Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της δίκης των αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Το απόγευμα της Πέμπτης 6-4-2023 ολοκληρώθηκε η δίκη των 8 από τους 10 διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι, η οποία είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 3-4-2023. Η απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου ήταν ομόφωνα αθωωτική, χωρίς αμφιβολία, για όλες τις κατηγορίες για τους 7 από τους 8 διωκόμενους, ενώ ένας από τους 8 κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και με αναγνώριση ελαφρυντικού του επεβλήθη η ποινή των 4 ετών και 10 μηνών με αναστολή, για την οποία ασκήθηκε έφεση μέσω του συνηγόρου του.

Απομένει επίσης, η έναρξη, η ολοκλήρωση της δίκης και η επιβεβλημένη αθώωση των δύο ανήλικων τότε συλληφθέντων, οι οποίοι δικάζονται σε ξεχωριστό δικαστήριο τον προσεχή Ιούνιο και περνούν εδώ και 5 περίπου χρόνια την ηθική, ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία απλά και μόνο επειδή κατέβηκαν στο δρόμο για την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε μία δίκη λοιπόν στην οποία σύρθηκαν φορτωμένοι με το μισό ποινικό κώδικα 8 αντιφασίστες, αποδομήθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους οι έωλες κατηγορίες. Η μεθόδευση της αστυνομίας να στήσει κατηγορητήριο για να στοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης και να αποτινάξει την ευθύνη της για τη λυσσαλέα επίθεση της, η οποία προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μιας νεαρής κοπέλας, ήταν αν μη τι άλλο ελεεινή.

Το βράδυ μετά τον τραυματισμό και τις επόμενες μέρες η βιομηχανία διώξεων για καταστολή του αντιφασιστικού κινήματος, ως πάγια τακτική της τοπικής αλλά και άλλων αστυνομικών διευθύνσεων, έφθασε στο απόγειο της. Τα αποθρασυμένα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ που ξέρουν πως ότι και να κάνουν δε θα το πληρώσουν, εκμεταλλεύτηκαν τον τραυματισμό που προκάλεσαν. Έτσι με άνωθεν εντολές διάλεξαν από το σύνολο των 30-40 περίπου προσαχθέντων της βραδιάς, 2-3 μαθητές για παραδειγματισμό της νεολαίας, 3-4 αντιφασίστες συνήθεις ύποπτους για την αντιφασιστική τους δράση, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες προσέθεσαν στη δικογραφία και δύο αντιφασίστες οι οποίοι δεν είχαν προσαχθεί, απλά επειδή το ζήτησε ο αστυνομικός διευθυντής Τζακώστας, ενορχηστρωτής του σαθρού κατηγορητηρίου. Φόρτωσαν λοιπόν σε 8 άτομα με τα παραπάνω κριτήρια κακουργηματικές κατηγορίες, προσπάθησαν να νουθετήσουν τους γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύροταν για την τριήμερη κράτηση 15χρονων, λέγοντας τους ότι αυτά παθαίνει όποιος συγχρωτίζεται με αλήτες. Προέτρεψαν το περιβάλλον της τραυματισμένης νεαρής να επιτεθεί στους συλληφθέντες, δακτυλοδείχνοντας τους ως υπαίτιους.

Ύστερα ανέλαβαν τα τεχνικά κλιμάκια να ΄΄δέσουν΄΄ την υπόθεση. Με τα πρόσθετα ελλιπή στοιχεία προστέθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι μετά από μήνες και ενοποιήθηκε το κατηγορητήριο για τους 10 πλέον διωκόμενους με βαρύτερη κατηγορία τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή εναντίον 20 αστυνομικών!

Όλα αυτά τα χρόνια οι κατηγορούμενοι και το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης του Αγρινίου έδειξαν απόλυτο σεβασμό στην κοπέλα που υπέστη αυτόν τον οδυνηρό τραυματισμό. Με κατανόηση απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση ή στάση της, στέκονται πραγματικά αλληλέγγυοι στον δύσκολο προσωπικό της αγώνα με δεδομένη την πρόθεση για βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε αντίθεση με τους μπάτσους που ενώ είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό, τον χρησιμοποίησαν για να καταστείλουν το αντιφασιστικό κίνημα, ενώ ξέρουμε καλά πως έχουν λερωμένα τα χέρια τους με αίμα όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τους βρικόλακες των Μ.Μ.Ε. που χρησιμοποιούν τα οδυνηρά γεγονότα για να βγάζουν χρήματα, και να ξεπλύνουν κράτος και θεσμούς, ( τα μνημόσυνα των θυμάτων της κρατικής-καπιταλιστικής δολοφονίας των Τεμπών ήδη πέρασαν σε μονόστηλα ) , ακόμη και σε αντίθεση με τους καλοθελητές οι οποίοι από διαφορετικές αφετηρίες, άλλοι για να κάνουν μικροπολιτική και άλλοι για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους ανυπαρξία συκοφαντούν και καθυβρίζουν τους αγωνιστές, το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης στέκεται και δίνει μάχες στο πλευρό των καταπιεσμένων από ένα σύστημα που γεννά και θρέφει πόλεμο, φασισμό, εξαθλίωση και θάνατο. Δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή ούτε τους δέκα διωκόμενους ούτε το δρόμο του αγώνα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αλληλέγγυοι/ες

Μοιραστείτε το άρθρο