Δημοκρατική Παιδεία και Ελευθερία στη Μάθηση, πανελλαδική συγκέντρωση 2-5 Ιουνίου

Το Μικρό Δέντρο ταξιδεύει στις 2-5 Ιούνη στο Σερνικάκι Φωκίδας μαζί με την Δικτύωση για την ελευθεριακή παιδεία και την βιωματική μάθηση στην Πανελλαδική Συνάντηση Δημοκρατικής Παιδείας που διοργανώνεται από την ΣυνΠαιδεία EUDEC Greece με θέμα την “Δημοκρατική Παιδεία και την Ελευθερία στη Μάθηση”.

Προτεινόμενες εκδηλώσεις:
📍Παρασκευή 2.6
🌱“Ένα ελεύθερο σχολείο στο χωριό γεννιέται” , συζήτηση με την παιδαγωγική ομάδα
📍Σάββατο 3.6
🌱“Το μήνυμα του δημοκρατικού σχολείου Summerhill” παρουσίαση από την Νανά Χατζή, πρώην μέλος του προσωπικού του σχολείου
🌱“Κύκλοι δικαιωμάτων, κύκλοι δημοκρατίας στο δημόσιο σχολείο” παρουσίαση Ασπασία Καλησώρα, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συντονίστρια και επιμορφώτρια πιλοτικών στην παιδαγωγική ομάδα του «Σκασιαρχείου»
🌱“Δικτύωση για την Ελευθεριακή Παιδεία και την Βιωματική Μάθηση και προβολή του Ντοκιμαντέρ το Σχολ(ε)ίο μας (σκηνοθεσία Φ. Αυγουλέα)” παρουσίαση από τα μέλη του Δικτύου Μικρός Nτουνιάς Mikros Dounias , Το Σπορείο, Το Μικρό Δέντρο , Ομάδα Βουνού.
📍Κυριακή 4.6
🌱“Ο ρόλος του δασκάλου” παρουσίαση από τον Χρήστο Βούλη εκδότης της περιοδικής επιθεώρησης για την ελευθεριακή παιδαγωγική “Το νησί της Αλφαβήτου”
🌱“Ataxia school”παρουσίαση του Δημοκρατικού Σχολείου του Βουνού στο Στείρι
📍 Πληροφορίες για το πρόγραμμα https://www.educationplus.gr/festival2023/
Μπορεί να είναι pop art κείμενο
Μοιραστείτε το άρθρο