Εκκένωση της δομής όπου διαμένουν Κούρδοι/ισες πολιτικοί πρόσφυγες με τις οικογένειες τους στο Λαύριο

Το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουλίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην προσφυγική δομή του Λαυρίου όπου διέμεναν Κούρδοι/ισες πολιτικοί πρόσφυγες, μάζεψαν τα πράγματα τους και τους μεταφέρουν σε δομές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά μεταφέρθηκαν 53 άτομα, (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά) και η ανακοίνωση δημιουργεί ερωτηματικά καθώς άλλοτε χρησιμοποιείται το πρόσχημα της ασφάλειας λόγω της στατικότητας του κτηρίου και άλλοτε χρησιμοποιείται το επιχείρημα της “νομιμότητας” της δομής, καθώς τελούσε υπό κατάληψη.

Πρόκειται για μία αστυνομική επιχείρηση που είχε οργανωθεί εδώ και καιρό και οι δομές που δημιουργήθηκαν για τη μεταφορά τους, κατασκευάστηκαν για αυτό το σκοπό. Η κοινότητα λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες με τη στήριξη της τοπικής και όχι μόνο, κοινωνίας. Το κτήριο αποδόθηκε στον Δήμο Λαυρεωτικής με νόμο που ψηφίστηκε το 2023.

Πρόκειται για μία ακόμα πράξη στα πλαίσια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Λαυρίου έχει καταστεί πολυσύχναστο και στη διαδικασία τουριστικοποίησης, η ύπαρξη προσφυγικών δομών πιθανότατα αποτελεί “αγκάθι” στα κυβερνητικά/επιχειρηματικά πλάνα.

Μοιραστείτε το άρθρο