Κινητοποιήσεις για τα 75 χρόνια από τη Νάκμπα, Δευτέρα 15/5 στην Ισραηλινή Πρεσβεία

75 Χρόνια Νάκμπα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ, 18:00

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και το συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

75 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ

Καταστροφή-Αντίσταση-Επιστροφή

75 Χρόνια οι επιθέσεις, οι βομβαρδισμοί, οι σφαγές εναντίον του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού συνεχίζονται. Τα πρόσφατα γεγονότα των συνεχόμενων επιθέσεων στο τέμενος Αλ Άκσα, στην Ιερουσαλήμ, οι συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστινίων, οι επεμβάσεις του ισραηλινού στρατού στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η δολοφονία του παλαιστίνιου κρατούμενου απεργού πείνας για 86 μέρες, Khader Adnan, αναδεικνύουν ξεκάθαρα ποιος είναι αυτός που τρομοκρατεί τους λαούς της περιοχής.

Η στήριξη στον ηρωικό αγωνα τον Παλαιστινίων αποτελεί καθήκον, σε μια περίοδο που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- ΙΣΡΑΗΛ, επιδιώκουν τον αφανισμό της Παλαιστίνης. Οι κινήσεις και οι συμφωνίες ιμπεριαλισμού και σιωνισμού, το πρότερο χρονικό διάστημα το αναδεικνύουν ξεκάθαρα αυτή τη συνθήκη. Αναγνώριση Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, “Συμφωνία του Αιώνα” υπό τις ΗΠΑ, προσάρτηση με επίσημη αναγνώριση στο Ισραηλινό κοινοβούλιο μεγάλων κομματιών της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, λυσσαλέοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και αλλεπάλληλες επιθέσεις στη Δυτική Όχθη.

Αλλά η Παλαιστίνη συνεχίζει και αντιστέκεται ηρωικά, παρά το εμπάργκο, τους βομβαρδισμούς, τις σφαγες, τους χιλιάδες κρατούμενους και ξεριζωμένους. Αποτελεί φωτεινό σηματοδοτεί για όλα τα κινήματα διεθνως.Χιλιάδες παλαιστίνιοι βρίσκονται κρατούμενοι, στις ισραηλινές φυλακές, μεταξύ αυτών εκατοντάδες παιδιά. Μέσα στις φυλακές συνεχίζεται η αντίσταση, με απεργίες πείνας, ενάντια στην απομόνωση, τα βασανιστήρια και το ειδικό καθεστώς της διοικητικής κράτησης. Μάρτυρας της αντίστασης ενάντια στην διοικητική κράτηση είναι και ο Khader Adnan, που έπεσε στις 86 μέρες απεργίας πείνας. Μαχητής για τη δικαιοσύνη και τη λευτεριά του παλαιστινιακού λαού. Να οργανώσουμε την πάλη μας, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, να αντισταθούμε φωνάζοντας ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ, 18:00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο


Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 15 ΜΑΗ στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 18:00 και προβολή ταινίας στις 11 ΜΑΗ στις 19:00 στον πολιτικό χώρο του «Διαρκή Αγώνα» Μεθωνης 48.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 15 ΜΑΗ στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 18:00 και προβολή ταινίας στις 11 ΜΑΗ στις 19:00 στον πολιτικό χώρο του «Διαρκή Αγ ώνα» Μεθωνης 48.

15 ΜΑΗ.

Μέρα τιμής και μνήμης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα των παλαιστινίων ενάντια στο κράτος του Ισραήλ. 75 χρόνια διαρκούς Νακμπα, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθονται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης.

Σε ένα λαό που οι αγώνες του έχουν σημαδέψει και επαναχαράξει τη λέξη “αντίσταση” στο σήμερα. Σε ένα λαό που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η διαρκής πάλη, η απελευθέρωση και η λευτεριά δεν είναι λέξεις κενού νοήματος αλλά αποτελούν καθημερινό συγκροτητικό στοιχείο της ίδιας της αντίστασής τους, του ίδιου τους του αγώνα. Ενός αγώνα που εμπεριέχει όλες τις μορφές πάλης, όλα εκείνα δηλαδή τα στοιχεία που εμπνέουν και δίνουν ελπίδα ακόμα σε δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες να παλεύουν για το δίκιο του αγώνα. Να παλεύουν για τη δίκαιη ζωή.

Και ενώ η παλαιστινιακή αντίσταση κρατάει ακόμα γερά, η συνεχιζόμενη με αμείωτη ένταση “στρατηγική Imageεκκαθάρισης” των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες αναδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ κατά παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και σε άλλες περιοχές ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του “αντιτρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Μέσα σε όλη αυτή την εκδικητική πολεμική στρατηγική του Ισραήλ έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη δολοφονία του αγωνιστή επαναστάτη, απεργού πείνας για 86 μέρες, Sheikh Khader Adnan, στις ισραηλινές φυλακές. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν πρόκειται για μια ακόμα παράπλευρη απώλεια. Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Το ελληνικό κράτος από την άλλη επιδεικνύει την απόλυτη στήριξή του στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση των παλαιστινίων, μέσω των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συμφωνιών με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Μέσα από τις κοινές αμυντικές ασκήσεις, την κοινή πολιτική και την κοινή γεωπολιτική κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη επιχειρεί την όλο και μεγαλύτερη συνεργασία και την ακόμα περισσότερη πρόσδεσή του με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Οι τελευταίες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ – Ελλάδα – Κύπρου – Ισραήλ θέτουν το ελληνικό κράτος συνένοχο στις χρόνιες εγκληματικές πολιτικές που καταστρατηγούν την ελευθερία ενός λαού.

Η διεθνής εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί χρόνια τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη σφαγή των παλαιστίνιων τόσο από την κεντρική πολιτική ατζέντα όσο και από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλει και πρέπει να ανατραπεί. Απέναντι σε αυτή τη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών κατάδειξης και καταδίκης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους, αλλά και της σιωπηλής αποδοχής αυτών από τα ιμπεριαλιστικά τσιράκια του ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ αποτελεί χρέος και καθήκον των επαναστατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. Όλων αυτών δηλαδή που χρόνια τώρα αντιστέκονται, αγωνίζονται και πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και το κεφάλαιο.

Η φετινή Νάκμπα να πυροδοτήσει ξανά το κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ, 6 μ.μ.

Nakba 2023

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
15 Μάη 1948 – 2023

15 Μάη είναι η μέρα της Νάκμπα, της μεγάλης Καταστροφής, η μέρα που εκατομμύρια Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν σε βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, από τάγματα ένοπλων σιωνιστών τρομοκρατών, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες αμάχους, να σβήσουν Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πληθυσμιακά κράτος με συμπαγή εβραϊκό πληθυσμό, το κράτος του Ισραήλ. Φέροντας σε πέρας με σύστημα, προσχεδιασμένα και προμελετημένα το σιωνιστικό σχέδιο εθνικής εκκαθάρισης των Παλαιστινίων, οι πρώτοι ηγέτες του Ισραήλ έθεταν τα θεμέλια για την σταθεροποίηση του ιμπεριαλιστικού ζυγού στη Μέση Ανατολή.

75 χρόνια μετά την Νάκμπα, 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι είναι πρόσφυγες από το 1948. Οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, φτωχοί αγρότες στην πλειοψηφία τους, εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων σε γειτονικές χώρες: στην Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία, και αλλού, εκτοπίστηκαν και εσωτερικά στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Σε συνθήκες απερίγραπτης εξαθλίωσης, κατατρεγμού και καταπίεσης τόσο από το Ισραήλ όσο και από τα αραβικά καθεστώτα, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαφύλαξαν δυο πράγματα ως κόρη οφθαλμού: το κλειδί του σπιτιού τους και την ιδέα της Επιστροφής. Η ιδέα της Επιστροφής, θεμέλιο ενός αναγεννημένου Παλαιστινιακού έθνους, κωδικοποιήθηκε σε παλλαϊκό σύνθημα και μετουσιώθηκε σε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εθνικών διεκδικήσεων των Παλαιστίνιων.

Οι δυσκολίες και τα βάσανα της προσφυγιάς δεκαετίες τώρα δεν δάμασαν τους Παλαιστίνιους. Δεν θα τους δαμάσουν και τώρα. Οι πρώτες εστίες αντίστασης ξεκίνησαν από τους ‘αθλίους’ των προσφυγικών στρατοπέδων. Μετά την συντριπτική ήττα που υπέστησαν τα χρεοκοπημένα αραβικά καθεστώτα στον πόλεμο του 67, το νέο ξεριζωμό 800.000 περίπου Παλαιστινίων, οι πρώτες αντάρτικες επιχειρήσεις άρχισαν να λαμβάνουν χώρα σε Λίβανο και Ιορδανία. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη ιστορική Παλαιστίνη και η σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό άρχισαν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, μέχρι να έρθει η πρώτη νίκη της λαϊκής αντίστασης στην Ιορδανία, στο χωριό των Παλαιστίνιων προσφύγων Καραμά (Αξιοπρέπεια), όταν οι αντάρτικες Παλαιστινιακές ομάδες απέκρουσαν γενναία την εισβολή του ισραηλινού στρατού. Και εκεί κάπου γεννιέται ο θρύλος της Παλαιστινιακής επανάστασης: από την Ιορδανία του βασιλιά Χουσείν, στη συνέχεια στο Λίβανο ενάντια στους φασίστες Φαλαγγίτες, τα τσιράκια του σιωνιστικού κράτους, και ύστερα μέσα στην Παλαιστίνη με την πρώτη και δεύτερη Ιντιφάντα, ως σήμερα στην ελεύθερη-πολιορκημένη Γάζα.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία την Δευτέρα 15 Μάη, 18:00, για να διατρανώσουμε την οργή μας για το κράτος του Ισραήλ που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεριζώνει Παλαιστίνιους και να δημιουργεί εβραϊκές αποικίες στην ιστορική γη της Παλαιστίνης.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


75 χρόνια από τη Νάκμπα- Διαδήλωση Αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη [Δευτέρα 15 Μαΐου Πρεσβεία Ισραήλ]

“Όταν σε πολιορκούν

Η ζωή είναι μια στιγμή

Ανάμεσα στην ανάμνηση

Της πρώτης στιγμής

Και στη λήθη

Της τελευταίας

Οι στρατιώτες μετρούν την απόσταση

Ανάμεσα στο είναι και το μηδέν με κιάλια

Κρυμμένοι πίσω απ’ τα τανκς

Εμείς μετράμε την απόσταση

Ανάμεσα στο σώμα μας και τις ρουκέτες

Μονάχα με τις έξι μας αισθήσεις”

Μαχμούντ Νταρουίς

75 χρόνια από τη Νάκμπα

75 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων…

75 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα για την Επιστροφή

75 χρόνια από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Διαχρονική πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητη παρακαταθήκη για τους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, η post imageπαλαιστινιακή αντίσταση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον της των τελευταίων χρόνων. Από τις αρχές του 2023 και με την εκλογή της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης ( Νετανιάχου -Μπεν Γκβιρ) οι επιθέσεις “αφανισμού” εναντίον Παλαιστίνιων όλων των ηλικιών σε όλη την Παλαιστίνη (Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ιεριχώ, Τζενίν, Γάζα) είναι συνεχείς. Τα παραδείγματα των επιθέσεων “αφανισμού” πολλά. Δολιοφθορές ισραηλινών εποίκων σε μαγαζιά Παλαιστινίων, πυροβολισμοί και βανδαλισμοί σε σπίτια, λιντσάρισματα, ενώ ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα με εισβολές, συλλήψεις, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και επεμβάσεις σε στρατόπεδα προσφύγων, πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες – ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική. Αποτελεί έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια είναι αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».

Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και αυτή βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος» του νεκρού απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Αντνάν, ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα και αυτή η ισραηλινή επίθεση είναι «καταδικασμένη», να αποτύχει και να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη νίκη της Αντίστασης, ένα ακόμα βήμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Η μαζική λαϊκή αντίσταση και οι τελευταίες ένοπλες επιθέσεις της παλαιστινιακής αντίστασης το επιβεβαιώνουν.

Σε κάθε περίπτωση η εκκίνηση ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τίθεται επιτακτικά! Πόσο μάλλον όταν η συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος εμβαθύνεται διαρκώς, όπως απέδειξαν πρόσφατα οι -για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος- κοινές ασκήσεις του ελληνικού στρατού με χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της «Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ», σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς και Κομοτηνή, πόσο μάλλον όταν οι μπίζνες του ελληνικού κεφαλαιου με το ισραηλινό αναβαθμίζονται διαρκώς.

Στη φετινή επέτειο της Νάκμπα στις 15 Μαΐου διαδηλώνουμε μαζικά και δυναμικά έξω από τη γιάφκα των Σιωνιστών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Κάτω ο πολεμοκάπηλος άξονας Ελλάδας Ισραήλ!

Όλοι-ες στη Διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ – Δευτέρα 15 Μαΐου 18.00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΚΜΠΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2023, 18:00,  Σταθμός Πανόρμου και μαζική πορεία προς την Πρεσβεία της Σιωνιστικής Κατοχής, Αθήνα
ΠΟΙΟΣ: SOMOUD
Το Σομούντ είναι μια συλλογικότητα για την κοινωνική δικαιοσύνη που εργάζεται ενεργά για να προασπίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, των προσφύγων και όλων όσοι βρίσκονται στο περιθώριο. Τοποθετούμε τον αντι-ιμπεριαλισμό στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με κάθε αναγκαίο μέσο, κατά την επιδίωξη της παλαιστινιακής απελευθέρωσης.
Η έννοια του «somoud» είναι να παραμείνουμε σταθεροί, ακλόνητοι και υπερήφανα ριζωμένοι σαν ελιά, σε συνεχή
αντίσταση με ακλόνητο το ηθικό. Τόσο στην ουσία όσο και στην κυριολεξία, είμαστε το Somoud.
Είμαστε αγωνιστές της ελευθερίας. Ο αγώνας μας είναι διαθεματικός και διεξάγεται μέσω μιας αντι-ιμπεριαλιστικής, αντιρατσιστικής, φεμινιστικής και αντι-αποικιακρατικής πρακτικής. Στεκόμαστε δίπλα σε φοιτητές, αγρότες, εργαζόμενους, κρατούμενους, πρόσφυγες και εκτοπισμένους, όπου κι αν βρίσκονται.
Το Somoud ενθαρρύνει τους ακτιβιστές στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο να τιμήσουν και να υποστηρίξουν την αντίστασή μας καθώς κάνουμε επιτόπιο ρεπορτάζ, οργανωνόμαστε κατά τόπους και δίνουμε χώρο σε όλους όσοι συμμερίζονται τις αξίες μας. Περισσότερο από το να υποστηρίζουν απλώς τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να οργανωθούν, να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν οι ίδιοι δράση για την Παλαιστίνη, δίπλα, αλλά και ανεξάρτητα από εμάς. Μέσα από ενωμένη και συνεπή προσπάθεια, μπορούμε να διαλύσουμε συνεργατικά και συλλογικά τα βίαια ιμπεριαλιστικά συστήματα που συντηρούν την παγκόσμια συνενοχή με την Ισραηλινή Κατοχή.
Στην Ελλάδα, η συμπαιγνία με το λεγόμενο κράτος του Ισραήλ είναι βαθιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύμβαση 1,6 δισ. δολαρίων μεταξύ της Elbit Systems, του μεγαλύτερου προμηθευτή όπλων του Ισραήλ, και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για προμήθεια λογισμικού, εκπαίδευση και υποστήριξη. Υπάρχουν επίσης εκκρεμείς συμφωνίες μίσθωσης και αγοραπωλησίας με την Israeli Aerospace Industries (IAI), η οποία παρέχει drones στην Ελλάδα για «επίβλεψη συνόρων». Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις, σε ελληνικό έδαφος, μεταξύ του ελληνικού στρατού και των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις, που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, αποτελούσαν μέρος της «Ελληνο-Ισραηλινής Στρατιωτικής Συνεργασίας», αλλά για εμάς αποκαλύπτουν τις στρατηγικές προθέσεις των ιμπεριαλιστικών θηρίων που επωφελούνται από τον εκτοπισμό, τον θάνατο και την καταστροφή μας.
ΓΙΑΤΙ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΚΜΠΑ
Η Nakba μεταφράζεται σε καταστροφή…
Η 15η Μαΐου 2023 σηματοδοτεί 75 χρόνια ενεργητικής αντίστασης στον Σιωνισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αναγκαστική εκδίωξη, τις μαζικές δολοφονίες και την καθυπόταξη των Παλαιστινίων. Την ημέρα της Νάκμπα, τιμούμε τον ευγενή αγώνα και ενισχύουμε τους συντρόφους μας που αντιστέκονται στην αποικιοκρατία των εποίκων, τη στρατιωτική κατοχή, το απαρτχάιντ και την πολιορκία που επιβλήθηκε από το λεγόμενο κράτος του Ισραήλ.
Σήμερα, τιμούμε τους μάρτυρες, τους φυλακισμένους και εκτοπισμένους που παρέμειναν ακλόνητοι μπροστά στην καταπίεση, παρά τον κίνδυνο της σύλληψης, του θανάτου και της απέλασης. Διεκδικούμε το δικαίωμα ύπαρξης χωρίς συνεχή βία, καθώς και το δικαίωμα της επιστροφής και της αυτοάμυνας.
Καθώς διαβάζετε αυτό, οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο μάχονται υπό αντίξοες συνθήκες. Την Τρίτη 2 Μαΐου, στις κατοχικές φυλακές, ο Khader Adnan βρήκε μαρτυρικό θάνατο κατά την 85η ημέρα της έβδομης στη σειρά απεργίας πείνας του. Εν τω μεταξύ, ο καρκινοπαθής κρατούμενος, Walid Daqqah, συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην ίδια εγκληματική ιατρική αμέλεια που πρόσφατα οδήγησε στον μαρτυρικό θάνατο τον Nassr Abu Hameid. Επίσης, τουλάχιστον 24 φυλακισμένα παιδιά αντιμετωπίζουν την εξωφρενική μέθοδο #unchilding, και αναγκάζονται να βιώνουν βασανιστική μοναξιά και εξαθλίωση.
Η 11η Μαΐου θα σηματοδοτήσει ένα χρόνο πένθους για τη Shireen Abu Aqleh, την αγαπημένη Παλαιστίνια δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε εξαιτίας της προσήλωσής της να αποκαλύψει τα δεινά της ισραηλινής κατοχής. Η κηδεία της Shireen ένωσε την Αλ Κουντς και όλη την Παλαιστίνη σε συλλογική θλίψη, τρομοκρατώντας την εύθραυστη σιωνιστική οντότητα. Είθε το μαρτύριό της να συνεχίσει να τροφοδοτεί την ενότητα στην αντίσταση.
Έξω από την Παλαιστίνη, 7 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς ιθαγένεια, όχι μόνο παλεύοντας για το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά και για να υπάρξουν με αξιοπρέπεια όπου κι αν βρίσκονται. Ως Somoud καλούμε όλους τους εκτοπισμένους στην Αθήνα να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Τέλος, χαιρετίζουμε και τιμούμε την ακλόνητη αντίσταση. Τον παλμό του κινήματος. Αυτούς που προστατεύουν άγρια τους Αγίους Τόπους, ευλογώντας το χώμα με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους. Τους ήρωες που επιδιώκουν ακλόνητα τη νίκη μέσα από όλες τις πράξεις απελευθέρωσης, από τον μαρτυρικό θάνατο μέχρι την οργάνωση της βάσης.
ΤΙ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΚΜΠΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
Καλούμε όλους τους πρόσφυγες, τους ακτιβιστές αλληλεγγύης, τις ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις και τις συλλογικότητες να ενωθούν μαζί μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς πραγματοποιούμε πορεία για να τιμήσουμε το 75ο έτος της Παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στο Σιωνιστικό καθεστώς, που ιδρύθηκε το 1948. Συγκέντρωση στις 18:00, σταθμός Πανόρμου. Μαζική πορεία προς την Πρεσβεία της Σιωνιστικής Κατοχής. Ελάτε μαζί μας σε συλλογική πράξη αγανάκτησης, αντίστασης και διαμαρτυρίας. Δευτέρα 15 Μαΐου.
ΠΟΥ: Σταθμός Πανόρμου και μαζική πορεία προς την Πρεσβεία της Σιωνιστικής Κατοχής, Αθήνα
ΠΟΤΕ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2023, 6 μ.μ

Σομούντ/Somoud

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎190 128 مظاهرة ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ‎"‎


Όχι στο δολοφονικό κράτος του Απαρτχάιντ
Αλληλεγγύη και λευτεριά στον Παλαιστινιακό λαό


Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση συνδικάτων φορέων και συλλογικοτήτων την Δευτέρα στην Πρεσβεία του Ισραήλ στις 15 Μάη στις 6 μ.μ

Συμπληρώνονται την προσεχή Δευτέρα (15/5) 75 χρόνια από μια ανείπωτη καταστροφή (Νάκμπα) κατά του Παλαιστινιακού λαού η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα. Η Νάκμπα ως γνωστό ξεκίνησε με την εθνοκάθαρση 53 χωριών και πόλεων του 1947 και του 1949, την εν ψυχρώ δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των 2/3 του παλαιστινιακού πληθυσμού – 950.000 άτομα – από την πατρίδα και τα σπίτια τους.

Η Νάκμπα είναι μια διαρκής δραματική υπενθύμιση για την συστηματική άρνηση του κράτους – δολοφόνου (Ισραήλ) του δικαιώματος του κάθε Παλαιστινίου να ζει στην πατρίδα του και να έχει το δικαίωμα στην εθνική και πολιτική ταυτότητα ως σύνολο.

Οι ρίζες αυτής της καταστροφής (Αλ Νάμπα) πηγαίνουν πολύ πιο πίσω χρονικά, στην εποχή της Γαλλικής εισβολής στον αραβικό κόσμο το 1799, όπου ο Ναπολέοντας εξέδωσε διακήρυξη που πρόσφερε την Παλαιστίνη ως πατρίδα των εβραίων.

Το 1948 (15 Μάη) ανακηρύχθηκε, χωρίς την παράλληλη ανακήρυξη Παλαιστινιακού κράτους όπως προβλεπόταν, το κράτος του Ισραήλ. Από την άνοιξη του 1947 έως τις 16 Μάη 1949 η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ οδηγεί στον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο.

Η μεγάλη και συνεχής καταστροφή της Παλαιστίνης, η Παλαιστινιακή Νάκμπα έχει πλέον ξεκινήσει.

Από τα κατακτημένα από το Ισραήλ εδάφη εκδιώχθηκαν 800.000 Άραβες σε σύνολο 1,4 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζούσαν τότε στην ιστορική Παλαιστίνη. Ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους σε αυτά τα 75 χρόνια έχει φθάσει τα 7.699.544 άτομα!!

Η φασιστική και επεκτατική πολιτική του Ισραήλ συνεχίζεται και κλιμακώνεται έως και σήμερα με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων χωρών του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ.

Η Νάκμπα έχει οδηγήσει εκατομμύρια Παλαιστινίων να ζουν ως πρόσφυγες στο Λίβανο, στην Συρία, στην Ιορδανία και σε άλλες πολλές χώρες χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το 2022, σχεδόν 150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, καθιστώντας τη χρονιά την πιο θανατηφόρα σε αυτές τις περιοχές από το 2004, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση για τα δικαιώματα B’Tselem. Συγκεκριμένα, στη Δυτική Όχθη (συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ), οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 146 Παλαιστίνιους, μεταξύ των ατόμων που σκοτώθηκαν ήταν πέντε γυναίκες και 34 ανήλικοι, ο νεότερος από τους οποίους ήταν 12 ετών- επτά ήταν 50 ετών και άνω και ο μεγαλύτερος ήταν 78 ετών. Ισραηλινοί πολίτες, επίσης σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους, εκ των οποίων ένας ανήλικος. Τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου, σκοτώθηκαν σε περιστατικά στα οποία συμμετείχαν τόσο ισραηλινές δυνάμεις όσο και ισραηλινοί πολίτες και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιος τους σκότωσε. Στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 32 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών και οκτώ ανηλίκων, όλοι σε έναν ακόμη γύρο μαχών (“Επιχείρηση Breaking Dawn”). Στο Ισραήλ, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους. Και ο κατάλογος των νεκρών δεν έχει σταματημό.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό για δική του πατρίδα!

· Καταδικάζουμε τον εποικισμό και τον ξεριζωμό του Παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη τους.

· Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική του Ισραηλινού στρατού που καθημερινά δολοφονεί αγωνιστές της Παλαιστινιακής αντίστασης.



Όλοι και όλες στην συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Μάη και ώρα 6 μ.μ στην πρεσβεία του Ισραήλ (Μαραθωνοδρόμων 1 Παλαιό Ψυχικό)


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

 

Μοιραστείτε το άρθρο