Η επίθεση της εμπορευματοποίησης και των “επιχειρηματικών δραστηριοτήτων” ενάντια στους δημόσιους χώρους και στους χώρους πρασίνου συνεχίζεται…

Τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο των Δήμων της Αττικής έχουν βρεθεί χώροι πρασίνου, άλση, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, κοινωνικοί χώροι, καταλήψεις, πλατείες με στόχο την εμπορευματοποίηση, την τουριστικοποίηση και την υποτιθέμενη “ανάπλαση”. Εταιρείες και επιχειρηματίες που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους για τους τρόπους που παίρνουν την ανάθεση των έργων και για τα αποτελέσματα των εργασιών σε αυτούς τους χώρους, έχουν πέσει σαν τα αρπακτικά. Μία ακόμη τέτοια περίπτωση αποτελεί το Άλσος Άγιου Δημητρίου και η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης, με το δήμο και το κράτος να προετοιμάζουν το έδαφος για εκκένωση της κατάληψης με στόχο την εκμετάλλευση και την οικοδομική ληστρική επιδρομή στο άλσος.

Κείμενο του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης και κάλεσμα σε συνέλευση για την οργάνωση:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Διαφθορά και καταστολή.
Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι καταγραφής των εκλογικών αποτελεσμάτων, μας ενημέρωσαν οι νικητές των εκλογών ότι ετοιμάζονται να εκκενώσουν την κατάληψη του ΕΚΧ Βοτανικού κήπου προκειμένου να αρχίσει η οικοδομική ληστρική επιδρομή του Άλσους Αγ. Δημητρίου.
Η καταστροφή της πρώην δασικής έκτασης (“πρώην” λόγω του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, στο οποίο εμπεριέχεται ξεχωριστή απόφαση για Δημαρχείο στο Βοτανικό κήπο (Άρθρο 132)) και κατά συνέπεια του Άλσους ανατέθηκε στην πιο διεφθαρμένη εταιρεία της χώρας με πλούσια δράση ενάντια στο περιβάλλον και με ιστορικό στη διαφθορά, ΤΕΚΑΛ Α.Ε. Αυτό έγινε γιατί στο διαγωνισμό για την ανέγερση κτιρίου παρουσιάστηκε μόνο μία εταιρεία στον κατάλογο διαγωνισμού, η ΤΕΚΑΛ Α.Ε., και “απολύτως νόμιμα” βγήκε πρώτη αφού έτρεξε μόνη της και πήρε το έργο γιά αυτη την απάνθρωπη και ελεεινή αποστολή.
Ποια είναι η ΤΕΚΑΛ;
Ορισμένες δραστηριότητες είναι ενδεικτικές:
– Η ΤΕΚΑΛ είχε αναλάβει το έργο επίχωσης στην Πειραϊκή και
από τις 11/2/22. Τα κεσον που χρησιμοποιούσαν πλημμύρισαν
τη θαλασσα της Πειραϊκής με βυθοκορήματα, μπάζα και λοιπές τοξικές ουσίες. Αν θυμάστε αυτή την οικολογική καταστροφή στον Πειραιά η ΤΕΚΑΛ ήταν ο πρωταγωνιστής. Φυσικά πέρασε έτσι και αυτό διότι οι κομματικές συγγένειες είναι δυνατότερες από όλους τους νόμους.
– Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, μέτοχος της εταιρείας ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP (για υπενθύμιση η ΔΟΜΟΤΕΚΑ,
η προηγούμενη εταιρεία του υπουργού, ήταν αυτή που είχε αναλάβει να ξεριζώσει όλα τα δέντρα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων), διασώθηκε απο την ΤΕΚΑΛ. Αυτή η συμφωνία,
προέβλεπε ότι η ΤΕΚΑΛ θα καταβάλει μόλις 1,5 εκατ. ευρώ, για να πάρει , (περίπου ίσης αξίας με το ποσό που θα δώσει η ΤΕΚΑΛ, με βάση τον ισολογισμό του 2021), ενώ τα υπόλοιπα δάνεια, ύψους 15,5 εκατ. ευρώ θα διαγραφούν. Τα κατάφερε και εκεί χωρίς ιδιαίτερο κόστος με δάνεια, χρέη και διαγραφές. Και μετά την εκδούλευση στον υπουργό είναι παρούσα σε όλα τα λιμενικά αλλά και Δημοτικά έργα των κομματικών δημάρχων, σταθερά προσηλωμένη στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η κατάληψη του ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ στα 14 χρόνια της ύπαρξής της, κατάφερε απευθυνόμενη στην κοινωνία να παράγει ασταμάτητα μέσα από την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, μακριά από την γκρίζα ζώνη των κομματικών και οικονομικών συμφερόντων.
Τον Βοτανικό χτυπούν οι εχθροί του δημόσιου χώρου, οι εχθροί των κοινών, που είτε μιλάμε για τον αποχαρακτηρισμό και την απειλή καταστολής από το κράτος και τους παράγοντες του, είτε μιλάμε για θρασύδειλες επιδρομές ομάδων νεοναζί, μιλάμε για προσπάθειες να τρομοκρατήσουν, να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή στα κοινά και να εκκενώσουν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και να τους θυσιάσουν στους βωμούς του κέρδους και του ιδεολογικού μένους. Μεθοδεύουν μια κοινωνία διαλυμένη, μια κοινωνία της εξατομίκευσης, μέσα στο αδιέξοδο της μετριότητας και της παραίτησης για να μπορούν να επιπλέουν ελέγχοντας και επιβάλλοντας διαμέσου της εξουσίας και της προσταγής.
Αν οι μπουλντόζες του κράτους ζεσταίνουν τις μηχανές τους το κίνημα αντίστασης είναι σε κατάσταση αναμονής για να εμποδίσει τη λεηλασία της φύσης που στόχο έχει κερδοσκοπικά και φαραωνικά έργα. Απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε καθένα που θέλει να πάρει τη ζωή στα χέρια του να έρθει δίπλα μας για να αποτρέψουμε την καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας στο βωμό του κέρδους.
Καλούμε άτομα και συλλογικότητες σε συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης στην κατάληψη του Βοτανικού κήπου την Τρίτη 6 Ιούνη τις 20:00.
Ελεύθερος Κοινωνικό Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Διαφθορά και καταστολή. Ετοιμάζουν επίθεση στην κατάληψη για να λεηλατήσουν το Αλσος. COTANIKO1 ΚΑΤΩ TA ΚΑΤΑΛΗΥΕΙΣ ΚΗΠΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ επεύθερος Βοτανικός Οι εκλογές έγιναν η καταστολή ήρθε. Î διεφθαρμένη εταιρεία ΤΕΚΑΛ με τις ευλογίες του υπουργού N. Παπαθανάση ανέλαβε την κατασκευή ως η μόνη διαγωνιζόμενη. Αν οι μπουλντόζες του κράτους ζεσταίνουν τις μηχανές τους το κίνημα αντίστασης είναι σε κατάσταση αναμονής να εμποδίσει τη λεηλασία της φύσης για κερδοσκοπικά και φαραωνικά έργα. Καλούμε άτομα και συλλογικότητες σε συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης στην κατάληψη του Βοτανικού κήπου την ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ (20:00"
Μοιραστείτε το άρθρο