετήσει τους αγώνες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Επίσης στη συνέλευση τονίστηκε η πολύτιμη παρακαταθήκη και εμπειρία μέχρι σήμερα, η άρρηκτη σύνδεση και συμμετοχή με τους από τα κάτω ακηδεμόνευτους αγώνες, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Του Βαγγέλη Γλαντζή

Μοιραστείτε το άρθρο