ΜΕΞΙΚΟ:
Εκκένωση της κατασκήνωσης διαμαρτυράς Tierra y Libertad (Oaxaca)

Σήμερα (28/4), στις 10.38 π.μ. περίπου, μια μεγάλη ομάδα από όργανα της Εθνοφρουράς, της πολιτειακής αστυνομίας και του Υπουργείου Ναυτικού εμφανίστηκε στον καταυλισμό Tierra y Libertad, όπου βρίσκεται η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των αγροτών ιθαγενών Mixe που πλήττονται από τα έργα του σιδηροδρόμου του Ισθμού Tehuantepec.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο σημεία, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι συντροφισσών και συντρόφων mixe, των Maria Magdalena Martinez Isabel, Fernando Hernandez Gomez, Adela Severo Teodoro, Esperanza Martinez Isabel, Elizabeth Martinez Isabel και Eliodoro Martinez Isabel, η τύχη των οποίων αγνοείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε η συντρόφισσα Adela Severo. Ο καταυλισμός καταστράφηκε ενώ κλάπηκαν τα προσωπικά είδη των συντρόφ@ν.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Από τη μεριά τους, μέλη του Καραβανιού El Sur Resiste (Ο Νότος Αντιστέκεται) έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Τransistmico στο ύψος του Oteapan, της πολιτείας Veracruz, καταγγέλλοντας την επίθεση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών δυνάμεων της Oaxaca.

Η Ucizoni απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ιθαγενών ανδρών και γυναικών Mixe, τον τερματισμό της καταστολής και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ιθαγενών λαών του Ισθμού του Tehuantepec. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε.

Φωτογραφία από τη συνάντηση του Καραβανιού El Sur Resiste στον καταυλισμό διαμαρτυρίας Tierra y Libertad μια μέρα πριν.

Αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου Τransistmico στο ύψος του Oteapan, της πολιτείας Veracruz από μέλη του Καραβανιού El Sur Resiste

ΠΗΓΗ: paliacatezapatista
Μοιραστείτε το άρθρο