Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες της 8/2/22, Τετάρτη 14/6 στις 9:00 στα δικαστήρια Λάρισας

Την Τρίτη 8/2, λίγο μετά τις 6 το ξημέρωμα, λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Μπάτσοι εισβάλλουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμή οι αναρχικοί Γεωργία Βούλγαρη και Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφορμή η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη και η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε. λίγο μετά τις 2. Αργά το απόγευμα γίνεται προσαγωγή η οποία μετατρέπεται σε σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Και οι 3 μεταφέρονται και παραμένουν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής για 28 ώρες με κουκούλες, αλυσίδες και σε καθεστώς απομόνωσης. Άμεσα από το πρωί ξεκινούν οι έφοδοι-έρευνες στις κατοικίες όλων και στο χώρο εργασίας δύο εκ των συλληφθέντων, με τα όργανα καταστολής να επιδίδονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την Τετάρτη 9/2 και οι τρεις οδηγούνται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Σύμφωνα με το αφήγημα των μπάτσων και τη διάδοσή του από τα καθεστωτικά, η δικογραφία κατασκευάζεται περίτεχνα από την εξουσία και τους κομπάρσους της, έτσι ώστε και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν -αναγκαίος αριθμός για να στηθεί ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης- να συνδεθούν με την οργάνωση “Αναρχική Δράση”, κατηγορώντας τους για επιθέσεις που χρονολογούνται από το 2016 μέχρι και το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψή τους.

Την Παρασκευή 11/2, οδηγούνται στην ανακρίτρια όπου, ο Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού της 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίζεται την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίζουν την προφυλάκιση και των τριών ατόμων, έπειτα μεταφέρονται και οι 3 στα κολλαστήρια του Κορυδαλλού.

Στις 10/03/2022 ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Έπειτα από 7 μήνες κράτησης, τον Αύγουστο, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Π.Κ. με περιοριστικους όρους παρόν κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και με κατηγορίες συνέργεια σε απλή κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου. Επιπλέον αποφασίστηκε η κράτηση σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι της Γ.Β. με πλέον τις κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμός από από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθεια. Τέλος, την συνέχιση της προφυλάκισης του μέλους της οργάνωσης Θ.Χ. με κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, εμπρησμός από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου από κοινού, απείθεια. Όλες οι κατηγορίες συνοδεύονται από τον τρομονόμο 187Α.

Τα χαράματα της 19/12, απάγεται από τα κολαστήρια του Κορυδαλλού ο αιχμάλωτος Θάνος Χατζηαγγέλου και μετάγεται στις φυλακές της Νιγρίτας. Αυτή η εκδικητική μεταγωγή οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών κράτησης των αιχμαλώτων. Το ίδιο βράδυ ο αγωνιστής Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνει ότι προχωράει σε απεργία πείνας και δίψας, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο ο ίδιος αρνείται με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, στις 05/01 εκδίδεται παραπεμπτικό για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τότε ο Θ.Χ. ανακοινώνει την αναστολή της απεργίας δίψας συνεχίζοντας όμως την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Με την μεταφορά του στις 15/01 στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού(όπου παραμένει μέχρι και σήμερα),η οποία γίνεται με όρους ειδικής μεταγωγής και όχι διακομιδής απεργού πείνας, ο Θ.Χ. να ανακοινώνει τη λήξη της απεργίας πείνας.

Με τη δημοσίευση ενός άρθρου σε καθεστωτικό site της Λάρισας, που φωτογραφίζει την υπόθεσή τους, γνωστοποιείται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Λάρισα στις 04/04 χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση τόσο στους κατηγορούμενους όσο και στους συνηγόρους. Ο ορισμός της δίκης σε μια πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης, όπου θα ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα, σύμφωνα με τα άρθρα γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αυτό ως μόνο στόχο έχει την αποδυνάμωση της αλληλεγγύης μας απέναντι στους 3 κατηγορούμενους, αλλά και την ψυχολογική τους εξασθένιση. Εμείς στεκόμασταν και θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, ό,τι και να κάνουν τα σκουπίδια αυτού του κράτους.

Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στους 3 κατηγορούμενους με ματιές, χαμόγελα και συνθήματα που σπάνε τους φραγμούς του κατασταλτικού μηχανισμού. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με μόνη διαφορά την αλλαγή της τοποθεσίας. Ξεπερνώντας τα τείχη, τα κάγκελα και τις αλυσίδες τους, η σκέψη μας, η φωνή μας και το πάθος μας για αγώνα και ελευθερία ενώνεται μαζί τους και δυναμώνουν εμάς και τις αντιστάσεις μας. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο στις 14/06 στα δικαστήρια της Λάρισας στις 9:00.

Δύναμη στους Θάνο Χατζηαγγέλου, Πάνο Καλαϊτζή και την Γεωργία Βούλγαρη.

Μόνο όπλο η αλληλεγγύη.

Μπουρλότο και φωτιά.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Στις 4 Απρίλη ξεκίνησε η δίκη των 3ων συντρόφων μας Θ.Χατζηαγγέλου, Γ.Βούλγαρη και Π.Καλαϊτζή στη Λάρισα. Ο Θ.Χατζηαγγέλου και η Γ.Βούλγαρη είχαν συλληφθεί στις 8/2/2022, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα του Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται η προσαγωγή του Π.Καλαϊτζή, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε σύλληψη. Στις 12/2 περάσαν από την διαδικασία ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους στην Οργάνωση “Αναρχική Δράση”(187Α), τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού και των ευρημάτων του σπιτιού και μετέπειτα στις 10 Μάρτη τη συμμετοχή του στην οργάνωση, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας στο ΙΕΘΠ και ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Για μία ακόμη φορά η κρατική εκδικητικότητα είναι φανερή. Η αντιτρομοκρατική για να “στήσει” ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, ψάχνει μανιωδώς ένα τρίτο άτομο, για να παρουσιάσει μία ακόμη επιτυχία, με μόνα στοιχεία το συσχετισμό του Π.Καλαϊτζή με το σπίτι όπου συνελήφθησαν οι άλλοι δύο και λόγω των συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον Θ.Χατζηαγγέλου. Στο βούλευμα του 6μήνου όμως η συγκεκριμένη κατηγορία “έπεσε”. Πλέον ο Π.Καλαϊτζής είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η Γ.Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και ο Θ.Χατζαηγγέλου βρίσκεται ακόμη προφυλακισμένος στα μπουντρούμια της “Δημοκρατίας”.

Η δικαστική εξουσία θα καταδικάσει τις επαναστατικές πράξεις της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, της οποίας οι επιθέσεις ήταν σε κρατικούς, εξουσιαστικούς, καπιταλιστικούς στόχους και σε αντίστοιχα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τους εχθρούς όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για την συνολική απελευθέρωση. Μία δικαστική εξουσία που δίνει ελαφρυντικά, χαμηλές ποινές και αναστολές σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν την εκμετάλλευση και την υποτίμηση των ζωών μας, σε κακοποιητές, βιαστές και δολοφόνους, σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές του κοινωνικού συνόλου. Ούτως ή άλλως δεν περιμένουμε καμία επιείκεια, καμία δικαιοσύνη από τους εχθρούς της ελευθερίας, απλά κάθε φορά οφείλουμε να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους και τους πραγματικούς υπεύθυνους των καταστροφικών συνεπειών που επωμιζόμαστε.

Το κράτος κατέχει το μονοπώλιο της «νόμιμης» βίας, καταστέλλοντας κάθε πράξη αντιβίας του ριζοσπαστικού πολύμορφου κινήματος, κάθε εστία αντίστασης, ανατρεπτικού λόγου και πράξης. Επεμβαίνει στις κοινωνικές σχέσεις, χρησιμοποιώντας την ωμή κρατική βία και τα μέσα αφομοίωσης, υποδουλώνει συνειδήσεις, επιδιώκει να αποσπάσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση απέναντι σε όποιες “μεταρρυθμίσεις”, χειραγωγώντας έτσι την κοινωνία ώστε να λειτουργεί για χάρη αυτού. Προωθούνται έτσι νόμοι που βασίζονται πάνω σε μία ολόκληρη βιομηχανία επιτήρησης, ελέγχου, πειθαρχίας και εγκλεισμού που όχι μόνο χλευάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά εκμεταλλεύονται και λεηλατούν όλο το φυσικό κόσμο. Κύριος στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης, πόσο μάλλον της παρούσας, είναι η πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας ενώ στην ουσία ο πραγματικός τρομοκράτης ενσαρκώνεται στην ίδια μέσα από την κρατική αδιαφορία που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα, με τελευταίο παράδειγμα το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών με δεκάδες νεκρούς. Η μηδενική κρατική ευθύνη απέναντι στα χαμηλά ταξικά κοινωνικά στρώματα είναι μία τρανή απόδειξη της θανατοπολιτικής του ελληνικού κράτους.

Η στάση μας απέναντι σε κάθε λογής εξουσιαστές-κανίβαλους είναι ξεκάθαρη και η στήριξη μας προς τον πολύμορφο αγώνα αδιαμφισβήτητη. Ως αναρχικές/οι έχουμε το χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους αγώνες, απέναντι στην ίδια την πολιτική μας ύπαρξη να μην εγκαταλείπουμε ο ένας την άλλη ακόμη και όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε έναν άλλο κόσμο γιατί μόνο όταν θα περπατήσουμε όλοι και όλες μαζί πάνω στα συντρίμμια του γερασμένου αυτού κόσμου, πορευόμενοι/ες προς μια επαναστατημένη κοινωνία με τις δικές μας αξίες και ιδανικά, θα είμαστε ελεύθεροι/ες.

Αλληλεγγύη στους 3 συντρόφους Θ. Χατζηαγγέλου, Γ. Βούλγαρη και Π. Καλαϊτζή

Οι μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις δεν κάμπτονται , δεν λυγίζουν

Η Αναρχική Δράση δεν δικάζεται

Πόλεμο στην κρατική τρομοκρατία

κατάληψη Terra Incognita

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνήγορων υπεράσπισης και την απόφαση.


Η τελευταία συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την ενοχή των Θ. Χατζηαγγέλου και Γ. Βούλγαρη και την απαλλαγή όλων των κατηγοριών από τον Π. Καλαϊτζή. Πιο συγκεκριμένα για την συντρόφισσα Γεωργία πρότεινε το κακούργημα να μετατραπεί σε πλημμέλημα καθώς δεν υπήρχε ο κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Για τον σύνροφο Θάνο επέρριψε κατηγορίες για 5 πράξεις από τις οποίες στις 3 προκύπτει το κακούργημα. Στη μία ενέργεια το κακούργημα βασίζεται γιατί υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και στις άλλες δύο γιατί ήταν εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας. Σύμφωνα με την αγόρευσή του συντρέχουν οι προϋποθέσεις οι κατηγορίες οι συγκεκριμένες να μείνουν υπό το καθεστώς του άρθρου 187α (αντιτρομοκρατικός).

Η συνεδρίαση διακόπηκε για την Τετάρτη 14 Ιούνη στις 09:30, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την απόφαση.

Κατάληψη Ντουγρού


Την Τετάρτη 14/6 στα δικαστήρια της Λάρισας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελευταία δικάσιμος για την υπόθεση «Αναρχική Δράση». Έχει ολοκληρωθεί η πρόταση του εισαγγελέα για τους 3 κατηγορούμενους και πλέον απομένουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική απόφαση. Καθόλη την πορεία αυτού του δικαστηρίου ήταν ξεκάθαρο πως όλες οι κατηγορίες που βάρυναν τον Παναγιώτη Καλαιτζή δεν μπόρεσαν ποτέ όχι απλά να αποδειχθούν αλλά ούτε κάν να στοιχειοθετηθούν. Ήταν ξεκάθαρη η ανικανότητα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να αποδείξει οποιαδήποτε σχέση του με τα όσα από την αρχή του καταλογίζονταν. Για ακόμα μια φορά το μόνο που αποδείχθηκε ήταν η σκευωρία που στήθηκε για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους η οποία και οδήγησε τον Πάνο να περάσει εφτά μήνες από τη ζωή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες απλώς αναδεικνύει το αυτονόητο, πως ήταν δηλαδή οι κοινωνικές σχέσεις αυτές που ποινικοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για το στήσιμο μιας δικογραφίας. Όπως και στην αρχή, έτσι και τώρα που οδεύουμε στο τέλος αυτής της κωμικοτραγικής ιστορίας θα είμαστε εκεί για να προτάξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης και να φωνάξουμε πως οι ζωές μας δεν παιχνίδι στα χέρια κανενός.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης 14/6 στις 9.00 στα Δικαστήρια Λάρισας

Την Τετάρτη 14/6 στα δικαστήρια της Λάρισας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελευταία δικάσιμος για την υπόθεση …

Posted by FreePanoulis on Tuesday, June 13, 2023


Αλληλεγγύη στα διωκόμενα συντρόφια Γ. Βούλγαρη, Π. Καλαϊτζή και Θ. Χατζηαγγέλου
Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Λάρισας
Τετάρτη 14 Ιουνίου, 9:30π.μ. [Απόφαση δικαστηρίου]

Στις 4 Απριλίου 2023, όπως γνωστοποιήθηκε από τοπική ιστοσελίδα της Λάρισας και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση στους κατηγορούμενους ή/και στους δικηγόρους, θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Λάρισας η δίκη του αναρχικού συντρόφου και αιχμάλωτου μέλους της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση”, Θάνου Χατζηαγγέλου, της αναρχικής συντρόφισσας Γεωργίας Βούλγαρη και του Παναγιώτη Καλαϊτζή. Αφορμή για τις διώξεις εναντίον τους ήταν η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη, την νύχτα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου του 2022.

Την συγκεκριμένη μέρα λοιπόν, η αντιτρομοκρατική εισβάλει σε σπίτι της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνοντας την Γ. Β. και τον Θ. Χ. και το απόγευμα της ίδιας μέρας, προχωράει και στην σύλληψη του Π. Κ. Έπειτα από πάνω από μία μέρα που τους κρατούν σε καθεστώς απομόνωσης στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, με κουκούλες και χειροπέδες, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επιθέσεις της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση” από το 2016 μέχρι και τη σύλληψή τους, με τους μπάτσους και τα κανάλια να παρουσιάζουν τις συλλήψεις αυτές ως άλλη μία επιτυχία της ΕΛΑΣ έναντι της “εγχώριας τρομοκρατίας”.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, τα συντρόφια θα περάσουν από ανακρίτρια. Εκεί, ο Θ. Χ. θα αναλάβει την ευθύνη του εμπρησμού, η Γ. Β. θα υπεραμυνθεί της επιλογής της να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην επίθεση αυτή και ο Π. Κ. αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα αποφασίσουν την προφυλάκιση και των τριών στις φυλακές Κορυδαλλού. Εφτά μήνες αργότερα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφασίζει την αποφυλάκιση του Π. Κ. με περιοριστικούς όρους (παρόν δύο φορές τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα), τον κατ’ οίκον περιορισμό της Γ. Β. με βραχιολάκι και την συνέχιση της προφυλάκισης του Θ. Χ., ο οποίος από τις 10 Μαρτίου έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση”. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν πλέον, στα πλαίσια πάντα του 187Α, αφορούν την από κοινού κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών και για τους τρεις και εμπρησμό και έκρηξη από κοινού και από πρόθεση για την Γ. Β. και τον Θ. Χ., με τον Θ. Χ. να επιβαρύνεται και με την κατηγορία της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση.

Στην υπόθεση αυτή φαίνονται για άλλη μια φορά ανάγλυφα όλες οι τακτικές εξόντωσης αγωνιστ(ρι)ών που χρησιμοποιεί κράτος και αντιτρομοκρατική. Βίαιη σύλληψη συντρόφων και συντροφισσών με πολύωρη απομόνωσή τους χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οικεία πρόσωπα και δικηγόρους. Ποινικοποίηση φιλικών και επαγγελματικών σχέσεων για να εμπλέξουν τον Π. Κ., προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εμπεδώσουν την πολιτική και φυσική απομόνωση όσων επιλέγουν αναβαθμισμένες μορφές αγώνα, αλλά και με επιμέρους πρακτικό στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 3ών ατόμων ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο 187Α. Συνακόλουθη πολύμηνη προφυλάκισή τους που, ειδικά την περίπτωση του Π. Κ., γίνεται χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και με τις καταθέσεις των ίδιων των “αντιτρομοκρατικάριων” να μην τον περιλαμβάνουν καν ως αναφορά. Και φυσικά, χρήση του τρομονόμου 187Α ώστε να συνδεθούν και τα τρία άτομα κατά το δοκούν με τις επιθέσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες τους. Τέλος, ακόμη και ο ορισμός της δίκης σε πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης που διαμένουν κανονικά τα συντρόφια μας, για λόγους “ασφαλείας” (όπως ενημερωθήκαμε από τα καθεστωτικά), γίνεται τόσο για την ψυχική εξουθένωσή τους, όσο και για να δυσχεράνει την αλληλεγγύη από πλευράς του κινήματος.

Για τον αναρχικό σύντροφο Θ. Χ. δε, η εκδικητική του μεταχείριση δεν σταματάει στα παραπάνω. Τόσο λόγω της συμμετοχής του στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” αλλά και της ενεργού συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που τρέχει με πολύμορφες κινήσεις από τον Οκτώβρη του 2022, στις 19 Δεκέμβρη θα απαχθεί από το κελί του και θα μεταχθεί αιφνιδιαστικά στις φυλακές της Νιγρίτας. Ο Θ. Χ. θα απαντήσει με έναρξη απεργίας πείνας και δίψας, ζητώντας την γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του καθώς και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Έξι μέρες μετά θα εισαχθεί στο νοσοκομείο Σερρών, με την εισαγγελία να διατάζει την υποχρεωτική του σίτιση, βασανιστήριο στο οποίο ο σύντροφός μας αντιστάθηκε επιτυχώς. Με την έκδοση παραπεμπτικού για μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στις 5 Ιανουαρίου του 2023, ο Θ. Χ. Θα σταματήσει την απεργία δίψας, και με την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εκεί στις 15 του ίδιου μήνα, θα τερματίσει και την απεργία πείνας. Ο σύντροφος παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα.

Σε περιόδους παρατεταμένης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε την τελευταία δεκαετία, το κράτος στοχοποιεί τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας όλο και πιο αναβαθμισμένα κατασταλτικά εργαλεία. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων που ζήσαμε τα χρόνια της καραντίνας και τις απαγορεύσεις να κατέβουν διαδηλώσεις στον δρόμο, ή τον περιορισμό τους σε μέρος αυτού, βάσει του νέου νόμου που ψήφισε η ΝΔ στην αρχή της διακυβέρνησής της, έως τις συνεχείς αναθεωρήσεις του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, που περιλαμβάνει πάντα και την αναβάθμιση του “αντι-τρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου, το κράτος επιβάλει το δόγμα “τάξης και ασφάλειας” με ξύλο, αύρες, στήσιμο δικογραφιών και ποινική εξόντωση αγωνιστ(ρι)ών, καθώς και υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των κρατικών κολαστηρίων. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα ως κρίσιμης σημασίας εργαλεία για να αντισταθούμε σε όλα τα παραπάνω. Στεκόμαστε δίπλα στα συντρόφια μας Γ. Β. και Θ. Χ., που επέλεξαν να επιστρέψουν μέρος της κρατικής βίας πίσω στην εξουσία και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στον Π. Κ. που βρέθηκε μπλεγμένος σε άλλη μία κρατική μηχανορραφία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Τη Τρίτη το πρωί στις 4 Απριλίου στα δικαστήρια Λάρισας ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του Πάνου Καλαϊτζή, της Γεωργίας Βούλγαρη και του Θάνου Χατζηαγγέλου. Οι τρεις τους συνελήφθησαν σε επιχείρηση που ακολούθησε μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού το Φεβρουάριο του 2022. Αρχικά κατηγορήθηκαν ως “τρομοκρατική οργάνωση” με βάση τον τρομονόμο 187Α κατηγορία η οποία όμως στη συνέχεια αποσύρθηκε από το δικαστικό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο του 2022. 14 μήνες ήδη πέρασαν από την σύλληψή τους, διάστημα κατά το οποίο ο Πάνος Καλαϊτζής προφυλακίστηκε για 7 μήνες χωρίς την ύπαρξη του παραμικρού στοιχείου που να τον συνδέει με την υπόθεση. Το μόνο στοιχείο είναι η παραχώρηση για ένα διάστημα του σπιτιού του στον συνάδελφό του, Θ. Χατζηαγγέλου. Ο Πάνος Καλαϊτζής αποφυλακίστηκε εντέλει το Σεπτέμβριο μετά από απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η Γ. Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, ενώ ο Θ. Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε καθεστώς προφυλάκισης νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο φυλακών του Κορυδαλλού μετά πολυήμερη απεργία δίψας και πείνας που πραγματοποίησε.

Μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας τοπικές φυλλάδες της Λάρισας δημοσιεύουν ότι το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί εκεί, μεταφέροντας το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι επίκειται δικαστήριο “τρομοκρατών” προκαταλαμβάνοντας έτσι την κοινή γνώμη. Ο στόχος διττός: αφενός το δικαστήριο να διεξαχθεί σε καθεστώς αστυνομοκρατίας δηλαδή να λάβει χώρα ένα ακόμα τρομοσόου από αυτά που δεκάδες έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να σπάσει το κλίμα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους και να τους κάμψει το ηθικό. Εκπέμπεται μήνυμα και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος.

Το κράτος επιχειρεί να δείξει την πυγμή του σε μια παρατεταμένη περίοδο επίθεσης στην κοινωνία και ενώ η οργή μετά το έγκλημα των Τεμπών δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Παράλληλα διανύουμε προεκλογική περίοδο οπότε κράτος και κεφάλαιο δεν έχουν τίποτε να υποσχεθούν στην κοινωνία που μαστίζεται από την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το κράτος ποντάρει στην καταστολή, στο καθεστώς εξαίρεσης, στην απόδοση βαρύτατων κατηγοριών απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό όλου του κοινωνικού συνόλου και συσπειρώνοντας το ακροδεξιό του ακροατήριο.

Από την άλλη πλευρά η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρύψει την ταξική της θέση και φύση. Υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης με πολλά πρόσφατα παραδείγματα που η αστική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους μπάτσους/βιαστές/μαφιόζους ενώ τιμωρεί παραδειγματικά παρίες, μετανάστες όσους/όσες αγωνίζονται κλπ.

Τη στιγμή που οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας αρχίζουν να οξύνονται, ας αντεπιτεθούμε σε κράτος και κεφάλαιο με οργάνωση πείσμα και αγώνα, με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση.

Την Τετάρτη 14/6 αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να δηλώσουμε πως δεν θα αφήσουμε δικαστές, μπάτσους και κράτος να αυθαιρετούν πάνω στις ζωές αγωνιστών.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Παύση κάθε δίωξης στον Πάνο Καλαϊτζή.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική ομάδα Πυρανθός

Μοιραστείτε το άρθρο