Καταγγελία της ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ), προσαγωγές για ανάρτηση πανό στην περιοχή της Σίνδου

Καταγγελία της ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ) για προεκλογική απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης – Προσαγωγές για ανάρτηση πανό στην περιοχή της Σίνδου

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει απερίφραστα στο λαό και τη νεολαία της πόλης την ωμή απόπειρα φίμωσης και καταστολής που υπέστη το απόγευμα της Τετάρτης, 12 Απρίλη στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Ματσούκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ (μ-λ) στην Α΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης, προσήχθησαν αυθαίρετα από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου για ανάρτηση πανό.

Σα να μην έφτανε ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός αποκλεισμός των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από τα «μεγάλα» ΜΜΕ, σαν να μην έφτανε η βία και η καταστολή όσων φωνών τολμούν να υψώνονται υπέρ των λαϊκών αγώνων, τώρα επιχειρείται η εξαφάνισή τους και από τις γειτονιές και τους δρόμους των πόλεων. Σε μια στιγμή που αποκαλύπτεται πως οι ναζί και οι φασίστες, ακόμα και μέσα από τις φυλακές οργάνωναν την επάνοδο τους με την ανοχή των κρατικών αρχών, η κυβέρνηση στέλνει την αστυνομία για να κυνηγήσει  και να συλλάβει  τους κομμουνιστές, οι οποίοι αποκλεισμένοι  από τα ΜΜΕ του κατεστημένου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την εργατική τάξη και τον λαό.

Φαίνεται πως το σύνθημα των προεκλογικών υλικών του ΚΚΕ (μ-λ) «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ», ενοχλεί. Φαίνεται ότι η συμβολή του σε μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας, είναι αγκάθι. Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη μπροστά στην διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση επιχειρεί, χρησιμοποιώντας το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, να εμποδίσει την διάδοση των αριστερών και κομμουνιστικών ιδεών. Γιατί τι άλλο φανερώνει η έναρξη της προεκλογικής περιόδου με τέτοια περιστατικά κρατικής βίας και τρομοκρατίας, πέρα από την πίεση του συστήματος της εξάρτησης, της φτώχιας και της καταστολής; Φαινόμενα όπως αυτό είναι αποτέλεσμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Είναι μηνύματα επιθετικότητας μπροστά στο νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που επιφυλάσσει η ντόπια άρχουσα τάξη και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της για το λαό την επόμενη των εκλογών.

  • Η τρομοκρατία και τα εμπόδια στην ελεύθερη  διακίνηση των ιδεών  δε θα περάσουν!   
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Κ.ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), 13/04/2023

 

Μοιραστείτε το άρθρο