«Δύο μέτρα και ένας σταθμός», podcast από την ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», από τις 25/4

Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά; Πώς ξεκίνησαν; Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η Ανοιχτή Συνέλευση και ποιες δράσεις έχει κάνει έως και σήμερα; Πώς αναπτύχθηκε το αφήγημα της Κυβέρνησης για το «άβατο» των Εξαρχείων και πώς αυτό χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για τον «εξευγενισμό» μιας γειτονιάς ώστε να παραδοθεί στους επενδυτές και τους τουρίστες; Ποιος ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα των Εξαρχείων; Ποιες είναι οι έως τώρα παρανομίες και ελλείψεις σχεδιασμών στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού του μετρό; Ποιος υποτιμά τους κατοίκους και τις συλλογικότητες, τους συκοφαντεί και υποβαθμίζει τη φωνή τους; Τι σημαίνει η προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας;
Κάθε επεισόδιο των podcast αντιστοιχεί και σε ένα διαφορετικό μήνα, από τη ζωή προ λαμαρίνας έως και σήμερα, ξετυλίγει τη μνήμη και καθιστά γνωστή την ταυτότητα της Συνέλευσης αλλά και τη σειρά των γεγονότων ώστε κανείς να μην μπορεί να πει ότι δεν άκουσε και δεν ήξερε. Απέναντι στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας το μόνο μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η αλήθεια.
Μένουμε Εξάρχεια και δίνουμε υπόσχεση ότι θα σώσουμε την Πλατεία μας. Άλλωστε μια Πλατεία που υπάρχει μπορεί να βελτιωθεί… …Μια Πλατεία που αφανίζεται, δεν ξαναφτιάχνεται.
Είμαστε εδώ!
Από τις 25 Απριλίου και για τις επόμενες εβδομάδες η Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων” θα δημοσιεύει τις στιγμές του αγώνα της για να κρατηθεί ζωντανή, δημόσια και ελεύθερη η Πλατεία Εξαρχείων. Απολαύστε συλλογικά και υπεύθυνα κι αν θέλετε, μεταδώστε τη φωνή μας.
Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων
Μοιραστείτε το άρθρο