Μπλόκο στον φασισμό θα βάλει μόνο ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες τους

Ψηφίστηκε την Τρίτη 11 Απριλίου η τροπολογία για το λεγόμενο «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη ενόψει των ερχόμενων εκλογών. Η συγκεκριμένη τροπολογία «πέρασε» με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ την οριστική απόφαση θα πάρει ο Άρειος Πάγος που θα ανακοινώσει επίσημα στις 5 Μαΐου τους εκλογικούς συνδυασμούς.

Οι τοποθετήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες από όλα τα αστικά κόμματα μόνο ως υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Από τη μία, η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέποντας ότι ο αποκλεισμός ή και κατακερματισμός μιας σειράς από ανοιχτά φασιστικών-ακροδεξιών σχηματισμών θα αυξήσει τα ποσοστά της, βάζει νέες φράσεις στο λεξιλόγιο της με τον Βορίδη(!) να μιλά για «μέτωπο με τον φασισμό»! Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι αυτά τα μορφώματα θα δημιουργήσουν εκλογικό «θέμα» στην κυβέρνηση και, ενώ πλασάρει την δικιά του νομοθετική ρύθμιση, μιλά για «καθημερινή μάχη ενάντια στον φασισμό στην πράξη».

Καμία αστική δύναμη δεν απέκτησε ξαφνικά αντιφασιστικές «ευαισθησίες»! Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρέτησαν πιστά την πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, που χρειάζεται την προώθηση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μια πολιτική που έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό σκηνικό έτσι ώστε να τρομοκρατήσει και αφοπλίσει τον λαό. Σύσσωμες οι δυνάμεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν μια σειρά από δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. Από τον νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την άγρια καταστολή και τρομοκρατία, μέχρι την κατάργηση του ασύλου.

Ήταν αυτές οι πολιτικές που τροφοδότησαν το φασιστικό-νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλων τέτοιων οργανώσεων οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για το σύστημα έτσι ώστε να προωθηθεί η πολιτική του. Δεν ξεχνάμε ούτε τις τοποθετήσεις για «σοβαρή Χρυσή Αυγή» ως κυβερνητικό συνεταίρο, ούτε τις συνεννοήσεις Σαμαρά-Κασιδιάρη μέσω Μπαλτάκου, αλλά και ούτε τις φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο με την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα, όμως, η συγκεκριμένη τροπολογία προσπαθεί έντεχνα να ανοίξει τον δρόμο και για απαγορεύσεις/περιορισμούς σε εκλογικά (και όχι μόνο) κατεβάσματα αριστερών οργανώσεων. Είτε μέσω της αντιδραστικής θεωρίας των «δύο άκρων»  είτε μέσω της προσπάθειας να εντείνει την παρέμβαση στη λειτουργία και πολιτική δράση δυνάμεων με αναφορά στο κίνημα, το σύστημα προσπαθεί να «σιγάσει» κάθε φωνή που αντιδρά ενάντια σε αυτό. Ήδη, η συγκεκριμένη συζήτηση άνοιξε την όρεξη για διάφορους «λαγούς» του συστήματος οι οποίοι έθεσαν έως και ανοιχτά το ζήτημα απαγορεύσεων προς κομμουνιστικές οργανώσεις.

Είναι προφανές, ότι το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που γεννά τους πολέμους και την καταστροφή, που προωθεί τις πιο σκοταδιστικές αντιλήψεις, δεν έχει καμία ανησυχία για την «προστασία της δημοκρατίας» και τον φασισμό που το ίδιο, άλλωστε, γεννά. Μόνο η πάλη του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης μπορεί πραγματικά να τσακίσει τον φασισμό. Στον δρόμο του αγώνα θα συσσωρευτούν οι πραγματικοί όροι που θα δώσουν το πραγματικό «μπλόκο» σε κάθε  αντιδραστική, φασιστική και σκοταδιστική εφεδρεία, και όχι στις κάλπες ή τους αστικούς νόμους. Απέναντι στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού!

ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο