Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Θ. Αγαπητό στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 11/5 στις 9:00

Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΕΣΕΘ)
Αλληλεγγύη στον εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά.
Αδιανόητη η προσπάθεια από θύμα να βρεθείς κατηγορούμενος.
Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 δικάζεται ο Αγαπητός Θανάσης γιατί είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το 2018 το νεολαίο Χ.Ν. που άδικα όπως αποδείχθηκε και δικαστικά (πλήρης και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α ΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης) συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλιά τους.
Η παρουσία του Θανάση Αγαπητού την ημέρα της σύλληψης του Χ.Ν. στο αστυνομικό τμήμα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του νεολαίου, ήταν η αιτία της οργής του συγκεκριμένου αστυνομικού που δεν μπορούσε να αποδεχθεί το δικαίωμα της αμφισβήτησης της εξουσίας του και της δυνατότητας να κρίνει ο κάθε πολίτης το “λειτούργημά” του και να μη σκύβει το κεφάλι στην αυθαιρεσία και τον τραμπουκισμό.
Γι΄ αυτό και μέσα στο αστυνομικό τμήμα επιτέθηκε στον Θανάση Αγαπητό, τον χτύπησε και σε ανεξέλεγκτη κατάσταση τον απειλούσε και προσπαθούσε να τον τρομοκρατήσει.
Στην επιθετική και άδικη συμπεριφορά του αστυνομικού, αντέδρασε ο Θ.Α. με την κατάθεση μήνυσης. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή και αυτός παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, η υπόθεσή του όμως μπήκε στο αρχείο για δικονομικούς λόγους (υφ’ όρου παύση ποινική δίωξη).
Και οποία θρασύτητα!!!!
Ενώ η σε βάρος του μήνυση αρχειοθετήθηκε, ο αστυνομικός έκανε μήνυση στον Θ.Α. για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση. Δηλαδή ο Θ.Α. βρίσκεται κατηγορούμενος και δικάζεται γιατί δε σιώπησε στην αποδεδειγμένη αυθαιρεσία και αυταρχική συμπεριφορά του αστυνομικού. Στόχος φυσικά είναι η πολιτική τοποθέτηση και δράση του Θ.Α. και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται να επιβληθεί ένα καθεστώς φόβου και συνεπειών αν κάποιος/α τολμήσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να καταγγείλει ανάλογα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού.
Αυτός ο στόχος είναι φανερός ακόμα και στις έγγραφες εξηγήσεις του αστυνομικού, που ενώ δηλώνει πως “δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις πολιτικές ιδέες των πολιτών ούτε είναι υπέρ ή εναντίον καμίας απολύτως πολιτικής ιδεολογίας ή κίνησης” είναι ωστόσο ο ίδιος που προσκόμισε στην εισαγγελία δημοσιεύματα αλιευμένα από το διαδίκτυο σχετικά με την πολιτική δράση του Θ.Α. ως εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δράση που είναι προφανές πως τον ενόχλησε ιδιαίτερα.
Είναι δημοκρατικό καθήκον να υπερασπιστούμε τον Θ.Α. και να απαιτήσουμε την οριστική αθώωσή του στη δίκη στις 11/5/2023, γιατί πρέπει να στείλουμε κι ένα μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε, δε φοβόμαστε τις βίαιες και προκλητικές συμπεριφορές των δυνάμεων καταστολής και έχουν χρέος και ευθύνη αυτοί που μας κυβερνάνε να πάρουν μέτρα για να τις σταματήσουν.
Το Δ. Σ.
της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κών Θεσ/νίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)
Η συγκεκριμένη δίκη που αφορά τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Θ. θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 11-5-2023, έχει αριθμό πινακίου 3, επομένως ώρα έναρξης 9 το πρωί και η παρουσία όσων μπορούν να παρευρεθούν είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Η συγκεκριμένη δίκη που αφορά τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης (ΕΣΕΘ) θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 11-5-2023, έχει αριθμό πινακίου 3, επομένως ώρα έναρξης 9 το πρωί και η παρουσία όσων μπορούν να παρευρεθούν είναι χρήσιμη και αναγκαία.,Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Η ”ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” καλεί όλους τους συνταξιούχους, έξω απο τα δικαστήρια στις 9π.μ,για συμπαράσταση, γιατι η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας. Είναι δημοκρατικό καθήκον να υπερασπιστούμε τον πρόεδρο Θανάση Αγαπητό και να απαιτήσουμε την οριστική αθώωσή του στη δίκη στις 11/5/2023, γιατί πρέπει να στείλουμε κι ένα μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε, δε φοβόμαστε τις βίαιες και προκλητικές συμπεριφορές των δυνάμεων καταστολής και έχουν χρέος και ευθύνη αυτοί που μας κυβερνάνε να πάρουν μέτρα για να τις σταματήσουν. Το Δ.Σ της ”ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”
Σωματείο Συνταξιούχων Η “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”
επόμενες δράσεις και καλέσματα του Σωματείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον Θανάση Αγαπητό

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό (και πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης), ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 γιατί είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το 2018 το νεολαίο Χ.Ν. που άδικα όπως αποδείχθηκε και δικαστικά (πλήρης και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης) συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια τους.

Η παρουσία του Θανάση Αγαπητού την ημέρα της σύλληψης του Χ.Ν. στο αστυνομικό τμήμα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ήταν  η αιτία της οργής του συγκεκριμένου αστυνομικού, που δεν μπορούσε να αποδεχθεί το δικαίωμα της αμφισβήτησης της εξουσίας του και της δυνατότητας  να κρίνει ο κάθε πολίτης το “λειτούργημα” του . Γι΄ αυτό και μέσα στο αστυνομικό τμήμα επιτέθηκε στον Θανάση Αγαπητό, τον χτύπησε και σε ανεξέλεγκτη κατάσταση τον απειλούσε και προσπαθούσε να τον τρομοκρατήσει. 

Στην επιθετική και άδικη συμπεριφορά του αστυνομικού, αντέδρασε ο Θανάσης Αγαπητός με την κατάθεση μήνυσης. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή και ο βιαιοπραγήσας αστυνομικός παραπέμφθηκε στο ακροατήριο. Αλλά ενώ η σε βάρος του μήνυση αρχειοθετήθηκε για δικονομικούς λόγους, ο αστυνομικός έκανε μήνυση στον Αγαπητό για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση κι έτσι αυτός από θύμα μετατρέπεται σε κατηγορούμενο και δικάζεται γιατί δε σιώπησε στην αποδεδειγμένη αυθαιρεσία και αυταρχική συμπεριφορά του αστυνομικού. Στόχος φυσικά είναι η πολιτική τοποθέτηση και δράση του Αγαπητού Θανάση και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται να επιβληθεί ένα καθεστώς φόβου και συνεπειών αν κάποιος/α τολμήσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να καταγγείλει ανάλογα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού.

Αυτός ο στόχος είναι φανερός ακόμα και στις έγγραφες εξηγήσεις του αστυνομικού, που ενώ δηλώνει πως “δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις πολιτικές ιδέες των πολιτών ούτε είναι υπέρ ή εναντίον καμίας απολύτως πολιτικής ιδεολογίας ή κίνησης” είναι ωστόσο ο ίδιος που προσκόμισε στην εισαγγελία δημοσιεύματα αλιευμένα από το διαδίκτυο σχετικά με την πολιτική δράση του Θ. Αγαπητού ως εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου της περιφ. κίνησης «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρ. Μακεδονία», δράση που είναι προφανές πως τον ενόχλησε ιδιαίτερα.

Είναι δημοκρατικό καθήκον να υπερασπιστούμε τον Αγαπητό Θανάση και να απαιτήσουμε την οριστική αθώωση του στη δίκη στις 11/5/2023, γιατί πρέπει να στείλουμε κι ένα μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε, δε φοβόμαστε τις βίαιες και προκλητικές συμπεριφορές των δυνάμεων καταστολής και έχουν χρέος και ευθύνη αυτοί που μας κυβερνάνε να πάρουν μέτρα για να σταματήσουν.

Δημοτική Κίνηση Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελόκηπων και της Μενεμένης


Ο Θανάσης Αγαπητός, γνωστός εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη για την κοινωνική και πολιτική του δράση ως εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής, κοινωνικός αγωνιστής, αλλά κι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και μέλος του σχήματός μας, της Πόλης Ανάποδα, δικάζεται για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά γιατί πριν από πέντε χρόνια υπερασπίστηκε τον νεολαίο Χ.Ν., ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλιά τους.

Εξαιτίας της στάσης του, ο Θανάσης Αγαπητός δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, οπότε και εύλογα κατέθεσε μήνυση, η οποία -φυσικά- μπήκε στο αρχείο.

Παρότι εντωμεταξύ ο Χ.Ν. αποδείχθηκε και δικαστικά αθώος (πλήρης και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α ΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης), οι αστυνομικοί δεν συγχώρεσαν την στάση αλληλεγγύης του Θανάση Αγαπητού, καταθέτοντας μήνυση για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση. Η μήνυση των αστυνομικών -επίσης φυσικά- δεν αποσύρθηκε και φτάνει σε δικάσιμο, αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε περήφανοι και περήφανες για τη στάση κάθε ανθρώπου που στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους του, που ορθώνει το ανάστημά του στην αδικία. Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό του Θανάση Αγαπητού και ζητάμε την πλήρη κι οριστική του αθώωση.

Η Πόλη Ανάποδα

Μοιραστείτε το άρθρο