ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Στους δρόμους ενάντια στις επιθέσεις του συστήματος στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας

Στους δρόμους τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά χιλιάδες άνθρωποι, που συμμετείχαν στις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και πολλές πόλεις. Πλήθος εργατικών ομοσπονδιών, σωματείων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, συνδικαλιστικών σχημάτων και κινημάτων, κάλεσαν στις πρωτομαγιάτικες πανεργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες. Στα καλέσματά τους,  επικεντρώνουν στο καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη,  ενώ καταφέρονται κατά της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η κοινωνία από κράτος και κεφάλαιο, με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς, την καταστολή, τους πολέμους, έως την καθημερινότητα των βιασμών και το πνίξιμο των μεταναστ(ρι)ών.

Στη Θεσσαλονίκη, σωματεία βάσης, κοινότητες αγώνα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικά σχήματα, κάλεσαν σε απεργιακή Πρωτομαγιάτικη πορεία στην Καμάρα.

Πανό για την καταδίκη του καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας των συνδικάτων και σωματείων που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ τα αιτήματα αφορούσαν σε αύξηση μισθών και αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Με σύνθημα με σύνθημα «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν» μέλη σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  συνταξιούχων, φοιτητικά και μαθητικά σχήματα συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία κάλεσε το ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το σημείο του μνημείου του Καπνεργάτη στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη συμβολή της Εγνατίας με την Αγίας Σοφίας καθώς και προσυγκέντρωση για την αντιφασιστική Εργατική Πρωτομαγιά στη συμβολή της Φιλίππου με την Αγνώστου Στρατιώτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ: kinimatorama.net

ΤΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το άρθρο