Παρέμβαση αλληλεγγύης για τους πρώην εργαζόμενους/ες στο Grill Bros – Φωτογραφίες/βίντεο

Παρέμβαση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μαγαζί Grill Bros, για τους πρώην εργαζόμενους/ες που αντιμετώπισαν την εργοδοτική αυθαιρεσία με απειλές, εκβιαστικές συμπεριφορές, απολύσεις και μεθοδεύσεις για να γλιτώσει τις ευθύνες ο εργοδότης και να αποφύγει την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Θεσσαλονίκης, “Χωρίς να υπάρχει κάποια πρωτοτυπία, στο Grill Bros, η κατάσταση ακολούθησε την πεπατημένη. Απλήρωτες υπερωρίες, ούτε λόγος για νυχτερινή και κυριακάτικη προσαύξηση, υποστελεχωμένα πόστα και κάμερες επιτήρησης σε χώρους που δεν προδιαγράφεται να υπάρχουν. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τους/τις εργαζόμενους/ες σε μια διαδικασία διεκδίκησης με το αφεντικό, ζητώντας τα αυτονόητα. Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες αργότερα με 3 εκδικητικές απολύσεις, οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το μαγαζί έχει αλλάξει ΑΦΜ μεταβιβάζοντας την επιχείρηση σε συγγενικό πρόσωπο του αφεντικού, χώρις στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα άλλο (επωνυμία, αντικείμενο και χώρος λειτουργίας, λογότυπο, κλπ).”

Τέλος να σημειωθεί ότι η επιθεώρηση εργασίας είναι υποστελεχωμένη και οι αρμοδιότητες της περιορισμένες μετά τις κυβερνητικές κινήσεις, επομένως καθιστά δύσκολη την παρέμβαση.

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρώην εργαζόμενους στο Grill Bros.
Άλλη μία ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Οι εργοδοτικές…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Wednesday, June 28, 2023

 

Βίντεο από την παρέμβαση στο Grill Bros για τους πρώην εργαζόμενους και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Χωρίς να υπάρχει κάποια πρωτοτυπία, στο Grill Bros, η κατάσταση ακολούθησε την πεπατημένη. Απλήρωτες υπερωρίες, ούτε λόγος για νυχτερινή και κυριακάτικη προσαύξηση, υποστελεχωμένα πόστα και κάμερες επιτήρησης σε χώρους που δεν προδιαγράφεται να υπάρχουν. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τους/τις εργαζόμενους/ες σε μια διαδικασία διεκδίκησης με το αφεντικό, ζητώντας τα αυτονόητα. Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες αργότερα με 3 εκδικητικές απολύσεις, οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το μαγαζί έχει αλλάξει ΑΦΜ μεταβιβάζοντας την επιχείρηση σε συγγενικό πρόσωπο του αφεντικού, χώρις στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα άλλο (επωνυμία, αντικείμενο και χώρος λειτουργίας, λογότυπο, κλπ).

Τα αφεντικά εφευρίσκουν μια σειρά από νομιμοφανείς τρόπους για να αποφύγουν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα που χρωστάνε, όμως αυτό δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας.

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Wednesday, June 28, 2023

Παρέμβαση Αλληλεγγύης στους πρώην εργαζόμενους/ες του Grill Bros, Τετάρτη 28/6 στις 21:00

Μοιραστείτε το άρθρο