Έξωση στη Χαλκιδική σε ηλικιωμένο με αναπηρία τα ξημερώματα της Παρασκευής

Η αστυνομία εισέβαλε με τη βία σε κατοικία στη Χαλκιδική και προχώρησε σε έξωση οικογενείας αλλάζοντας κατευθείαν τις κλειδαριές. Όπως καταγγέλει η οικογένεια, δεν τους δόθηκε ο χρόνος να πάρουν ούτε βασικά αντικείμενα, όπως το φορτιστή του αμαξιδίου του 81χρονου, ο οποίος είχε μπει εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του και προσπαθούσαν να αποπληρώσουν, με τους τόκους να είχαν αυξήσει σημαντικά το ποσό.

Για μία ακόμα φορά η αστυνομία λειτουργεί ως ιδιωτικός στρατός προχωρώντας σε εξώσεις για λογαριασμό fund, τραπεζών και επιχειρηματιών, πετώντας έξω από το σπίτι τους οικογένειες που αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια και χρέη τα οποία αυξάνονται διαρκώς εξαιτίας του ληστρικού τοκισμού. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη απόπειρες για έξωση από το σπίτι το οποίο είχε πλειστηριαστεί στις 14/12 του προηγούμενου έτους. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογενείας για να βρεθεί λύση, ο νέος ιδιοκτήτης/επενδυτής ήταν ανένδοτος.

Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια τραπεζών, funds, κυβερνήσεων, δικαστικών, επιχειρηματιών και εισπρακτικών εδώ και χρόνια να κερδοσκοπήσουν σε βάρος όσων αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια και χρέη, αγοράζοντας με ένα ελάχιστο αντίτιμο τις κατοικίες τους και πετώντας τους στο δρόμο.

Μοιραστείτε το άρθρο