Κινητοποίηση – διαδήλωση αλληλεγγύης στο camp στη Μαλακάσα

Δυναμική κινητοποίηση με παλμό και συνθήματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/6 στο camp στη Μαλακάσα, σημείο όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι διασωθέντες από το κρατικό έγκλημα της Πύλου με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων.

Mobilization at Malakasa refugee prison/camp.
June 24, 2023.

Posted by Siyâvash Shahabi on Saturday, June 24, 2023

Τα καλέσματα για τη σημερινή κινητοποίηση

Call for the solidarity protest at Malakasa tomorrow Saturday.
[scroll down for english]
Κάλεσμα στη διαδήλωση…

Posted by Solidarity With Migrants on Friday, June 23, 2023


Διαδήλωση αλληλεγγύης στο camp Μαλακάσα 2, όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι διασωθέντες από το κρατικό έγκλημα της Πύλου, στο οποίο το ελληνικό λιμενικό δολοφόνησε πάνω από 500 ανθρώπους.

Την Τετάρτη 14/6/2023 στα ανοικτά των ακτών της Πύλου αλιευτικό σκάφος ανατράπηκε με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 600 ανθρώπων. Η εμπλοκή του ελληνικού Λιμενικού στη βύθιση του σκάφους ήταν άμεση: όχι μόνο δεν διέσωσε τους επιβάτες του πλοίου όταν αυτό ήταν ήδη σε κίνδυνο, αλλά με βάση τις αδιάψευστες μαρτυρίες των επιζώντων η βύθιση συνέβη όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι ήθελαν να το μετακινήσουν προς τη ζώνη διάσωσης της Μάλτας ή της Ιταλίας προκειμένου να μην έχουν οι ίδιοι άλλο την ευθύνη για τη διάσωση. Ταυτόχρονα, οι λόγοι που οδήγησαν τόσο το συγκεκριμένο όσο και άλλα πλοία να ακολουθούν τόσο επικίνδυνες διαδρομές στη Μεσόγειο, συνδέονται άμεσα τις πολιτικές του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τους 104 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου, οι 9 έχουν κατηγορηθεί ως «διακινητές», μια κατηγορία που δίνεται μετά από κάθε τέτοιο ναυάγιο σε αθώους που επίσης προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα. Από τους υπόλοιπους, η πλειοψηφία έχει μεταφερθεί στο κλειστό καμπ-φυλακή Μαλακάσα 2. Άτομα που έχουν βιώσει ένα τέτοιο σοκ, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους και βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έχουν μεταφερθεί λοιπόν σε ένα τέτοιο μέρος, όπου απουσιάζουν τελείως ή στην καλύτερη υπολειτουργούν βασικές υπηρεσίες υποστήριξης όπως ιατρική περίθαλψη, δικηγορική κάλυψη, διερμηνεία, ψυχολογική υποστήριξη. Με βάση πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στο καμπ βρίσκονται: 47 άτομα από τη Συρία (συμπεριλαμβανομένων 5 Κούρδων από το Κομπάνι), 43 από την Αίγυπτο, 12 από το Πακιστάν και 2 από την Παλαιστίνη.

Το Σάββατο 24/6/2023 θα κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το καμπ και θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους διασωθέντες και άλλα άτομα που βρίσκονται στο καμπ της Μαλακάσας.

Από τις 12.00 η ώρα είναι το αρχικό κάλεσμα προσυγκέντρωσης στο σταθμό του τρένου Σφενδάλη (λίγα λεπτά περπάτημα από το καμπ) ώστε στις 12.30 η ώρα να ξεκινήσει η συγκέντρωση στο καμπ Μαλακάσα 2.

Ενημερωτικά, το τρένο που πηγαίνει στο σταθμό Σφενδάλη ξεκινάει από την Αθήνα από το Σταθμό Λαρίσης στις 11.26 (συνήθως ακριβής ώρα!) με κατεύθυνση προς τη Χαλκίδα. Μετά από αυτό, το επόμενο τρένο φεύγει δύο ώρες μετά. Σε κάθε περίπτωση, η συγκέντρωση αναμένεται να διαρκέσει για λίγες ώρες οπότε αν χρειαστεί, και το επόμενο τρένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση προς τη συγκέντρωση.

Χάρτης με τη διαδρομή από το σταθμό του τρένου προς το καμπ:

https://www.google.com/maps/dir/Sfendali, Μαλ…

Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό έγκλημα στην Πύλο που καλέστηκε με πρωτοβουλία της ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία


Συμμετέχουμε στηρίζουμε τη διαδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία» προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μαλακάσας, τον χώρο εγκλεισμού όσων προσφύγων και μεταναστών σώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, ένα από τα δεκάδες αντίστοιχα κρατικά κολαστήρια της ελληνικής επικράτειας, όπου εντός τους μέσα στα χρόνια έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί και δολοφονηθεί, αλλά και συνάμα αντισταθεί και εξεγερθεί χιλιάδες πρόσφυγες/σσες και μετανάστες/τριες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιφυλάσσει η ΕΕ και το ελληνικό κράτος ως δήμιος της, σε όσους και όσες γλίτωσαν από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, την αφαίμαξη της καπιταλιστικής περιφέρειας, τα απολυταρχικά καθεστώτα των χωρών προέλευσης τους∙ σε όσους/ες επέζησαν από τις επιχειρήσεις βίαιης αποτροπής, τα pushbacks, τους υψωμένους φράχτες, τους δολοφονικούς μηχανισμούς όπως το Λιμενικό και τη Frontex, τα κρατικά ή φασιστικά πογκρόμ : Η πραγματικότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης ως πεδίου διαλογής αξιοποιήσιμης ή μη εργατικής δύναμης, η πραγματικότητα του εγκλεισμού σε άθλιες συνθήκες, η πραγματικότητα της καθημερινής κρατικής, ρατσιστικής και έμφυλης βίας.

Διαδηλώνοντας σε ένα κατεξοχήν τόπο εξόντωσης του παγκόσμιου προλεταριάτου, βροντοφωνάζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και προτάσσουμε το ταξικό και ηθικό μας χρέος απέναντι στα εκατοντάδες φυλακισμένα και δολοφονημένα ταξικά μας αδέρφια. Το χρέος να απαντήσουμε όπως αντιστοιχεί στους δεσμοφύλακες και τους δολοφόνους τους και στο σύστημα που τους εξοπλιζει: το ελληνικό κράτος, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το παγκόσμιο καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικό σύστημα συνολικά.

Το χρέος μας να επιτεθούμε στον πολλαπλώς αναπτυσσόμενο κοινωνικό εκφασισμό και στις αιτίες που τον γεννούν και το θρέφουν: τον κρατικό ολοκληρωτισμό, τις αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές πολιτικές, τη φτώχεια και τις στρατηγικές απολυτης ταξικής υποτίμησης.

Όλοι- ες στη διαδήλωση στο camp της Μαλακάσας, Σάββατο 24 Ιούνη 12:30 Σταθμός Σφενδάλης

Εδω Πνιγμένοι εκεί Βομβαρδισμένοι – Οι Μετανάστες είναι της γης οι Κολασμένοι

Οι Μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

Μοιραστείτε το άρθρο